|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.02 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Ned Mar 14, 2010 5:26 pm Naslov sporočila: Modelarstvo: motor, baterije, krmilnik.. |
|
|
Pozdravljeni!
Upam da sem zadel forum, ker nisem vedel kam to uvrstit.
Že precej let se nisem ukvarjal z modelarstvom, ker sem bil nazadnje navdušen nad modeli čolnov, mi je ostalo nekaj modelčkov končanih do te mere da jim manjka pogon.
Ker so se zadeve v teh vodah precej posodobile v teh letih rabim nekaj odgovorov in predlogov.
Za model sem si izbral ta pogon motor
Ker nevem kaj pomeni tisti S pri baterijah, vas prosim če bi mi svetovali kakšen krmilnik hitrosti bi dal zraven tega motorja, pa kakšne baterije gre poleg. No ker je to tudi nova vrsta baterij, kot v ostalih mojih modelih bi potreboval tudi boljši polnilec.
Za krmilnik sem gledal tega: krmilnik
Kakšne so vaše izkušnje z naročilom na hobbyking? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.57 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Ned Mar 14, 2010 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podatek 3S ti pove, da je baterija 3 celična. 3× 3,7= 11,1
Naslednji pomemben podatek je C . Če na bateriji piše npr. 20C 3000mAh to pomeni, da se lahko baterija prazni z največ 60A praznilnega toka.
Bolje je izbrati baterijo, da ima dovoljen malo večji praznilni tok. Če ti model vleče 30A, naj bo pri bateriji dovoljen praznilni tok najmanj 35-40A .
Ko izbiraš baterijo primerne velikosti, kapacitete izračunaj praznilni tok. Če je 20C premalo vami npr. 25 ali 30C
Prav tako je z regulatorji. Naj ima regulator dovoljen kakšnih 10A več kot vleče motor.
Lp, Alen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 20:57 Prispevkov: 162 Aktiv.: 0.80 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Ned Mar 14, 2010 6:41 pm Naslov sporočila: Drugi forum?? |
|
|
Svetujem in vabim te da se pridružiš na :
forum.modelarji.com
Dobrodošel! _________________ Ko sem naredil , nisem vedel da se tega ne da......
Nazadnje urejal/a bosko Ned Mar 14, 2010 6:45 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.06 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Mar 14, 2010 6:43 pm Naslov sporočila: Re: Modelarstvo: motor, baterije, krmilnik.. |
|
|
Pobesneli je napisal/a: |
Že precej let se nisem ukvarjal z modelarstvom, ker sem bil nazadnje navdušen nad modeli čolnov, mi je ostalo nekaj modelčkov končanih do te mere da jim manjka pogon.
Ker so se zadeve v teh vodah precej posodobile v teh letih rabim nekaj odgovorov in predlogov.
|
Boš pozitivno presenečen. Zadeve so v zadnjih letih res napredovale. LiPo in brezkrtačnik - špica !
Za modele letal obstajajo na spletu programi za optimiranje pogona. Verjetno pa tudi za plovila.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni