www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LCD AOC 197Sj 19'' se občasno ugasne

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jankos
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Sep 2009 9:05
Aktiv.: 0.48
Kraj: širša okolica ormoža

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 03, 2009 5:42 pm    Naslov sporočila:  LCD AOC 197Sj 19'' se občasno ugasne Odgovori s citatom

Imam problem z mojim LCDjem. In sicer je star dobri 2 leti, torej je še v garanciji ampak vseeno me zanima če ima kdo idejo kaj ga muči.

Problem je sledeč: občasno se kar naenkrat ugasne, kot da bi potegnil kabel iz vtičnice. Ne reagira na gumb za vklop, lučka ne sveti.. Ponoven vklop je mogoč ko potegnem kabel iz vtičnice in počakam kake pol minute in ga nazaj vklopim. Takrat se normalno vklopi. Nekaj časa vredu dela, nato pa moram spet ponovit ta ''trik'', ker se LCD ugasne.

Se komu sanja kaj je z njim narobe?
Hvala za odgovore.
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 03, 2009 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za začetek bo potrebno pregledati elektrolitske kondenzatorje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jankos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2009 12:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse elektrolite sem preveril, noben ni napihnjen. Par spojev se mi je zdelo sumljivih, te sem ponovno pospajkal, ampak ni nič boljše.

No že pred mojim posegom se je LCD obnašal drugače: Ko se je ugasnil se je sam ponovno vklopil, in spet ugasnil. To je naredil parkrat, nato je spet delal nekaj časa.

Pa še nekaj: ko hočem vstopit v menu, kjer bi lahko nastavljal zaslon mi napiše : Attention: OSD Locked
EDIT: Problem z OSD locked sem že rešil. In sicer: LCD je potrebno izklopit, ter pri ponovnem vklopu držat tipko za ''menu'' toliko časa dokler se ne pokaže menu. To je blo cca 3-4sekunde. Google pomaga Smile

EDIT2: Stvar sem začasno rešil, in sicer. Z koščkom lesa sem podprl tipko za vklop zaslona, je praktično enako kot da bi ves čas držal tipko za vklop.
Zaenkrat se že nekaj ur monitor ni izklopil, kar je znatno izboljšanje prejšnjega stanja.
Zavedam se da je to le začasna rešitev.
Upam da bo vam to pomagalo pri ugotavljanju napake.
Hvala za odgovore.
Lp
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2009 6:16 pm    Naslov sporočila:  Re: LCD AOC 197Sj 19'' se občasno ugasne Odgovori s citatom

jankos je napisal/a:
Imam problem z mojim LCDjem. In sicer je star dobri 2 leti, torej je še v garanciji

Če je res še v garanciji, zakaj prčkaš po njem? Če te bodo zaradi šarjenja na servisu odpikali z "nepooblaščen poseg - izničena garancija, račun za pregled znaša toliko in toliko", si naredil samemu sebi medvedjo uslugo.

Monitor boš moral popraviti tako ali drugače na svoje stroške oz. kupiti novega, namesto, da bi popravilo ali celo morebitno menjavo za novega krila fabrika, ki je monitor izdelala.

Konec koncev, to ni naprava za pest drobiža, kjer imaš več stroškov s PTT, kot je vse skupaj vredno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jankos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2009 6:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je še v garanciji, vendar tukaj nastane problem. Računa nisem fotokopiral takrat ko sem LCD kupil. Sem ga samo vložil v neko kuverto skupaj z garancijskim listom ter vse skupaj pospravil za dobri 2 leti.
Ko je začel monitor izvajat čudne stvari, sem poiskal račun, da bi ga odpeljal na garancijo. Vendar je problem v tem, da je pisava na računu zbledela do neprepoznavnosti. Iz njega ni mogoče razbrati več nič. Zato sem ga odprl.

Še kaki nasvet glede popravila?
Lp
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.27
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2009 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jankos je napisal/a:
Je še v garanciji, vendar tukaj nastane problem. Računa nisem fotokopiral takrat ko sem LCD kupil. Sem ga samo vložil v neko kuverto skupaj z garancijskim listom ter vse skupaj pospravil za dobri 2 leti.
Ko je začel monitor izvajat čudne stvari, sem poiskal račun, da bi ga odpeljal na garancijo. Vendar je problem v tem, da je pisava na računu zbledela do neprepoznavnosti. Iz njega ni mogoče razbrati več nič. Zato sem ga odprl.

Še kaki nasvet glede popravila?
Lp

Ni nasvet glede popravila ampak vprašanje d'oh! ? Zakaj pa se nisi pozanimal pri prodajalcu ali pa na servisu kako je z računom Very Happy in popravilom.

Mogoče bi pomagalo saj oni verjetno vsaj "približno" vejo koliko je LCD star, ali pri garanciji mogoče "računajo" ravno na take napake nas potrošnikov, ker "dobro" vejo, da tista barva z računa rada zgine. Boo hoo!

Lp Srečko

frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2009 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi najprej zelo natančno pregledal tiskano vezje in bi vse kontakte, ki so sumljivi prelotal. Sem skoraj prepričan, da gre za hladen spoj. Posebno bodi pozoren okrog VN transformatorja in v napajanju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jankos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2009 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Srecko je napisal/a:
, ali pri garanciji mogoče "računajo" ravno na take napake nas potrošnikov, ker "dobro" vejo, da tista barva z računa rada zgine. Boo hoo!

Lp Srečko

Tukaj je krivda moja, ker mi je prodajalec svetoval da si račun fotokopiram, sicer sem ga nameraval..vendar sem na to stvar kasneje pozabil in ga samo pospravil v škatlo.

frapor je napisal/a:
Jaz bi najprej zelo natančno pregledal tiskano vezje in bi vse kontakte, ki so sumljivi prelotal. Sem skoraj prepričan, da gre za hladen spoj. Posebno bodi pozoren okrog VN transformatorja in v napajanju.

sicer par spojev v napajalnem delu sem že popravil. Bom upošteval nasvet in še enkrat preveril vezje.
Lp
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 08, 2009 1:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jankos je napisal/a:
Tukaj je krivda moja, ker mi je prodajalec svetoval da si račun fotokopiram, sicer sem ga nameraval..vendar sem na to stvar kasneje pozabil in ga samo pospravil v škatlo.

Nič ni tvoja krivda! Račun je trajen dokument, ki mora biti narejen tako, da je čitljiv najmanj 12 let. Tako piše v zakonu. Če se to prodajalcu ne zdi potrebno in piše na načine, kjer je račun manj trajen je to njegov in ne tvoj problem!
V danem primeru očitno tudi ne gre za višjo silo, saj se je prodajalec sam zavedal pomanjkljivosti svojega računa.
Naprave kot je monitor imajo običajno tudi kako serijsko številko, tudi v obliki bar code. Preko te je možna sledljivost kje in kdaj je bil monitor prodan.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.66
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 08, 2009 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si ga pospravil v temno škatlo bo še čitljiv. Na nekaterih monitorjih povsem lepo piše (brez branja črtne kode) kdaj so bili izdelani.
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.93

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 08, 2009 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne bo. Črnilo oksidira.
Nazaj na vrh
jankos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 08, 2009 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:
Če si ga pospravil v temno škatlo bo še čitljiv. Na nekaterih monitorjih povsem lepo piše (brez branja črtne kode) kdaj so bili izdelani.

Račun ni več čitljiv.
Danes teče drugi dan odkar lcd deluje brez da bi mi ugašal z podprtim gumbom za vklop. Če nebo pomagalo popravljanje hladnih spojev, razmišljam od tem, da bi tipko premostil. Bo praktično enako kot sedaj, ko je gumb vedno vklopljen. Sicer me malo skrbi da bi zaradi tega kar drugega odpovedalo.. Bomo videli, so rekli slepi..in slišali gluhi..Lp
Nazaj na vrh
jankos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 27, 2009 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No stvar mi deluje že od mojega zadnjega prispevka v tej temi.Rešil sem jo tako, da sem vzporedno z tipko vezal stikalo, da imam možnost LCD izklopit brez da bi mu moral izklopit napajanje, kar pa pri premostitvi nebi bilo možno.
Vsem hvala za nasvete.
Lp
Nazaj na vrh
KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.87
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 28, 2009 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Računi..seveda spet kakšna finta trgovcev da ko dobijo cvenk nas odkrižajo..da jih ne bi utrujali z garancijo Angel
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni