|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Jan 20, 2010 8:38 pm Naslov sporočila: paralelno programiranje LPC922 |
|
|
Ratalo mi je zaklenit en LPC922, ki ga lahko rešim s paralelnim programatorjem. Ker je čip v smd ohišju, jaz pa nimam adapterja, bi kar ožičil na podnožje. Da pa si malo olajšam delo, bi ožičil samo potrebne pine. Nikjer nisem našel podatkov, preko katerih pinov poteka programiranje. Mogoče kdo ve? Isto me zanima tudi za serijo LPC932, saj imam tudi tam enega pacienta...
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krupivnk Član

Pridružen-a: Tor 27 Feb 2007 20:45 Prispevkov: 335 Aktiv.: 1.50 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Sre Jan 20, 2010 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen paralelni programator???
Kaj misliš s tem zaklenil? Če si pobrisal boot loader iz flasha potem potrebuješ ICP programator za lpc900. S tem programatorjem lahko na novo vpišeš boot loader v flash. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Jan 20, 2010 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, bootloaderja nisem pobrisal.
V lpcju je program, ki simulira senzor. Na ukaz "?" pošlje merjeno vrednost. Na ukaz "#ISP#" starta bootloader. Pozna pa še nekaj drugih ukazov.
Očitno sem nekaj pokvaril v programu, saj se mi ne odziva na noben ukaz, odkar sem dodal vrstici
P0M1=0; P0M2=0; // set port P0 to bidirectional
P1M1=0x1C; P1M2=0x1C; // set port P1.0, P1.1 to bidirectional, P1.2, P1.3, P1.4 to open drain
Je pa procesor živ, saj mi ob vklopu napiše pozdravno sporočilo.
Tudi break detect vstop v bootloader ne deluje. Sumim, da sem ga "usral" z zgornjima vrsticama in mogoče bi zadevo rešil z univerzalnim programatorjem, ta verjetno programira po kakem paralelnem principu, ki pa ga datasheeti samo navajajo.
Hardwer je lpc922 + ft232. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni