www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV Gorenje - barve?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mobil11
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Apr 2008 23:20
Aktiv.: 0.51
Kraj: Bizeljsko

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upor sem dobil ga zamenjal in- ratalo je.Trava je spet zelena,jagode so rdeče,...
Hvala vsem za pomoč!

LP Zoran
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
galex4
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Apr 2008 18:27
Aktiv.: 2.18

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 03, 2011 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imam težavo, tv ima na ekranu sledeče simptome, med gledanjem poljubnega programa barvna slika postane napol siva, recimo obraz človeka posivi obleka postane izrazita oz zelo kontrastna.

ali gre spet za ntk(ptk) upor ali kaj drugega?

kaj menite vi, tv-ja še nisem uspel odpreti, za kateri tip in proizvajalca televizorja gre pa moram pogledati in objavim kasneje.

hvala in lp
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 03, 2011 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

galex4 je napisal/a:
imam težavo, tv ima na ekranu sledeče simptome, med gledanjem poljubnega programa barvna slika postane napol siva, recimo obraz človeka posivi obleka postane izrazita oz zelo kontrastna.

ali gre spet za ntk(ptk) upor ali kaj drugega?

kaj menite vi, tv-ja še nisem uspel odpreti, za kateri tip in proizvajalca televizorja gre pa moram pogledati in objavim kasneje.

hvala in lp

Če pa moja steklena kugla prej pride z remonta, bom pogledal vanjo in sploh ne rabiš dajat modela... Mr. Green
Nazaj na vrh
galex4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

galex4 je napisal/a:
tv-ja še nisem uspel odpreti, za kateri tip in proizvajalca televizorja gre pa moram pogledati in objavim kasneje.

mislim, da ta stavek pove svoje,

satelitko če neveš brat pojdi v osnovno šolo tam te bojo lepo naučili,

sem zastavil svoj problem, težavo in mi lahko vsaj podate namig kaj bi lahko vse bilo...
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priznam, trapast odgovor na kretensko vprašanje. Mr. Green
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

galex4 je napisal/a:
sem zastavil svoj problem, težavo in mi lahko vsaj podate namig kaj bi lahko vse bilo...

Namig: Satelitko že vse življenje popravlja televizije.

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej galex4, tvoje vprašanje je res nesmiselno in ni potrebe po pošiljanju nekoga, ki je popravil več TVjev kakor si jih ti v življenju videl (z vsemi izložbami vred), v osnovno šolo.
Menda ne resno pričakuješ, da se ti bo na pladnju serviralo vseh 3000 možnih vzrokov? Za to bi se porabilo krepkih nekaj ur, tebe pa čaka 5 minut dela s pisanjem dveh vrstic, slikanjem šasije in pripenjanjem na forum vred.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

galex4 je napisal/a:

Moj namig: Pelji škatlo k (po tvoje) nepismenemu Satelitku na popravilo. Bo škatlo odprl in potem popravil. Whistle

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
galex4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

verjamem, da je satelitko pravi mojster za tv-je, jaz se ne ukvarjam veliko z tv-ji, moje področje je drugo. pričakoval sem vsaj namig: preglej v okolici tega čipa recimo

glede na obnašanje satelitka pa res, če je že strokovnjak naj se tudi temu primerno obnaša
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

galex4 je napisal/a:
verjamem, da je satelitko pravi mojster za tv-je, jaz se ne ukvarjam veliko z tv-ji, moje področje je drugo. pričakoval sem vsaj namig: preglej v okolici tega čipa recimo

Dobro, če vztrajaš:

Zamenjaj IC 13, in upore R255, 318, 644. Za vsak slučaj pomenjaj vse elektrolite, tudi če niso videti napihnjeni, ker itak ne more škodovat.
Če vse skupaj ne bo obrodilo sadov, zamenjaj še baterije v daljincu, spihaj fergazer in regeneriraj ekran. Potem samo še naliješ po 1 dcl rdeče, zelene in plave farbe (lahko je tista za pirhe, samo da še ni pretekel rok uporabe). Pa pazi, da ne boš packal po preprogi v dnevni sobi.

Srečno! Shocked
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, pa poglej v okolici RGB dekoderja.
Gorenje jih je vgrajeval manj kot 10 različnih.
Če gre še sploh za čistokrvno gorenjevo in ne neko oem televizijo.
In kako naj to vemo brez kristalne krogle?
Še če bi napisal model, ni nujno da bo vse jasno, ker so v en model tlačili različne šasije.
Ti pa ne veš niti katero firmo TVja bi rad popravil.
Se ti svetlika kje imaš problem?
Brick wall
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

galex4 je napisal/a:

Kaj sedaj, se kontrast poveča ali zmanjša? Zmanjšan kotrast pomeni sivo sliko, povečan pa pomanjkanje sivih tonov. Vse pa si stlačil v isti stavek.

Torej...

Bi ustavil konje, navedel nujne podatke, mogoče še slikal kako slika na ekranu sploh izgleda?

Slišal sem namreč govorice (iz preverjenih virov), da se bo remont kristalne krogle zavlekel.

In brez nje je možnosti obilo, praktično skoraj vse v TV, ali pa je problem sploh zunaj njega. Podatkov si navedel mnogo premalo, pa še kar jih je, so dvoumni, da je joj.
Nazaj na vrh
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.68
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2011 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Projekt MATRIX:

Isti problem pri naši TV. Firma MATRIX (ja vem ja..), star 4 leta, barve za zadetke.
Sem že upal na plazmo, nakar sem zasledil tole temo...
...žena je rekla - Saj si elekronik - zakaj ne moreš popravit...

Pa sem šel po tale PTC. Delavnica se je preselila v dnevno sobo. Razstavil TV, odkril PTC, ga zamenjal, malo prah posesal, ga sestavil in deluje.

Malo je bil tisk osmojen okrog tega PTC. Novi PTC je imel malo drugačen razmak med drugo nogico - je bilo potrebno korigirat.

Slike priložene (slikane kar z mobitelom), če bo kogarkoli zanimalo.

PTC stane v ČIP-u Maribor 3,34€

Satelitko: Če boš kaj v mb - sporoči - dam za pir.

Hvala za tole temo.

LP

05072011775.jpg
 Opis:
Slika po menjavi
 Velikost datoteke:  199.8 KB
 Pogledana:  2 krat

05072011775.jpg

05072011774.jpg
 Opis:
Menjan PTC
 Velikost datoteke:  124 KB
 Pogledana:  2 krat

05072011774.jpg

05072011770.jpg
 Opis:
Lokacija PTC
 Velikost datoteke:  200.37 KB
 Pogledana:  3 krat

05072011770.jpg

05072011769.jpg
 Opis:
Podatki o tv
 Velikost datoteke:  138.32 KB
 Pogledana:  0 krat

05072011769.jpg

05072011767.jpg
 Opis:
Slika pred menjavo
 Velikost datoteke:  183.94 KB
 Pogledana:  5 krat

05072011767.jpg

galex4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 14, 2011 3:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spoštovani kolegi!

Se opravičujem vsem zaradi mojih izpadov. Nekaj na hitro narediti je nesmiselno. K popravilu elektronike je potrebno veliko potrplenja in razmišlanja, predvsem kmečke pameti.

Hvala za vaše nasvete.
Nazaj na vrh
galex4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 14, 2011 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne najdem načrta za tv s podatki:

GORENJE
tip: BTV63-33056
model DIADEM 63 TTX
art. N.: 413481

E31073
letnik: 1992

Zanima me še eno vprašanje kako se zna za kakšno šasijo gre, je kje to napisano?

hvala za pomoč
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni