|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Ali ste se cepili proti novi gripi? Ali imate kake posledice? |
Nisem se cepil in se ne bom |
|
88% |
[ 155 ] |
Nisem se cepil, a se verjetno bom |
|
5% |
[ 9 ] |
Cepil sem se, nimam posledic |
|
5% |
[ 9 ] |
Cepil sem se, a imam posledice -- |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Skupaj glasov : 175 |
|
Avtor |
Sporočilo |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.27 Kraj: Ljutomer
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Oprosti, ampak Jane Burgermeister je ena navada attention whore. So pa fine zgodbice za ljubitelje teorij zarot, ja. 72 kg patogenih virusov
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Biškotek Neznanec

Pridružen-a: Sre 25 Nov 2009 16:26 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Padna
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se kar bojim, da bo tale novinarka prej al slej brez sledi izginila...
Pa aja, niti jaz se ne bom cepu, ne bom bil njihov poizkusni zajček!
če sem do sedaj bil ob vseh teh gripah in ostalih bolezni le 2x na leto po dva dni prehlajen in z šibko vročino, se ne bojim niti te "nove" prašičje gripe!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sailor Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38 Prispevkov: 698 Aktiv.: 2.94 Kraj: Ljubljana-Moste
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 9:22 pm Naslov sporočila: antigripin |
|
|
pravijo, da deluje; moraš pa grgrati in izpljuniti!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
75.75 KB |
Pogledana: |
7 krat |
![antigripin0001DDD[1].jpg](files/thumbs/t_antigripin0001ddd_1_.jpg)
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Robbby Član

Pridružen-a: Sre 19 Nov 2003 14:01 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.44 Kraj: okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz uporabljam zdaj ko je gripa domač antigripin - čisto slivovo žganje. Vsako jutro eno merico. Če bo gripa predolgo širila naokoli, zna bit problem - kako nehati z žganjem Se mi zdi da sem že zasvojen pomalem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za grgljanje je nekaj kapljic propolisa raztopljenega v alkoholu, ki ga razrečimo z vodo. To pa res pomaga pri začetnem stadiju prehlada.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ajenko3 Član

Pridružen-a: Ned 21 Jan 2007 0:57 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.15
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Robbby je napisal/a: |
Tudi jaz uporabljam zdaj ko je gripa domač antigripin - čisto slivovo žganje. Vsako jutro eno merico. Če bo gripa predolgo širila naokoli, zna bit problem - kako nehati z žganjem Se mi zdi da sem že zasvojen pomalem. |
Dobra ideja bi bila izkoreniniti tole gripo, sicer pa se vse več ljudi podvaja tem metodam, ker so resnično učinkovite.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam letos na razpolago dobrih 150 litrov šnopsa iz vinskih in moštovih drož. Stari ata je imel dva tedna časa za kuhanje Tako da imam antibiotikov dovolj na zalogi.
Nekdo je nekje napisal kako uničiti virus: Najprej si moraš jezik namazai z medom, da ga zvabiš na vrh. Potem moraš usta napolniti s kavno usedlino, da ne bo nič videl v temi in nima kam uiti. Nazadnje pa ga samo zaliješ s šnopsom da ga uniči.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.94
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 9:29 am Naslov sporočila: |
|
|
V času epidemije bi moral plačat, če ne napihaš.....
_________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Merlin Član

Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47 Prispevkov: 289 Aktiv.: 1.35
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se popolnoma strinjam s Krampusom, vse to je ena velika lumparija, kjer služijo bogati na račun reveža in naivneža.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mznida Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2005 20:32 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Prlekija (JN86BN)
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz se ne nameravam cepiti, ker se mi zdi, kot je že večina ugotovila, to le slabljenje imunskega sistema in povrhu še nekdo dobro služi, na račun navadnih ljudi!
Najhuje pa je, da farmacevtske družbe nočejo prevzeti odgovornosti za stranske učinke zdravila. Samo narod!
_________________ 73 de S56RIR |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sploh ni res, da bi si slabil imunski sistem, prej obratno. Imunski odgovor je namreč veliko hitrejši, če telo že "pozna" antigen od prej.
Stranski učinki pri tem cepivu niso nič kaj dosti pogostejši kot pri ostalih, podobnih cepivih. Kot mi je znano GSK cepivo (tisti problematično) vsebuje poleg jajčnih beljakovin (možnost reakcij pri alergičnih na jajca), formaldehid, cetrimonijev bromid, neomicinijev sulfat in timerosal (okrog te živosrebrove spojine je bilo veliko prahu, pa nobenega resnega zaključka). Skratka, nobene čudne reči, ki je ne bi našli v mnogih farmacevtskih pripravkih...
Sam se ne bom cepil.
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mznida Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2005 20:32 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Prlekija (JN86BN)
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene uporaba cepiv in zdravil brez neke potrebe nasploh moti. Nič ne rečem, ko se mora se pač mora. Pa to sploh ni tako pomembno.
Izmed vsega me najbolj moti dejstvo, da farmacija noče prevzeti odgovornosti za svoje produkte. Če te spojine niso škodljive in so prepričani v to, potem se nimajo česa bati, ampak...
Kakorkoli že, cepil se ne bom in se ne bi, četudi bi farmacevti prevzeli odgovornost in tveganje.
_________________ 73 de S56RIR |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes je v prilogi Primorskih novic "TV okno" bila zanimiva misel kako se znebiti nove gripe. In sicer glede na to da traja le par dni in se prenaša iz človeka na človeka naj pošljejo državo za en teden na kolektivni dopust. Vsaj šole vrtce, fakultete ipd. Če bodo ljudje doma jo bodo preboleli brez da bi preden še koga okužili.
Drugače pa gripa ko gripa, saj se vsako leto širi in do spomladi izgine
Nazadnje urejal/a Dorijan Čet Dec 03, 2009 11:49 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zdi vse skupaj hecen splet okoliščin. Novinarji veselo napihujejo vso zgodbo, farmacevti mastno služijo, pa še pri testiranjih prihranijo, ker se mudi in jim regulacija pogleda skozi prste...
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni