www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Modelarstvo: motor, baterije, krmilnik..

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.02
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2010 5:26 pm    Naslov sporočila:  Modelarstvo: motor, baterije, krmilnik.. Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Upam da sem zadel forum, ker nisem vedel kam to uvrstit.
Že precej let se nisem ukvarjal z modelarstvom, ker sem bil nazadnje navdušen nad modeli čolnov, mi je ostalo nekaj modelčkov končanih do te mere da jim manjka pogon.

Ker so se zadeve v teh vodah precej posodobile v teh letih rabim nekaj odgovorov in predlogov.

Za model sem si izbral ta pogon motor

Ker nevem kaj pomeni tisti S pri baterijah, vas prosim če bi mi svetovali kakšen krmilnik hitrosti bi dal zraven tega motorja, pa kakšne baterije gre poleg. No ker je to tudi nova vrsta baterij, kot v ostalih mojih modelih bi potreboval tudi boljši polnilec.

Za krmilnik sem gledal tega: krmilnik

Kakšne so vaše izkušnje z naročilom na hobbyking?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.57
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2010 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podatek 3S ti pove, da je baterija 3 celična. 3× 3,7= 11,1

Naslednji pomemben podatek je C . Če na bateriji piše npr. 20C 3000mAh to pomeni, da se lahko baterija prazni z največ 60A praznilnega toka.

Bolje je izbrati baterijo, da ima dovoljen malo večji praznilni tok. Če ti model vleče 30A, naj bo pri bateriji dovoljen praznilni tok najmanj 35-40A .
Ko izbiraš baterijo primerne velikosti, kapacitete izračunaj praznilni tok. Če je 20C premalo vami npr. 25 ali 30C

Prav tako je z regulatorji. Naj ima regulator dovoljen kakšnih 10A več kot vleče motor.

Lp, Alen.
Nazaj na vrh
bosko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 20:57
Aktiv.: 0.80
Kraj: Vače

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2010 6:41 pm    Naslov sporočila:  Drugi forum?? Odgovori s citatom

Svetujem in vabim te da se pridružiš na :
forum.modelarji.com
Dobrodošel!

Nazadnje urejal/a bosko Ned Mar 14, 2010 6:45 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.06
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2010 6:43 pm    Naslov sporočila:  Re: Modelarstvo: motor, baterije, krmilnik.. Odgovori s citatom

Pobesneli je napisal/a:

Že precej let se nisem ukvarjal z modelarstvom, ker sem bil nazadnje navdušen nad modeli čolnov, mi je ostalo nekaj modelčkov končanih do te mere da jim manjka pogon.

Ker so se zadeve v teh vodah precej posodobile v teh letih rabim nekaj odgovorov in predlogov.

Boš pozitivno presenečen. Zadeve so v zadnjih letih res napredovale. LiPo in brezkrtačnik - špica !
Za modele letal obstajajo na spletu programi za optimiranje pogona. Verjetno pa tudi za plovila.

LP

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni