|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1234 Aktiv.: 5.67 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 1:12 pm Naslov sporočila: BTHQ 42008VSS ne dela |
|
|
Imam probleme s lcd displayem 4x20 BATRON BTHQ 42008VSS, katerega sem nabavil pri Farnelu. Lcd ne daje znakov življenja. Ni kriv SW ker mi ostali lcdji delajo. A ima kdo na forumu izkušnje s tem displayem. Tudi nobene porabe ni. Hvala. _________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko ga priključiš na napajanje ni znakov življenja, tudi, če trimer za kontrast premikaš levo- desno? (pri neinicializiranem displeju je običajno 1. ter 3. vrstica temna)
Software je seveda tudi lahko kriv. Koliko sem na hitro pogledal datashet je na njem Samsungov kontroler KS0066 , ki pa ni nujno, da je kompatibilen hitacijevemu hd44780 za katerega je tudi pisana velika večina softwera višjenivojskih jezikov. Žal datasheta v tem trenutku nimam časa študirati - grem namreč v službo. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1234 Aktiv.: 5.67 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 8:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da ne znam šofirati ta lcd. Kot sem omenil nimam nobenega znaka življenja na LCDju. V karakteristikah piše tudi:
Power Supply (LCD drive) min 0,3V max15V. Verjetno je tu hakelc. Na vhodu za kontrast sem večal napetost do +8V. Naraščal je tok in blokiral je procesor, zato sem prekinil experiment. A ima kdo še kako idejo ?? Hvala. _________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni