|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mzmarez Član

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 19:03 Prispevkov: 184 Aktiv.: 0.87 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 22, 2010 9:23 am Naslov sporočila: TDA 8703 |
|
|
Iščem TDA8703 - 8 bitni analog to digital converter (Philips). Ta čip je v storage osciloskopu (kit komplet Velleman- K7103- paralelni port). Ker ima osciloskop možnost dograditve drugega kanala, bi ga potreboval za njegovo dograditev. Philips ga ne izdeluje več. V IC-ju ga imajo sicer v ceniku(ne obnavljajo baz), vendar , ga že dolgo nimajo. Na web-u sem zasledil , da naj bi bil ekvivalent Intersilov HI5714/4CBZ. Pa tudi do tega ne vem kako bi prišel. Ima kdo kakšno idejo , kako priti do čipa? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
radio48 Član

Pridružen-a: Čet 13 Dec 2007 17:23 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.00 Kraj: Starše
|
Objavljeno: Pet Jan 22, 2010 7:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam, da povprašaš na lea.hamradio.si forumu.
Matjaž Vidmar je TDA 8703 uporabil v storage normalizerju spektralnega analizatorja. Morda se TDA komu valja po predalih.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BABO Član

Pridružen-a: Ned 17 Jan 2010 21:11 Prispevkov: 50 Aktiv.: 0.27 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!Mogoče malo pozno a jaz sem ga pred par dnevi dobil iz IC elektronike. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mzmarez Član

|
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem jih jaz vprašal po telefonu, so mi odgovorili, da ga že dolgo časa nmajo. Sicer pa upam , da bom stvar rešil s približnim nadomestkom HI5714. Dobil sem ga od Intersila , kot sample. Dodati bo potrebno še napetostno referenco. Upam, da bo delovalo. Tako je na Češkem rešil problem nekdo, ki je imel osciloskop s tem čipom.
[url]koy.wz.cz/Audio/Bastleni/PCScope/PcscopePE102007.pdf [/url] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BABO Član

Pridružen-a: Ned 17 Jan 2010 21:11 Prispevkov: 50 Aktiv.: 0.27 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Interesantno!Sam sem ga pri IC plačal 13,13 eura ampak res pred mogoče petimi dnevi (kuverto sem žal zavrgel in ne vem datuma).Žal ti ne morem pomagat,pa srečno s popravilom! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mzmarez Član

|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker sem Intersilova sampla dobil in zadevo sestavil lahko povem,da zadeva deluje enakovredno Philipsovem čipu. Res , da sem moral uporabiti nekatere spremembe. Pri zamenjavi je bil v češkem načrtu neaktiven vhod za trigerijo, ki je v mojem primeru imela aktiven vhod, zato sem moral vhod peljati na nogico čipa. Zamenjal sem tudi operacijski ojačevalec. Češki avtor je delal z napetostjo +-5V,jaz pa sem naredil z operacijskim ojačevalcem CA3130 (napajanje med 0 in +5V). Spremeba je bila tudi ta, da sem moral izhod operacijskega ojačevalca peljati preko tranzistorskega sledilnika (drugače stvar ni delovala- referenčna napetost za čip namreč). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni