|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Feb 06, 2010 7:46 pm Naslov sporočila: Neodzivanje računalnika |
|
|
Ker je na forumu sigurno precej računalniških zanesenjakov bom opisal problem in počakal na nasvete. Na računalniku imam instalirana programa NOD32 in Spy Sweeper (oba licenčna). Da sta lahko oba instalirana so mi tudi pritrdili na podjetju SI-splet, kjer so tudi distributeri omenjenih programov.Vse je delovalo dokler mi ni znanec računalničar program Spy Sweeper v "msconfig" nastavil, da se ni več zagnal v zagonu računalnika.Takrat smo bili vsi malo pod gasom in mi je bilo vseeno kaj dela na računalniku.Ko sem sam pozneje ponovno v "msconfig" vklopil Spy Sweeper, sem moral zadevo restartat in potem se je zaštrikalo. Pri vklopu se mi normalno pojavi namizje z ikonami, tudi opravilna vrstica je vendar ob kliku na katerokoli ikono se ne zgodi nič. Ne morem niti v "msconfig", da bi izklopil spy sweeper.
Ima kdo kakšen predlog?? _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drejko Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.07 Kraj: koroška-okolica SG
|
Objavljeno: Sob Feb 06, 2010 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Znova naložit windows.To verjetno že sam veš pa nas malo "žgečkaš". :D :D :D |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.68 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Feb 06, 2010 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eden prvih bi bil obnovitev sistema. Sicer dostikrat ne pomaga, včasih pa. Če ne bo bolje, poskusi odstranit oba programa, če ne gre normalno, poskusi v varnem načinu (ob zagonu pritiskaš F8 in izbereš varni zagon). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 1:21 am Naslov sporočila: |
|
|
ctrl + alt + delete in zaženi task manager. Izberi zavihek procesi in ugasni proces explorer. Če ne bo šlo z miško se znajdi s tipkovnico (tipke gor, dol, tab, presledek). Potem izberi zavihek aplikacije (programi) in izberi gumb zaženi nov proces. Vpiši explorer in klikni ok.
Zdaj boš verjetno lahko z miško normalno klikal.
Zdaj pa pojdi v nadzorna plošča - skrbniška orodja - pregledovalnik dogodkov (event viewer) in morebitne napake pogooglaj skupaj z event id: številko.
Se da po moje vse uredit. Če no bo šel prvi korak z restartom explorerja pa zaženi okna v varnem načinu in preglej pregledovalnik dogodkov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

|
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, sem uredil tako da mi ni bilo treba vsega brisat (sem šel v varni zagon).Sočasno s tem problemom se mi je postavilo naslednje vprašanje; kako naj priklopim tiskalnika, da bosta neodvisna? Sedaj imam dva tiskalnika priklopljena preko tega računalnika, ki mi je zaštrikal. Tudi če želim kaj tiskat iz prenosnika moram ta računalnik vedno prej vklopit. _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

|
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Inštaliraj si tiskalnike na prenosnik.
Lahko si tudi kupiš "print server". To je napravica, ki jo povežeš med tiskalnik in switch ali router. Ko zadevo pravilno nastaviš lahko tiskaš iz kateregakoli računalnika v mreži.
Seveda moraš na vseh računalnikih prav tako inštalirati gonilnike za tiskalnik in jim pravilno nastaviti vrata. Namesto usb ali lpt mora bit IP print serverja nastavljen.
Če boš kupil print server (ali kupoval), ti bom razložil podrobnosti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

|
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sem pozabil... delo preko print serverja ne omogočajo vsi tiskalniki, sploh tisti cenejši ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

|
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
ok...se bom pozanimal, koliko stanejo te zadeve. Hvala _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni