www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Iskanje primernih baterij

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Thorr
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2008 13:38
Aktiv.: 0.13
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2009 3:09 pm    Naslov sporočila:  Iskanje primernih baterij Odgovori s citatom

Lep pozdrav,

že pred časom sem kupil električno kolo. Problem je, da so se z leti (5) svinčeve baterije toliko izrabile oz. so dotrajale, da je kolesu drastično padla uporabnost. Zamenjava z originalnimi ne pride v poštev, saj jih dobavitelj kolesa več nima na zalogi.

Kolo ima pod sedežem baterijski paket v katerem so serijsko povezane 3 12-voltne, 12Ah svinčeve baterije. Zadeva deluje torej pri 36V in ima po specifikacijah nekako 12Ah kapaciteto, ki pa je sedaj po mojem pod 3Ah, če ne še manj.

Potrebno bi torej bilo zamenjati baterije z novimi in dobiti 36V napetosti pri vsaj 12Ah kapacitete. Edino vsaj delno primerno opcijo sem do sedaj našel na Conrad-u (12V, 7Ah za cca 35€, šifra izdelka: 250202).

Torej bi me 3 takšne baterije stale nekaj malega čez 100€, ampak bi imel le 7Ah kapaciteto na kolesu, kar mi ni najbolj všeč...

Pozna kdo kakšnega ponudnika poceni baterij, ki bi jih lahko uporabil za ta namen?

HVALA!

Nazadnje urejal/a Thorr Čet Okt 22, 2009 7:37 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sscott
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11
Aktiv.: 5.84
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2009 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Delko

BTC, ljubljana
Nazaj na vrh
frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2009 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi tu tu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2009 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.newtecs.de/ možiček ima včasih mal čudne zato se prej pozanimaj drugače pa so to kar kvalitetne baterije . Sam kupujem pakete z D celicami in sem kar zadovoljen glede na ceno . Poštnina pride 17€ cca

Ti iščeš Pbgel ali NiMh/LiPoX ?

Nazadnje urejal/a lucca brassi Čet Okt 22, 2009 7:43 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.01

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2009 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni je bila še največja težava z baterijami ta, da je požrlo kontakte. Zaradi slabega stika in tresljajev so se pregrevali, posledično uničili izolacijo in načeli celice, nato je nekaj kisline naredilo preostalo - požrlo kontakte.

Podobno so bili slabi kontakti pri samem kontrolerju motorja.
Nazaj na vrh
gorazdkop
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19
Aktiv.: 0.72
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2009 4:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tu sem zadnjič nekaj kupoval, pa če najdeš kaj pametnega:
povezava
Nazaj na vrh
Thorr
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2008 13:38
Aktiv.: 0.13
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2009 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala za vse komentarje, kakor sedaj kaže so tile pri akumulator.si najugodnejši, bom pa še pri Delko povprašal.

Če ima kdo še kako idejo, kar na plano z njo.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.01

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2009 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pazi na mere (višino) in na vrsto kontaktov.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 23, 2009 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Thorr je napisal/a:
Če ima kdo še kako idejo, kar na plano z njo.

Poglej elektro skuter temo od uporabnika "mucek". On je uporabil 10S LiPo modelarski paket. Tam je zapisal: Tako bo skupna kapaciteta akumulatorja 15Ah, nominalna napetost 37V, dovoljena trajna tokovna obremenitev pa 225A.

Cena takega paketa pa je bila cca 300€.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni