|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.09 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Jan 09, 2010 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pokritost s DVB-T je okoli 90% pokritosti z analognim in bo še trajalo, da ga doseže. Tista karta je bolj rezultat izračuna in simulacije, kot pa dejanskih meritev, če prav jih RTV opravlja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Popay Član

Pridružen-a: Ned 03 Jan 2010 11:51 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.52 Kraj: Piškovc
|
Objavljeno: Ned Jan 10, 2010 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali potem menite da z dnem 1.1.2011 ne bo še konec anolognega odajanja signala?
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.13 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 10:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Popay je napisal/a: |
Ali potem menite da z dnem 1.1.2011 ne bo še konec anolognega odajanja signala?
Lp |
Če se bodo držali načrtov potem bo tako. To so že poskrbeli s tem ko so na MUX-a zbasali vse ki oddajajo analogno in imajo pravico digitalnega oddajanja. Edino prave kampanije še nisem opazil. Vsekakor pa bo potrebno poskrbeti za sprejem najkasneje v poletnih mesecih, saj je takrat še vedno moč bilo-kaj nastavljat po strehah. Bojim pa se da bodo ljudje čakali do zadnjega... potem pa panika... ni sprejemnikov na zalogi... kdaj pride nova pošiljka... in ko končno dobijo potreben sprejemnik spoznajo, da jim slika kocka ali pa ni vseh želenih programov... potem pa v paniki klicat nekoga ki bo v mrzlih in po potrebi mokrih dnevih po strehah lazil in nastavljal antene ter filtre tako kot si je lastnik zaželel...
TOREJ, KDOR NE ŽELI IMETI PANIKE IN TEME OB KONCU LETA 2010, NAJ SE PRIČNE TAKOJ ZANIMAT ZA DIGITALIZACIJO. ŠE POSEBEJ TO VELJA ZA TISTE OB MEJI KATERI ŽELIJO SPREJEMAT TUDI PROGRAME IZ SOSEDNJE DRŽAVE, PREDVSEM ITALIJE!
_________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2010 12:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Roby je napisal/a: |
Citiram: |
Po drugi strani pa lahko, roko na srce, odjaviš TV in nehaš plačevati prispevek. Vedno se najde kakšna rešitev. |
Ne vem če bo tako enostavno:
RTV-prispevek je posebna oblika javne dajatve, predpisana z Zakonom o Radioteleviziji Slovenija (Ur.l. št. 96/05) in predstavlja najpomembnejši vir financiranja nacionalne radiotelevizije. Zavezanec za plačilo RTV-prispevka je vsak, ki ima oz. uporablja radijski ali televizijski sprejemnik oz. katerokoli drugo napravo, ki omogoča sprejem radijskih oz. televizijskih programov na območju Republike Slovenije, kjer so zagotovljeni tehnični pogoji za sprejem vsaj enega programa RTV Slovenija. |
Torej, recimo da imaš Pc pa internet je to že naprava, ki omogoča sprejem vsaj enega... Ali pa avtoradio ali... |
Požvižgan se nato. Potem raje kupim TV z MPEG-2 namesto 4 in nanj priklopim računalnik, igralno konzolo in dvd predvajalnik ter zvočnike.
Da bom gledal kmetijo v parlamentu in spremljal kriminaljko pri poročilih, za to mi ni potrebe, da plačujem ta kakec in raje skočin do kinoteke.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2010 8:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Unknown_User je napisal/a: |
Roby je napisal/a: |
Po drugi strani pa lahko, roko na srce, odjaviš TV in nehaš plačevati prispevek. Vedno se najde kakšna rešitev. |
Ne vem če bo tako enostavno:
RTV-prispevek je posebna oblika javne dajatve, predpisana z Zakonom o Radioteleviziji Slovenija (Ur.l. št. 96/05) in predstavlja najpomembnejši vir financiranja nacionalne radiotelevizije. Zavezanec za plačilo RTV-prispevka je vsak, ki ima oz. uporablja radijski ali televizijski sprejemnik oz. katerokoli drugo napravo, ki omogoča sprejem radijskih oz. televizijskih programov na območju Republike Slovenije, kjer so zagotovljeni tehnični pogoji za sprejem vsaj enega programa RTV Slovenija. |
Torej, recimo da imaš Pc pa internet je to že naprava, ki omogoča sprejem vsaj enega... Ali pa avtoradio ali... |
Požvižgan se nato. Potem raje kupim TV z MPEG-2 namesto 4 in nanj priklopim računalnik, igralno konzolo in dvd predvajalnik ter zvočnike.
Da bom gledal kmetijo v parlamentu in spremljal kriminaljko pri poročilih, za to mi ni potrebe, da plačujem ta kakec in raje skočin do kinoteke. |
Nihče te ne sili v tako početje...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Pet Jan 22, 2010 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja vem da me nobeden ne sili, ampak saj si prebral v citiranem besedilu odebeljen teks. No in če se jaz odločin, da bi rad imel namesto projektorja, televizijo, ker se pri dnevni svetlobi bolje vidi od projektorja, se mi še zmeraj lahko obesijo z naročnino na to, pa čeprav bom TV uporabljal za druge namane, kot pa za spremljanje programa. Nevem kaj potem pomeni: "...katerokoli drugo napravo...", verjetno je mišljeno radiodifuzijsko, se pravi MP3/MP4 z itegriranim sprejemnikom.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Speed King Član

Pridružen-a: Tor 19 Okt 2004 0:49 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.48 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Jan 22, 2010 12:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo, vsi govorijo samo o D/A konverterjih, kateri se (večinoma povežejo preko scarta), ter so normalno sposobni konvertirat samo en kanal. Kaj mogoče obstaja varianta, katera bi ulovila digitalni signal iz npr. Nanosa, kateri prenaša recimo 5 Tv kanalov (slo1, slo2...), ter pretvorila vseh 5 kanalov v analogni antenski signal, katerega bi potem (preko antenskega kabla) lahko poslal na več televizorjev in tam enako kot sedaj izbiral kanal z analognim sprejemnikom (npr. slo1-Ch55, slo2 Ch60....).
To bi bila idealna varianta kjer je veliko Tv-jev ni pa potreba po veliki kakovosti ter raznolikosti programov (satelitski, siol...). Verjetno bi bil glavni problem cena.
Kako bo pa z digitalnim radijskim signalom in možno ukinitvijo analognega?
Edit: aha sem našel princip v sosednji temi, še vedno me pa zanima če obstaja kaka komerialno dodelana škatla (naprava).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yunnowho Neznanec

Pridružen-a: Ned 31 Jan 2010 17:53 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.04 Kraj: primorsko-notranjska regija
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
DVB-t je zakon!
Precej boljša slika kot na ipTV ali SAT.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Speed King je napisal/a: |
Zdravo, vsi govorijo samo o D/A konverterjih, kateri se (večinoma povežejo preko scarta), ter so normalno sposobni konvertirat samo en kanal. Kaj mogoče obstaja varianta, katera bi ulovila digitalni signal iz npr. Nanosa, kateri prenaša recimo 5 Tv kanalov (slo1, slo2...), ter pretvorila vseh 5 kanalov v analogni antenski signal, katerega bi potem (preko antenskega kabla) lahko poslal na več televizorjev in tam enako kot sedaj izbiral kanal z analognim sprejemnikom (npr. slo1-Ch55, slo2 Ch60....).
To bi bila idealna varianta kjer je veliko Tv-jev ni pa potreba po veliki kakovosti ter raznolikosti programov (satelitski, siol...). Verjetno bi bil glavni problem cena.
Kako bo pa z digitalnim radijskim signalom in možno ukinitvijo analognega?
Edit: aha sem našel princip v sosednji temi, še vedno me pa zanima če obstaja kaka komerialno dodelana škatla (naprava). |
Nekaj podobnega sem jaz danes pocel
Samo bos rabil vec DBV-t sprejemnikov in ce nimajo analognega izhoda se spodaj pripeto vezavo modulatorjev iz starih satelitskih,VCRjev,...
Skratka mala kabelska
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
70.29 KB |
Pogledana: |
26 krat |

|
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.22 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prav zadnjič sem se na to temo pogovarjal z nekom, ki precej dobro pozna trg računalništva in zabavne elektronike (piše tudi teste za Monitor, Moj Mikro, Računalniške novice itd...) Omenil mi je USB DVB-T sprejemnik s kitajske za nekaj manj denarja kot 20 eur, ki baje na PCju deluje čisto zadovoljivo, le slovenije ne najde, vendar imamo slovenci iste standarde kot finska, in se z izbiro finske zadeva lepo pobere. Sem pa na DXu odkril tole, ki bi bilo najbrž tudi vredno preizkusiti.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18759
LP G
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koda: |
Cons: Long time (10 seconds) for switch on unit.
Not MPEG4 receiver.
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sem ga tudi jaz gledal - je pa eden na Dealextremu, ki ima MPEG4 - ne vem vec kateri
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni