www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

paralelno programiranje LPC922

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 8:38 pm    Naslov sporočila:  paralelno programiranje LPC922 Odgovori s citatom

Ratalo mi je zaklenit en LPC922, ki ga lahko rešim s paralelnim programatorjem. Ker je čip v smd ohišju, jaz pa nimam adapterja, bi kar ožičil na podnožje. Da pa si malo olajšam delo, bi ožičil samo potrebne pine. Nikjer nisem našel podatkov, preko katerih pinov poteka programiranje. Mogoče kdo ve? Isto me zanima tudi za serijo LPC932, saj imam tudi tam enega pacienta...

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krupivnk
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Feb 2007 20:45
Aktiv.: 1.50
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen paralelni programator???
Kaj misliš s tem zaklenil? Če si pobrisal boot loader iz flasha potem potrebuješ ICP programator za lpc900. S tem programatorjem lahko na novo vpišeš boot loader v flash.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, bootloaderja nisem pobrisal.

V lpcju je program, ki simulira senzor. Na ukaz "?" pošlje merjeno vrednost. Na ukaz "#ISP#" starta bootloader. Pozna pa še nekaj drugih ukazov.

Očitno sem nekaj pokvaril v programu, saj se mi ne odziva na noben ukaz, odkar sem dodal vrstici

P0M1=0; P0M2=0; // set port P0 to bidirectional
P1M1=0x1C; P1M2=0x1C; // set port P1.0, P1.1 to bidirectional, P1.2, P1.3, P1.4 to open drain

Je pa procesor živ, saj mi ob vklopu napiše pozdravno sporočilo.

Tudi break detect vstop v bootloader ne deluje. Sumim, da sem ga "usral" z zgornjima vrsticama in mogoče bi zadevo rešil z univerzalnim programatorjem, ta verjetno programira po kakem paralelnem principu, ki pa ga datasheeti samo navajajo.

Hardwer je lpc922 + ft232.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni