www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prekinjanje internetne povezave

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bobek220
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Jul 2009 9:21
Aktiv.: 1.01
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 06, 2009 9:11 am    Naslov sporočila:  Prekinjanje internetne povezave Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Imam problem, ki ga ne znam rešiti.
Imam dva rečunalnika povezana preko ruterja na kabelski internet.
Zadeva pa je ta, da se mi na enem stalno prekinja povezava do interneta. Nato pri ikoni za stanje internetne povezave klinem na popravi in povezava se nato popravi in deluje cca 5 minut in potem se povezava ponovno prekine. Drugi računalnik pa dela cel čas normalno brez prekinitev.

Kaj je narobe? Prosim za pomoč.

Hvala

stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 06, 2009 9:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povej kaj več .

Operacijski sistem PC ki dela + antivirus oziroma požarni zid ?
Operacijski sistem PC ki ne dela + antivirus oziroma požarni zid ?
Ko dela vidiš računalnika med sabo ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bobek220
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 06, 2009 9:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Oba računalnika imata Windows XP professional, požarni zid je od windowsov.
Antivirusni program na nedelujočem je F-secure, na delujočem pa AWG.
Sem preveril tudi z antivirusnim programom za eventualne viruse pa ni našel nič, tudi z Ad-aware sem preiskal pa ni našel nič.
Če pa se računalnika vidita med sabo pa nisem probal. Bom pogledal popoldan, ko pridem domov.

Lep pozdrav!

stane
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 06, 2009 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Težava je F-secure !
Nastavitve požarnega zidu spremeni .
Probaj F-secure izklopit in takrat probaj .
Saj , če ne srfaš po sumljivih straneh ga lahko za nekaj časa izklopiš .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bobek220
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 06, 2009 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor. Bom popoldan probal in javim rezultate.
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 06, 2009 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je v F-secure vključen požarni zid, ga izklopi. Če imaš router je itak nepotreben, ker je dosti boljši firewall v samem routerju.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bullet321
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Nov 2009 14:42
Aktiv.: 0.07

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 06, 2009 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale F-secure zna živce spit, jaz sem pred 4 leti pošiljal ruter nazaj da ne dela, ker sem naredil format windowsov in še vedno ni delal internet, seveda pa gor spet dal F-secure. na koncu pa ugotovim, da mi je povezavo prekinjal ta antivirus.. naloži si Kaspersky ali Nod32, tudi avg ni slab, pa se zastonj je.
drugače pa poskusi še mogoče s kaksno drugo mrezno, ce je slucajno ta fuč.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobek220
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 06, 2009 5:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo vsem

Sdaj sem končno doma in vklopim računalnik, poizkusim internetno povezavo in čudno: dela že cca 2 uri brez prekinitve. F-secure se je avtomatsko posodobil ob zagonu, sedaj pa dela BP. Ne vem kaj bi to bilo.

Ob naslednjih problemih bom F-secure izklopil pa da vidimo kaj bo potem.

Hvala za nasvete.

LP

stane
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2009 12:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljaš Amisove storitve ?
Pred kratkim so nov "software" nalagali .
Nazaj na vrh
bobek220
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2009 12:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Internetna povezava je na kabelsko pobrežje UPC telemach.
Upam, da bo zdaj delalo Dancing

LP

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1 LETO KASNEJE:

Pozdravljeni.

Imam zelo podoben problem.

Ko pridem sem : http://karta.teledat.si/staritisnaspletu/ , se stran lepo pravilno naloži, nato mi v trenutku prekine povezavo z routerjem in ponudi alternativo, da se povežem preko klicne povezave z Nokia kablom.
Kliknem "prekliči klicno povezavo", nato so vse povezave na strani neaktivne.
Ko kliknem ikono "osveži", se stran ponovno lepo naloži, nato pa se povezava spet v trenutku prekine. Sploh se ne morem registrirati, ker me prej vrže dol. Na drugih računalnikih se lahko registriram.

To se mi dogaja samo na tej strani in nikjer drugje, zato sklepam, da se stran je znašla na neki "črni listi". KATERI Question
Enako se zgodi tudi če izklopim stalno zaščito v AVASTu in/ali izklopim Comodo požarni zid. XP požarnega zidu nimam vklopljenega.
Povezavo prekine ne glede na kateri router sem priklopljen.
To se dogaja samo v I E , v Mozili pa ne.

Saj se ne bi vznemirjal, če se mi ne bi pred pol ure začela povezava na enak način prekinjati tudi, ko sem pisal odgovor na ta forum. :angr:
Sem obnovil sistem na dva dni nazaj in zdaj forum dela OK. Applause
Ne morem pa obnoviti na eno leto nazaj, da bi poštimal stariimenik.

Torej, kje so "črne liste" v XPjih Question

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.75
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm zelo zanimiv problem se meni pojavlja tudi na Conceptronic routerju. Router sem odstranil in povezava deluje normalo. Se je pa to dogajalo zgolj pri LAN povezavi, Wlan je deloval normalo. Linijo mi je pa običajno prekinil, ko sem uploadal podatke. Res ne vem kaj mu "fali", napake nisem odpravil niti ko sem mu posodobil firmware.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni