www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TDA 8703

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mzmarez
Član
Član

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 19:03
Aktiv.: 0.87
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 9:23 am    Naslov sporočila:  TDA 8703 Odgovori s citatom

Iščem TDA8703 - 8 bitni analog to digital converter (Philips). Ta čip je v storage osciloskopu (kit komplet Velleman- K7103- paralelni port). Ker ima osciloskop možnost dograditve drugega kanala, bi ga potreboval za njegovo dograditev. Philips ga ne izdeluje več. V IC-ju ga imajo sicer v ceniku(ne obnavljajo baz), vendar , ga že dolgo nimajo. Na web-u sem zasledil , da naj bi bil ekvivalent Intersilov HI5714/4CBZ. Pa tudi do tega ne vem kako bi prišel. Ima kdo kakšno idejo , kako priti do čipa?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
radio48
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Dec 2007 17:23
Aktiv.: 1.00
Kraj: Starše

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2010 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam, da povprašaš na lea.hamradio.si forumu.
Matjaž Vidmar je TDA 8703 uporabil v storage normalizerju spektralnega analizatorja. Morda se TDA komu valja po predalih.

Lp
Nazaj na vrh
BABO
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Jan 2010 21:11
Aktiv.: 0.27
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 10:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!Mogoče malo pozno a jaz sem ga pred par dnevi dobil iz IC elektronike.
Nazaj na vrh
mzmarez
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem jih jaz vprašal po telefonu, so mi odgovorili, da ga že dolgo časa nmajo. Sicer pa upam , da bom stvar rešil s približnim nadomestkom HI5714. Dobil sem ga od Intersila , kot sample. Dodati bo potrebno še napetostno referenco. Upam, da bo delovalo. Tako je na Češkem rešil problem nekdo, ki je imel osciloskop s tem čipom.

[url]koy.wz.cz/Audio/Bastleni/PCScope/PcscopePE102007.pdf [/url]
Nazaj na vrh
BABO
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Jan 2010 21:11
Aktiv.: 0.27
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Interesantno!Sam sem ga pri IC plačal 13,13 eura ampak res pred mogoče petimi dnevi (kuverto sem žal zavrgel in ne vem datuma).Žal ti ne morem pomagat,pa srečno s popravilom!
Nazaj na vrh
mzmarez
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 3:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker sem Intersilova sampla dobil in zadevo sestavil lahko povem,da zadeva deluje enakovredno Philipsovem čipu. Res , da sem moral uporabiti nekatere spremembe. Pri zamenjavi je bil v češkem načrtu neaktiven vhod za trigerijo, ki je v mojem primeru imela aktiven vhod, zato sem moral vhod peljati na nogico čipa. Zamenjal sem tudi operacijski ojačevalec. Češki avtor je delal z napetostjo +-5V,jaz pa sem naredil z operacijskim ojačevalcem CA3130 (napajanje med 0 in +5V). Spremeba je bila tudi ta, da sem moral izhod operacijskega ojačevalca peljati preko tranzistorskega sledilnika (drugače stvar ni delovala- referenčna napetost za čip namreč).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni