|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Okt 14, 2009 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
boco je napisal/a: |
Denis, oziroma dkone, ali imaš za Atmego 8 kje objavljen projekt na forumu? Glede na to, da sem s tvojo testno ploščo za Atmego 16 zelo zadovoljen bi se priporočal še za tole.
Hvala in lep pozdrav.
Boris |
Seveda,tudi to sem objavil: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=9423  _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Čet Okt 15, 2009 6:38 am Naslov sporočila: |
|
|
__Grega__ je napisal/a: |
Ok, program za .hex spravit na krmilnik imam, to je ponyprog.
Zanima me še kako iz C-ja spravit v .hex
Imam instaliran WinAvr, samo še nisem najboljši pri definiranju vhodnih in izhodnih bitov ter knjižnic in podobno. Mi lahko kdo tu pomaga? |
Kot omenjeno, AVRStudio prevede program v HEX. V njem lahko pišeš v asemblerju.
Če želiš pisati v C jeziku, zraven potrebuješ še WinAvr. Ta se "vgradi" v AVRStudio, da boš pa pisal v C-ju, pa izbereš takrat, ko kreiraš nov projekt. Z AvrStudiem potem, ko imaš kodo napisano in prevedeno, program tudi preneseš na ciljni mikrokontroler. Z njim tudi nastavljaš "fuse bite" - zunanji kvartz,...
Če pa deluje s paralelnim programatorjem, pa ne vem, ker ga nimam.
Definirat vhode / izhode, knjižnice,..... boš pa moral znati. Na netu je polno tutorialov- recimo tale je za čiste osnove. Drugače bo pa v pomoč pri učenju google tvoj najboljši prijatelj. Drugi pa datasheet od krmilnika. Pa dve rubriki foruma, ki se ukvarjata z AVRji (malce ju prebrskaj).
Za pisanje pa lahko seveda uporabljaš tudi Bascom. Ga hvalijo kot enostavnega in dobro podprtega s pomočjo.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Grega__ Neznanec

Pridružen-a: Sre 14 Okt 2009 21:29 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Okt 19, 2009 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jan je napisal/a: |
Inštaliraj AVR Studio in WinAVR. Odpreš AVR Studio, izbereš "New project" -> "AVR GCC" naprej je enostavno. Tukaj imaš primere: http://winavr.scienceprog.com/.
lp
Jan |
samo kaj, ko imam programer za LPT1 vrata, s ponyprog gre programirat, samo zanima me, kako skonvertaš v hex kodo in kam jo skrani. _________________ LP Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2104 Aktiv.: 8.88 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 19, 2009 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
V AVR Studio izbereš Build. Če je vse ok, dobiš *.hex in par ostalih datotek.
Kje se nahaja *.hex, je definirano v "Project->Configuration Options->General" okence "Output File Directory:" Privzeta pot je "default\" podmapa projekta.
Obkljukana mora biti opcija "Create Hex File" in izbran ustrezen uC ("Device").
Za uporabo knjižnic, ki pridejo z WinAVR je potrebno v "Project->Configuration Options->Include Directories" dodati pot do "[mapa, kjer je instaliran WinAVR]\avr\include\avr" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Grega__ Neznanec

Pridružen-a: Sre 14 Okt 2009 21:29 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 20, 2009 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
int47 je napisal/a: |
V AVR Studio izbereš Build. Če je vse ok, dobiš *.hex in par ostalih datotek.
Kje se nahaja *.hex, je definirano v "Project->Configuration Options->General" okence "Output File Directory:" Privzeta pot je "default\" podmapa projekta.
Obkljukana mora biti opcija "Create Hex File" in izbran ustrezen uC ("Device").
Za uporabo knjižnic, ki pridejo z WinAVR je potrebno v "Project->Configuration Options->Include Directories" dodati pot do "[mapa, kjer je instaliran WinAVR]\avr\include\avr" |
Hvala ti, vidim da si zelo izkušen, kar se tega tiče.
Sigurno še bom kaj vprašal, zaenkrat pa najlepše hvala. _________________ LP Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drejcek3 Neznanec

Pridružen-a: Pon 19 Okt 2009 20:42 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pon Nov 02, 2009 2:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
živjo! sem nov v avr-jih. zanima me če je programator AVR910 pametna izbira?
hvala!
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2104 Aktiv.: 8.88 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno, kaj boš programiral in kakšen uporabniški vmesnik pričakuješ.
Programator je med bolj počasnimi.
Avrprog, ki je del AVRStudio, nima podpore za novejše uC-je.
Je treba uporabljat SW iz AVR911, ki je brez GUI (baje obstaja ločeno), AVRDUDE, ali kaj drugega.
Opazil sem, da je na nekaterih PC-jih potrebno najprej pognati (in zapreti) AVRPROG, šele potem AVROSP zazna AVR910 programator. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni