www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kje dobiti rele
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 11, 2009 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Adi, popravljam YAESU FT-480R. V njej sta dva taka s slabimi kontakti, eden je direktno pri anteni, preklop RX-TX, drugi pa niti točno ne vem kaj dela, mogoče celo preklaplja samo napajanje.
So pa imeli Japonci kar velikega valjara, da so vso elektroniko stlačili v tako malo škatlo.

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 12:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

japek je napisal/a:
V prilogi je priključitev, da mi slučajno Darko ne pošlje cele zaloga v prebiranje.

Ahhh.. Saj tole je samo ena manjša priročna škatla.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s56al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03
Aktiv.: 3.33
Kraj: JN66SI & JN76TM

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

japek je napisal/a:
Adi, popravljam YAESU FT-480R. V njej sta dva taka s slabimi kontakti, eden je direktno pri anteni, preklop RX-TX, drugi pa niti točno ne vem kaj dela, mogoče celo preklaplja samo napajanje...

Pozdrav Janko,

Pred leti sem imel dva taka pacienta. V mojem primeru je bil v relativno slabem stanju samo en od obeh relejev, če me spomin ne vara, antenski. Drugi rele preklaplja eno napetost in en audio signal. Oba releja se da odpreti. Kontakte sem očistil s papirnatim trakom namočenim v ciklotin (na veliko se je uporabljal za čiščenje kontaktov relejev pri starih telefonskih centralah, gre pa za odišavljen in razredčen špirit). Če slednjega nimaš, je dober vsak špirit / alkohol.

Ker je bil en od obeh relejev bolj zdelan, sem ju med sabo zamenjal. Splača se vgraditi nizko (profi) DIL podnožje do naslednjega čiščenja ali menjave, če je čiščenje neuspešno. Prostora je dovolj. Po takšnem posegu sta oba pacienta delovala 100%. Ali še delujeta, nimam povratne informacije.

LP, Sandi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 14, 2009 6:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oj

Mogoče kaj takega
http://cgi.ebay.de/1-x-Miniature-DPDT-12V-Coil-BT47-Hongfa-Relay_W0QQitemZ390112557894QQcmdZViewItemQQptZUK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET?hash=item5ad4853b46
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgleda, da bom vseeno moral napraviti nekaj v zraku, kot je predlagal Adi, saj frekvenca res ni tako hudo visoka, pravzaprav malo višji NF Angel .
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni