|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mobil11 Član

Pridružen-a: Sob 05 Apr 2008 23:20 Prispevkov: 108 Aktiv.: 0.51 Kraj: Bizeljsko
|
Objavljeno: Tor Nov 10, 2009 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Upor sem dobil ga zamenjal in- ratalo je.Trava je spet zelena,jagode so rdeče,...
Hvala vsem za pomoč!
LP Zoran
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
galex4 Član

Pridružen-a: Tor 01 Apr 2008 18:27 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.18
|
Objavljeno: Ned Jul 03, 2011 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
imam težavo, tv ima na ekranu sledeče simptome, med gledanjem poljubnega programa barvna slika postane napol siva, recimo obraz človeka posivi obleka postane izrazita oz zelo kontrastna.
ali gre spet za ntk(ptk) upor ali kaj drugega?
kaj menite vi, tv-ja še nisem uspel odpreti, za kateri tip in proizvajalca televizorja gre pa moram pogledati in objavim kasneje.
hvala in lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Ned Jul 03, 2011 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
galex4 je napisal/a: |
imam težavo, tv ima na ekranu sledeče simptome, med gledanjem poljubnega programa barvna slika postane napol siva, recimo obraz človeka posivi obleka postane izrazita oz zelo kontrastna.
ali gre spet za ntk(ptk) upor ali kaj drugega?
kaj menite vi, tv-ja še nisem uspel odpreti, za kateri tip in proizvajalca televizorja gre pa moram pogledati in objavim kasneje.
hvala in lp |
Če pa moja steklena kugla prej pride z remonta, bom pogledal vanjo in sploh ne rabiš dajat modela...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
galex4 Član

|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
tv-ja še nisem uspel odpreti, za kateri tip in proizvajalca televizorja gre pa moram pogledati in objavim kasneje.
|
mislim, da ta stavek pove svoje,
satelitko če neveš brat pojdi v osnovno šolo tam te bojo lepo naučili,
sem zastavil svoj problem, težavo in mi lahko vsaj podate namig kaj bi lahko vse bilo...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priznam, trapast odgovor na kretensko vprašanje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem zastavil svoj problem, težavo in mi lahko vsaj podate namig kaj bi lahko vse bilo... |
Namig: Satelitko že vse življenje popravlja televizije.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glej galex4, tvoje vprašanje je res nesmiselno in ni potrebe po pošiljanju nekoga, ki je popravil več TVjev kakor si jih ti v življenju videl (z vsemi izložbami vred), v osnovno šolo.
Menda ne resno pričakuješ, da se ti bo na pladnju serviralo vseh 3000 možnih vzrokov? Za to bi se porabilo krepkih nekaj ur, tebe pa čaka 5 minut dela s pisanjem dveh vrstic, slikanjem šasije in pripenjanjem na forum vred.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem zastavil svoj problem, težavo in mi lahko vsaj podate namig kaj bi lahko vse bilo... |
Moj namig: Pelji škatlo k (po tvoje) nepismenemu Satelitku na popravilo. Bo škatlo odprl in potem popravil.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
galex4 Član

|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
verjamem, da je satelitko pravi mojster za tv-je, jaz se ne ukvarjam veliko z tv-ji, moje področje je drugo. pričakoval sem vsaj namig: preglej v okolici tega čipa recimo
glede na obnašanje satelitka pa res, če je že strokovnjak naj se tudi temu primerno obnaša
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
verjamem, da je satelitko pravi mojster za tv-je, jaz se ne ukvarjam veliko z tv-ji, moje področje je drugo. pričakoval sem vsaj namig: preglej v okolici tega čipa recimo |
Dobro, če vztrajaš:
Zamenjaj IC 13, in upore R255, 318, 644. Za vsak slučaj pomenjaj vse elektrolite, tudi če niso videti napihnjeni, ker itak ne more škodovat.
Če vse skupaj ne bo obrodilo sadov, zamenjaj še baterije v daljincu, spihaj fergazer in regeneriraj ekran. Potem samo še naliješ po 1 dcl rdeče, zelene in plave farbe (lahko je tista za pirhe, samo da še ni pretekel rok uporabe). Pa pazi, da ne boš packal po preprogi v dnevni sobi.
Srečno!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, pa poglej v okolici RGB dekoderja.
Gorenje jih je vgrajeval manj kot 10 različnih.
Če gre še sploh za čistokrvno gorenjevo in ne neko oem televizijo.
In kako naj to vemo brez kristalne krogle?
Še če bi napisal model, ni nujno da bo vse jasno, ker so v en model tlačili različne šasije.
Ti pa ne veš niti katero firmo TVja bi rad popravil.
Se ti svetlika kje imaš problem?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
imam težavo, tv ima na ekranu sledeče simptome, med gledanjem poljubnega programa barvna slika postane napol siva, recimo obraz človeka posivi obleka postane izrazita oz zelo kontrastna. |
Kaj sedaj, se kontrast poveča ali zmanjša? Zmanjšan kotrast pomeni sivo sliko, povečan pa pomanjkanje sivih tonov. Vse pa si stlačil v isti stavek.
Torej...
Bi ustavil konje, navedel nujne podatke, mogoče še slikal kako slika na ekranu sploh izgleda?
Slišal sem namreč govorice (iz preverjenih virov), da se bo remont kristalne krogle zavlekel.
In brez nje je možnosti obilo, praktično skoraj vse v TV, ali pa je problem sploh zunaj njega. Podatkov si navedel mnogo premalo, pa še kar jih je, so dvoumni, da je joj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.68 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jul 05, 2011 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Projekt MATRIX:
Isti problem pri naši TV. Firma MATRIX (ja vem ja..), star 4 leta, barve za zadetke.
Sem že upal na plazmo, nakar sem zasledil tole temo...
...žena je rekla - Saj si elekronik - zakaj ne moreš popravit...
Pa sem šel po tale PTC. Delavnica se je preselila v dnevno sobo. Razstavil TV, odkril PTC, ga zamenjal, malo prah posesal, ga sestavil in deluje.
Malo je bil tisk osmojen okrog tega PTC. Novi PTC je imel malo drugačen razmak med drugo nogico - je bilo potrebno korigirat.
Slike priložene (slikane kar z mobitelom), če bo kogarkoli zanimalo.
PTC stane v ČIP-u Maribor 3,34€
Satelitko: Če boš kaj v mb - sporoči - dam za pir.
Hvala za tole temo.
LP
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
199.8 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
124 KB |
2 krat |

|
|
200.37 KB |
3 krat |

|
|
138.32 KB |
0 krat |

|
|
183.94 KB |
5 krat |

|
_________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
galex4 Član

|
Objavljeno: Pon Nov 14, 2011 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spoštovani kolegi!
Se opravičujem vsem zaradi mojih izpadov. Nekaj na hitro narediti je nesmiselno. K popravilu elektronike je potrebno veliko potrplenja in razmišlanja, predvsem kmečke pameti.
Hvala za vaše nasvete.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
galex4 Član

|
Objavljeno: Pon Nov 14, 2011 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne najdem načrta za tv s podatki:
GORENJE
tip: BTV63-33056
model DIADEM 63 TTX
art. N.: 413481
E31073
letnik: 1992
Zanima me še eno vprašanje kako se zna za kakšno šasijo gre, je kje to napisano?
hvala za pomoč
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni