www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Anketa o cepljenju proti novi gripi.
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Ali ste se cepili proti novi gripi? Ali imate kake posledice?
Nisem se cepil in se ne bom
88%
 88%  [ 155 ]
Nisem se cepil, a se verjetno bom
5%
 5%  [ 9 ]
Cepil sem se, nimam posledic
5%
 5%  [ 9 ]
Cepil sem se, a imam posledice --
1%
 1%  [ 2 ]
Skupaj glasov : 175

Avtor Sporočilo
s54jp
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Aktiv.: 4.27
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2009 11:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta prašičja gripa je ena velika potegavščina, kot dokaz je tale link:

http://theflucase.com/

ali tukaj intervju z Jane Burgermeister:

http://www.youtube.com/watch?v=XMMER4yOcIA&feature=related pa še kar nekaj ih je .
Pred parimi dnevi je bil intervju z omenjeno gospo na HTV2 - groza, če je resnica samo en procent.

Pa še nekaj na naših straneh:

http://www.rtvslo.si/blog/erikk/jane-burgermeister-za-novo-gripo-so-krivi-fed-who-in-zn/28616

73 Josip
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2009 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oprosti, ampak Jane Burgermeister je ena navada attention whore. So pa fine zgodbice za ljubitelje teorij zarot, ja. 72 kg patogenih virusov Mr. Green
Biškotek
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 25 Nov 2009 16:26
Aktiv.: 0.03
Kraj: Padna

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2009 8:39 pm    Naslov sporočila: icon_sad  Odgovori s citatom

Se kar bojim, da bo tale novinarka prej al slej brez sledi izginila... Confused

Pa aja, niti jaz se ne bom cepu, ne bom bil njihov poizkusni zajček!
če sem do sedaj bil ob vseh teh gripah in ostalih bolezni le 2x na leto po dva dni prehlajen in z šibko vročino, se ne bojim niti te "nove" prašičje gripe! Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sailor
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38
Aktiv.: 2.94
Kraj: Ljubljana-Moste

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2009 9:22 pm    Naslov sporočila:  antigripin Odgovori s citatom

pravijo, da deluje; moraš pa grgrati in izpljuniti!

antigripin0001DDD[1].jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  75.75 KB
 Pogledana:  7 krat

antigripin0001DDD[1].jpg

Nazaj na vrh
Robbby
Član
Član

Pridružen-a: Sre 19 Nov 2003 14:01
Aktiv.: 0.44
Kraj: okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2009 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz uporabljam zdaj ko je gripa domač antigripin - čisto slivovo žganje. Vsako jutro eno merico. Če bo gripa predolgo širila naokoli, zna bit problem - kako nehati z žganjem Smile Se mi zdi da sem že zasvojen pomalem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2009 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za grgljanje je nekaj kapljic propolisa raztopljenega v alkoholu, ki ga razrečimo z vodo. To pa res pomaga pri začetnem stadiju prehlada.
Nazaj na vrh
ajenko3
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Jan 2007 0:57
Aktiv.: 0.15

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2009 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Robbby je napisal/a:
Tudi jaz uporabljam zdaj ko je gripa domač antigripin - čisto slivovo žganje. Vsako jutro eno merico. Če bo gripa predolgo širila naokoli, zna bit problem - kako nehati z žganjem Smile Se mi zdi da sem že zasvojen pomalem.

Dobra ideja bi bila izkoreniniti tole gripo, sicer pa se vse več ljudi podvaja tem metodam, ker so resnično učinkovite. Smile
Nazaj na vrh
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.86
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2009 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam letos na razpolago dobrih 150 litrov šnopsa iz vinskih in moštovih drož. Stari ata je imel dva tedna časa za kuhanje Very Happy Tako da imam antibiotikov dovolj na zalogi.

Nekdo je nekje napisal kako uničiti virus: Najprej si moraš jezik namazai z medom, da ga zvabiš na vrh. Potem moraš usta napolniti s kavno usedlino, da ne bo nič videl v temi in nima kam uiti. Nazadnje pa ga samo zaliješ s šnopsom da ga uniči.
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.94

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 03, 2009 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V času epidemije bi moral plačat, če ne napihaš.....

Mr. Green

Merlin
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47
Aktiv.: 1.35

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 03, 2009 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se popolnoma strinjam s Krampusom, vse to je ena velika lumparija, kjer služijo bogati na račun reveža in naivneža.
Nazaj na vrh
mznida
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2005 20:32
Aktiv.: 1.52
Kraj: Prlekija (JN86BN)

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 03, 2009 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz se ne nameravam cepiti, ker se mi zdi, kot je že večina ugotovila, to le slabljenje imunskega sistema in povrhu še nekdo dobro služi, na račun navadnih ljudi! Mad
Najhuje pa je, da farmacevtske družbe nočejo prevzeti odgovornosti za stranske učinke zdravila. Samo narod! Evil or Very Mad

piroman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 03, 2009 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sploh ni res, da bi si slabil imunski sistem, prej obratno. Imunski odgovor je namreč veliko hitrejši, če telo že "pozna" antigen od prej.

Stranski učinki pri tem cepivu niso nič kaj dosti pogostejši kot pri ostalih, podobnih cepivih. Kot mi je znano GSK cepivo (tisti problematično) vsebuje poleg jajčnih beljakovin (možnost reakcij pri alergičnih na jajca), formaldehid, cetrimonijev bromid, neomicinijev sulfat in timerosal (okrog te živosrebrove spojine je bilo veliko prahu, pa nobenega resnega zaključka). Skratka, nobene čudne reči, ki je ne bi našli v mnogih farmacevtskih pripravkih...

Sam se ne bom cepil.

mznida
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2005 20:32
Aktiv.: 1.52
Kraj: Prlekija (JN86BN)

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 03, 2009 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene uporaba cepiv in zdravil brez neke potrebe nasploh moti. Nič ne rečem, ko se mora se pač mora. Pa to sploh ni tako pomembno.
Izmed vsega me najbolj moti dejstvo, da farmacija noče prevzeti odgovornosti za svoje produkte. Če te spojine niso škodljive in so prepričani v to, potem se nimajo česa bati, ampak...

Kakorkoli že, cepil se ne bom in se ne bi, četudi bi farmacevti prevzeli odgovornost in tveganje.

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 03, 2009 11:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes je v prilogi Primorskih novic "TV okno" bila zanimiva misel kako se znebiti nove gripe. In sicer glede na to da traja le par dni in se prenaša iz človeka na človeka naj pošljejo državo za en teden na kolektivni dopust. Vsaj šole vrtce, fakultete ipd. Če bodo ljudje doma jo bodo preboleli brez da bi preden še koga okužili.

Drugače pa gripa ko gripa, saj se vsako leto širi in do spomladi izgine

Nazadnje urejal/a Dorijan Čet Dec 03, 2009 11:49 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 03, 2009 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se zdi vse skupaj hecen splet okoliščin. Novinarji veselo napihujejo vso zgodbo, farmacevti mastno služijo, pa še pri testiranjih prihranijo, ker se mudi in jim regulacija pogleda skozi prste...
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 3 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni