www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako deluje LC člen, ki prepreči krajo artikla v trgovini ?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SPENK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Apr 2010 15:06
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 3:25 pm    Naslov sporočila: icon_warning Kako deluje LC člen, ki prepreči krajo artikla v trgovini ? Odgovori s citatom

Pozdravljeni !

Ali ima kdo informacije o delovanju LC člena ki je pripet na artikel v trovinah.

Kako konkretno deluje ? Ojača zaoscilira amplitudo frekvence oddajnika ali zamakne amplitudo oz.(f) oddajnika (delay ) stupid

Informacije potrebujem za podobno aplikacijo ! Dancing

Nazadnje urejal/a SPENK Pon Apr 26, 2010 3:53 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali ne gre pri novejših sistemih za RFID?

Lp, Grega
Nazaj na vrh
SPENK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 4:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi šel na RFID bi lahko bile še še blagajne elektronske, ki bi iz ID še številko prebrale in tako direkt registrirali artikel..... mogoče pa je že tako ?? Neutral

Mene zanima konkretno LC, klasična zadeva ??

borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.13
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 4:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj takega, kot tole:
http://en.wikipedia.org/wiki/Grid_dip_oscillator
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hardveras
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jul 2009 21:52
Aktiv.: 0.65
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 8:24 pm    Naslov sporočila:  vzbujanje in posalušanje Odgovori s citatom

Mislim, da bi taka stvar lahko delovala le tako, da z resonančno frekvenco pulzno vzbudiš prostor, kjer naj bi se ta LC člen nahajal, Vzbujanje naglo prekineš in meriš morebiten zapozneli, recimo temu odmev, ki ga seva LC krog.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Alex17
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Feb 2010 21:46
Aktiv.: 2.55
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj, kar bi lahko bilo LC člen, sem našel v ključu od Fiat puntota. Mala stekelna cevka, notri se pa vidi tuljavica, pa še nekaj je, samo je zalito z nečim zelenim. Če to vzamem iz ključa, avto ne vžge (ne vklopi pumpe za bencin). Pri ključavnici v avtu je pa en majhna črna škatlica, ki je verjetno povezana s tem, iz katere gresta dve žički v eno malo večjo črno škatlo po armaturko. Smile
Kako to deluje pa nimam pojma. Smile
Nazaj na vrh
SPENK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Alex17, ja to kar si ti videl je pasivni RFID pod armaturo oz. pri volanu pa je transponder, ki bere serisko številko.

borber: ja ja.... to pa JE naprava ,ki meri LC.....

hardveras: ja se strinjam s tabo, da ta LC bi lahko deloval na tak način, poslušamo njegov : delay. Potrebujemo še nekoga, da nama to mišljenje potrdi ! Pray

Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SPENK je napisal/a:
hardveras: ja se strinjam s tabo, da ta LC bi lahko deloval na tak način, poslušamo njegov : delay. Potrebujemo še nekoga, da nama to mišljenje potrdi ! Pray

V šoli nam je profesor povedal, da naj bi zadevala tako. Odda signal, na tuljavici se ta napetost inducira, napolni kondenzator nato pa oddajnik posluša "odmeve". Če se karkoli vrne, je to alarm. Pri blagajni pa je na tistem mestu ("ne odlagajte kreditnih in bančnih kartic" - nekaj takšnega) močan oddajnik, kateri pa odda s tako močjo, da odkuri "varovalko", zato se napetost ne inducira, kondenzator se ne napolni, odmeva ni...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zamenjajte profesorja

LP

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dexboy je napisal/a:
........močan oddajnik, kateri pa odda s tako močjo, da odkuri "varovalko", zato se napetost ne inducira, kondenzator se ne napolni, odmeva ni...

Ne grem več v trgovine !! Ne bodo meni kurili "varovalke" med nogami.

a.sukljan
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Mar 2010 20:22
Aktiv.: 0.46
Kraj: Črni Kal

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 27, 2010 1:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Very Happy Hja marsikaterega profesorja bi bilo za zamenjat, na naši šoli..ROFL Very Happy Very Happy

Lp

Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 27, 2010 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Dexboy je napisal/a:
........močan oddajnik, kateri pa odda s tako močjo, da odkuri "varovalko", zato se napetost ne inducira, kondenzator se ne napolni, odmeva ni...

Ne grem več v trgovine !! Ne bodo meni kurili "varovalke" med nogami.

To je bilo mišljeno za tisti oddajnik, ki izgleda kot siva plošča na pultu.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 27, 2010 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto na pultu pa ni za LC člen, ampak za tisto zaščito, ki je nalepljena na artiklih, notri so pa ene tanke kovinske ploščice (bolj folija, kot ploščica)... in še nekaj prozorne izolacije, ... to je tudi zanimiva zadeva.
No, LC člene pa jemljejo stran, za razliko od tistih samolepilnih zaščit Wink
Novejši LC členi, ki jih uporabljajo v trgovinah s cunjami, pa imajo še ampulo z barvo, da v primeru nasilne odstranitve ali poskusa odstranitve, le to zlomiš in tako barva popacka obleko...

Ob tej prilikivam bom napisal še hec, kako smo nagajali v trgovinah in namerno vključili alarme...
Ne vem kako sem prišel do nedeaktivirane zaščite, tiste samolepilne, ampak to zaščito sem skril pod baterijo v en star mobilni telefon. Jasno, da se je zaščita vključevala in potem odkrivamo zakaj Shocked iščemo in iščemo in na koncu ugotovimo, da je telefon krivec in vsi samo presenečeno gledajo he he. Jaz pa pravim, bo že res, da bo končno treba zamenjat telefon, tale je prestar, če proži alarme Twisted Evil
No, to je bilo malo za zabavo in ne za kakšno prikrivanje ukradenih stvari, da ne bo kdo tega poskušal Shame on you hec je hec, lumparije so pa lumparije.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 27, 2010 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaščit za tekstil je kar precej vrst. Zanimivo dogodivščino sem doživel pred časom v Metroju v Avstriji. K sreči imajo tam vgrajene "lojtre" na vratih preden sploh vstopiš v trgovino. (v Metroju lahko kupuješ le, če imaš metrojevo kartico - na vhodu je neke vrste recepcija ) Osebje tam mi je reklo naj dam gsm ter denarnico iz žepa ter probam iti skozi. Stvar je še vedno piskala - sicer sem uspel iti parkrat skozi, da ni. Ker nisem želel, da me slečejo, ko bom zapuščal trgovino sem hotel ugotoviti kaj je tisto, kar piska. Spomnil sem se, da sem hlače več kot pred letom kupil prav v Metroju. To sem omenil ženski na recepciji. Ženska mi je dala škarje ter rekla, da naj odrežem trakec, ki je prišit zraven traka, na katerem je označeno vzrževanje tekstila. Zaščita je bila utisnjena -ušita v tisti trakec. Očitno pa je zelo trdoživa. Hlače so namreč bile kar nekajkrat v pralnem stroju.

Zaščito, z barvo, katero je omenil Reber sem tudi sam prinesel enkrat domov. (na jakni kupljeni v Hoferju) Tam izgleda sploh nimajo tistih vratc - kajti nič ni piskalo. Ker se mi ni dalo hoditi nazaj v trgovino -20km sem se zadeve lotil doma. Zadevo sem s kar precej muke uspešno snel - seveda sem jo uničil.

DAVIDMAN
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Nov 2007 0:22
Aktiv.: 0.24
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 28, 2010 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SPENK je napisal/a:
Alex17, ja to kar si ti videl je pasivni RFID pod armaturo oz. pri volanu pa je transponder, ki bere serisko številko.

borber: ja ja.... to pa JE naprava ,ki meri LC.....

Tako ja... naprava, ki je postavljena na izhodu trgovine nabije LC člen ter v ustrznem času pričakuje odziv ( delay). Amlituda in perioda morata biti v ustrzni vrednosti. Če so vrednosti izen ranga tolerance, LC člena ne prepozna.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni