|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jankos Član

Pridružen-a: Pon 28 Sep 2009 9:05 Prispevkov: 92 Aktiv.: 0.48 Kraj: širša okolica ormoža
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 5:42 pm Naslov sporočila: LCD AOC 197Sj 19'' se občasno ugasne |
|
|
Imam problem z mojim LCDjem. In sicer je star dobri 2 leti, torej je še v garanciji ampak vseeno me zanima če ima kdo idejo kaj ga muči.
Problem je sledeč: občasno se kar naenkrat ugasne, kot da bi potegnil kabel iz vtičnice. Ne reagira na gumb za vklop, lučka ne sveti.. Ponoven vklop je mogoč ko potegnem kabel iz vtičnice in počakam kake pol minute in ga nazaj vklopim. Takrat se normalno vklopi. Nekaj časa vredu dela, nato pa moram spet ponovit ta ''trik'', ker se LCD ugasne.
Se komu sanja kaj je z njim narobe?
Hvala za odgovore.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 6:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek bo potrebno pregledati elektrolitske kondenzatorje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jankos Član

Pridružen-a: Pon 28 Sep 2009 9:05 Prispevkov: 92 Aktiv.: 0.48 Kraj: širša okolica ormoža
|
Objavljeno: Sob Nov 07, 2009 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse elektrolite sem preveril, noben ni napihnjen. Par spojev se mi je zdelo sumljivih, te sem ponovno pospajkal, ampak ni nič boljše.
No že pred mojim posegom se je LCD obnašal drugače: Ko se je ugasnil se je sam ponovno vklopil, in spet ugasnil. To je naredil parkrat, nato je spet delal nekaj časa.
Pa še nekaj: ko hočem vstopit v menu, kjer bi lahko nastavljal zaslon mi napiše : Attention: OSD Locked
EDIT: Problem z OSD locked sem že rešil. In sicer: LCD je potrebno izklopit, ter pri ponovnem vklopu držat tipko za ''menu'' toliko časa dokler se ne pokaže menu. To je blo cca 3-4sekunde. Google pomaga
EDIT2: Stvar sem začasno rešil, in sicer. Z koščkom lesa sem podprl tipko za vklop zaslona, je praktično enako kot da bi ves čas držal tipko za vklop.
Zaenkrat se že nekaj ur monitor ni izklopil, kar je znatno izboljšanje prejšnjega stanja.
Zavedam se da je to le začasna rešitev.
Upam da bo vam to pomagalo pri ugotavljanju napake.
Hvala za odgovore.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Nov 07, 2009 6:16 pm Naslov sporočila: Re: LCD AOC 197Sj 19'' se občasno ugasne |
|
|
jankos je napisal/a: |
Imam problem z mojim LCDjem. In sicer je star dobri 2 leti, torej je še v garanciji |
Če je res še v garanciji, zakaj prčkaš po njem? Če te bodo zaradi šarjenja na servisu odpikali z "nepooblaščen poseg - izničena garancija, račun za pregled znaša toliko in toliko", si naredil samemu sebi medvedjo uslugo.
Monitor boš moral popraviti tako ali drugače na svoje stroške oz. kupiti novega, namesto, da bi popravilo ali celo morebitno menjavo za novega krila fabrika, ki je monitor izdelala.
Konec koncev, to ni naprava za pest drobiža, kjer imaš več stroškov s PTT, kot je vse skupaj vredno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jankos Član

|
Objavljeno: Sob Nov 07, 2009 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je še v garanciji, vendar tukaj nastane problem. Računa nisem fotokopiral takrat ko sem LCD kupil. Sem ga samo vložil v neko kuverto skupaj z garancijskim listom ter vse skupaj pospravil za dobri 2 leti.
Ko je začel monitor izvajat čudne stvari, sem poiskal račun, da bi ga odpeljal na garancijo. Vendar je problem v tem, da je pisava na računu zbledela do neprepoznavnosti. Iz njega ni mogoče razbrati več nič. Zato sem ga odprl.
Še kaki nasvet glede popravila?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.27 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sob Nov 07, 2009 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je še v garanciji, vendar tukaj nastane problem. Računa nisem fotokopiral takrat ko sem LCD kupil. Sem ga samo vložil v neko kuverto skupaj z garancijskim listom ter vse skupaj pospravil za dobri 2 leti.
Ko je začel monitor izvajat čudne stvari, sem poiskal račun, da bi ga odpeljal na garancijo. Vendar je problem v tem, da je pisava na računu zbledela do neprepoznavnosti. Iz njega ni mogoče razbrati več nič. Zato sem ga odprl.
Še kaki nasvet glede popravila?
Lp |
Ni nasvet glede popravila ampak vprašanje ? Zakaj pa se nisi pozanimal pri prodajalcu ali pa na servisu kako je z računom in popravilom.
Mogoče bi pomagalo saj oni verjetno vsaj "približno" vejo koliko je LCD star, ali pri garanciji mogoče "računajo" ravno na take napake nas potrošnikov, ker "dobro" vejo, da tista barva z računa rada zgine.
Lp Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frapor Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.08 Kraj: okolica Kranja
|
Objavljeno: Sob Nov 07, 2009 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi najprej zelo natančno pregledal tiskano vezje in bi vse kontakte, ki so sumljivi prelotal. Sem skoraj prepričan, da gre za hladen spoj. Posebno bodi pozoren okrog VN transformatorja in v napajanju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jankos Član

|
Objavljeno: Sob Nov 07, 2009 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Srecko je napisal/a: |
, ali pri garanciji mogoče "računajo" ravno na take napake nas potrošnikov, ker "dobro" vejo, da tista barva z računa rada zgine.
Lp Srečko |
Tukaj je krivda moja, ker mi je prodajalec svetoval da si račun fotokopiram, sicer sem ga nameraval..vendar sem na to stvar kasneje pozabil in ga samo pospravil v škatlo.
frapor je napisal/a: |
Jaz bi najprej zelo natančno pregledal tiskano vezje in bi vse kontakte, ki so sumljivi prelotal. Sem skoraj prepričan, da gre za hladen spoj. Posebno bodi pozoren okrog VN transformatorja in v napajanju. |
sicer par spojev v napajalnem delu sem že popravil. Bom upošteval nasvet in še enkrat preveril vezje.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2009 1:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj je krivda moja, ker mi je prodajalec svetoval da si račun fotokopiram, sicer sem ga nameraval..vendar sem na to stvar kasneje pozabil in ga samo pospravil v škatlo. |
Nič ni tvoja krivda! Račun je trajen dokument, ki mora biti narejen tako, da je čitljiv najmanj 12 let. Tako piše v zakonu. Če se to prodajalcu ne zdi potrebno in piše na načine, kjer je račun manj trajen je to njegov in ne tvoj problem!
V danem primeru očitno tudi ne gre za višjo silo, saj se je prodajalec sam zavedal pomanjkljivosti svojega računa.
Naprave kot je monitor imajo običajno tudi kako serijsko številko, tudi v obliki bar code. Preko te je možna sledljivost kje in kdaj je bil monitor prodan. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.66 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2009 10:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Če si ga pospravil v temno škatlo bo še čitljiv. Na nekaterih monitorjih povsem lepo piše (brez branja črtne kode) kdaj so bili izdelani. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.93
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2009 3:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne bo. Črnilo oksidira. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jankos Član

|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2009 5:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
airwolf je napisal/a: |
Če si ga pospravil v temno škatlo bo še čitljiv. Na nekaterih monitorjih povsem lepo piše (brez branja črtne kode) kdaj so bili izdelani. |
Račun ni več čitljiv.
Danes teče drugi dan odkar lcd deluje brez da bi mi ugašal z podprtim gumbom za vklop. Če nebo pomagalo popravljanje hladnih spojev, razmišljam od tem, da bi tipko premostil. Bo praktično enako kot sedaj, ko je gumb vedno vklopljen. Sicer me malo skrbi da bi zaradi tega kar drugega odpovedalo.. Bomo videli, so rekli slepi..in slišali gluhi..Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jankos Član

|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
No stvar mi deluje že od mojega zadnjega prispevka v tej temi.Rešil sem jo tako, da sem vzporedno z tipko vezal stikalo, da imam možnost LCD izklopit brez da bi mu moral izklopit napajanje, kar pa pri premostitvi nebi bilo možno.
Vsem hvala za nasvete.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.87 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sob Nov 28, 2009 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Računi..seveda spet kakšna finta trgovcev da ko dobijo cvenk nas odkrižajo..da jih ne bi utrujali z garancijo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni