|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
priesteye Član

Pridružen-a: Sre 26 Mar 2008 16:54 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.58 Kraj: Pirniče
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 4:09 pm Naslov sporočila: Kloniranje SIM kartice |
|
|
Pozdravljeni!
Na ostalih forumih nisem dobil nobenega odgovora zato se obračam na vas, upam da ima kdo izkušnje z kloniranjem sim kartic:
Zanima me ali je možno klonirati te "nove" "pametne" sim kartice? klon bi namreč uporabil v 3G USB (HSDPA, HSUPA, EDGE) modemu za prenosnike. Potreboval bi za prenose podatkov.
Ima kdo že izkušnje s tem in kako se obnese?
Katero napravo bi potreboval za klonirat te"nove" sim?
Bi to kaj motilo delovanje izvirne sim kartice v mobitelu (za klicanje ipd)?
Je še kakšna "fora" na katero je treba pazt? (operater, zakoni ipd.. )
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.02 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Včasih se je to dalo, potem pa so zadevo zaklenili. Kako je sedaj s tem nevem.
Jaz sem imel kartice, ki se je imenovala silver kartica, uporabljalo se jo je za satelitsko. Noter je bil neki Pic in eprom se mi zdi. Najprej si kartico prebral, potem pa jo zapisal. Postopek je trajal kar nekaj uric.
Je pa že kar nekaj let od zadnjega kopiranja, zato se ne spomnim, ne postopka, ne softwerja.
Pri delovanju pa je bilo tako, zadnja ki je bila aktivna, na tisto so bili klici preusmerjeni.
Verjetno se tega ne da več delat, ker so jih zaščitili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
če imaš mobitel vedno zraven prenosnika si nastavi bluetooth povezavo in je, jaz jo imam odkar je dzabest pri mobtitelu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robika Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.18 Kraj: ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nobenih SIM kartic, ki imajo več kot 125 spominskih mest za telefonske številke, se ne da več klonirat. Prve SIM kartice so imele 64-bitni ključ kriptiranja, zdaj pa imajo vse 128-bitni ključ, posledično (trajanje) se nelegalno ne splača več iskat podatkov za kloniranje. Raje pojdi do tvojega operaterja in naj ti izda dodatno kartico z isto številko, ALS ali kako se že imeuje ta storitev.
Sicer pa je bila lahko hkrati v omrežje lahko prijavljena le ena kartica in to tista, ki je zadnja karkoli delala v omrežju. Npr. pošiljanje SMS, pogovor, vklop aparata,... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomlad Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.99 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če dodam vprašanje k tej temi,me zanima kje dobiti ne samo čitalec sim kartic ampak da je dodana možnost pisanja na kartico ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj vsak čitalec podpira tudi pisanje, ampak pisanje je prav tako kot branje zelo omejeno.
Lahko si urejaš imenik na kartici, pa PIN spremeniš če želiš.
Ampak ker so dandanes imeniki itak shranjeni v telefonih (sicer večina funkcij, povezanih z imenikom oz. skupin imen ne deluje) ne vidim ravno nekega hudega smisla v čitalcih/zapisovalcih... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj MULTIPROG 2001 XL universal card & EEPROM programmer bere in piše po SIM karticah.
LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 470 Aktiv.: 1.98 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Moj MULTIPROG 2001 XL universal card & EEPROM programmer bere in piše po SIM karticah. |
Torej jo lahko skopiraš? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bereš in pišeš lahko le po imeniku, smsih in še par malenkostih. "User area" bi temu rekel.
Glede kopiranja pa glej kaj je napisal robika par postov višje. (aja, ALS je 2 številki na eni SIM, kar ni isto kot ena številka na dveh SIM)
Ni problem "natisniti" kopijo, problem je "skenirat" original... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.44 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri Mobitelu so storitvi 2 SIM, 1 telefonska včasih rekli Avtotelefon, ne vem, če je še tako...
In da, samo ena naenkrat je lahko prijavljena v omrežje! _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole o prijavljenosti je malce težko v enem stavku povedat...
Namreč, ni problem klicanje iz SIM, katerekoli-če je več klonov v prižganih aparatih.
Zaplete se pri dohodnih klicih, kjer "zvoni" nazadnje aktivna SIM, za kar se šteje vklop aparata (prijava SIM v omrežje) ali pa odhodni klic/sms/mms. Skratka, klice sprejema nazadnje aktivna SIM. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Mar 03, 2010 11:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Dexboy je napisal/a: |
Pri Mobitelu so storitvi 2 SIM, 1 telefonska včasih rekli Avtotelefon, ne vem, če je še tako... |
Tale reč deluje malo drugače. Kartici nista identični.
Druga kartica (za avtotelefon) ima neko drugo telefonsko številko. Preusmeritev je nastavljena tako, da če po nekaj zvonjenjih ne dvigneš telefona, centrala klic preusmeri na številko druge kartice (avtotelefon). Če "avtotelefon" v tem primeru ni vklopljen, javlja da številka ni dosegljiva. Ko te kdo kliče iz "avtotelefona", sicer pokaže osnovno številko klicatelja in ne številke "avtotelefona".
Če poznaš osnovno številko "avtotelefona", ga lahko kličeš direktno.
Ne me držati za vsako besedo, nisem poznavalec. Kolega ima ta Mobitelov paket, pa sem videl kako deluje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Mar 03, 2010 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo dodatne kartice s katero bi na Đabestu koristil prenos podatkov se ne da dobiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Sre Mar 03, 2010 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene samo zanima kako pa bo potem s tistimi novimi SIM karticami, ko bodo prišle na trg, ki vsebujejo integriran WiFi modul. Namreč ta stvarca bi bila zelo uporabna za "čip šit" telefone kateri nimajo integriranega WiFi modula, operaterji se jo pa bodo verjetno ognili zaradi tega, češ da jim do upadel promet. Ampak najbolj zanimivo se mi zdi, da se jo bo dalo dobiti brez operaterja direkno na proizvajalčevi strani. Se pravi potem bo morala sama kartica imeti možnost programiranja, da si jo boš lahko prikrojil za svojega operaterja. Če me kdo prej ne prehiti bom poskušal dobiti link o kateri stvari sem mislil.
No omenjena zadeva je opisana na spodnjem linku, kjer je nekaj več natančnejših podatkov(da nebom v prazno "palamudil":
http://www.sagem-orga.com/index.php?myELEMENT=World%20premier:%20Sagem%20Orga%20and%20Telefonica%20turn%20the%20SIM%20card%20into%20a%20Wi-Fi%20hotspot&mySID=80b57b38908586f76dbd6c759eb13d1d |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
priesteye Član

Pridružen-a: Sre 26 Mar 2008 16:54 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.58 Kraj: Pirniče
|
Objavljeno: Sre Mar 03, 2010 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za odgovore, zgleda bo potreben drugačen način; bluetooth povezava mobi-comp ipd...
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni