|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 12:40 am Naslov sporočila: |
|
|
"Ajuj" ma kje so zame Lidl pa Bauhaus. Ma kakšno fajn orodje, mene pa nikoli ni tam.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.46 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 7:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam vrtalnik, ki je na sliki, odličen za vrtanje TIV. Problem je le v tem, da še sedaj nisem uspel najdi ustreznega držala zanj.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
212.06 KB |
Pogledana: |
6 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sadida Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53 Prispevkov: 636 Aktiv.: 3.22 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 9:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
Kupi svedre ki imajo pri vpetju odebeljen del na 3mm.
Na mojem dremlu je pa celo sr****. Osovina je popolnoma scentrirana, ampak karkoli vpnem opleta. Zamenjal sem že en par puš za nastavke vendar je vedno isto. Opleta za cel milimeter in mi tako lomi svedre!
Kot da puša ne bi dobro sedla na osovino. |
Ampak problem je ker sem svedre že kupil Mora se kje dobiti te puše, sigurno.
Drugače pa meni tudi opleta, ko dam kak manjši sveder, katerega zagrabi če dobr zategnem. Potem po 15 minutah mi rata, da ne opleta.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
legenda Član

Pridružen-a: Ned 24 Dec 2006 23:35 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.74 Kraj: Lj. okolica- Dobrunje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5538 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ustrezajo ti za Proxxon, ti jih lahko odstopim - sem dokupil hitro vpenjalno glavo.
Pošlji mi naslov na PM, pa ti pošljem.
LP, Grega
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Proxxon je zakon, za dobrih 30€ dobiš 12V vrtalnik, ki je resnično kvaliteten. Stročnice in glavo in še marsikaj, dobiš v Bauhaus v Ljubljani in Mariboru, če se ne motim, za LJ sem siguren, saj sem tam strojčke kupil tudi sam. Vrtam večinoma s stročnicami, razen če uporabim HSS svedre, takrat uporabim glavo za svedre, ki pa ni tako dobro centrična kot stročnice. Za hobi je sicer dobro tudi kaj cenejšega, ampak mislim, da je že proxxon zelo poceni, glede na kvaliteto.
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4771 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že lep čas nazaj sem kupil minicraft in ima že serisko hitro vpenjalno glavo. Vrtam kar dosti in lahko rečem samo najboljše o njemu.
Preživelje vrtanje z svedri 3.2mm, brušenje in frezanje tiskanin (trplenje za ležaje) in je še vedno brez zračnosti in teče "v nulo"
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 12:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
xsyt je napisal/a: |
Jaz imam vrtalnik, ki je na sliki, odličen za vrtanje TIV. Problem je le v tem, da še sedaj nisem uspel najdi ustreznega držala zanj. |
Saj je na levi strani slike držalo
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno je imel v glavi stojalo v katerega vpne to mašinco in potem z ročico navpično navzdol niha z njim proti obdelovancu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
xsyt je napisal/a: |
Jaz imam vrtalnik, ki je na sliki, odličen za vrtanje TIV. Problem je le v tem, da še sedaj nisem uspel najdi ustreznega držala zanj. |
Se da napraviti.Za držalo daš strugarju ali rezkarju.Za ostalo pa napraviš kot sem jaz.Je na sliki moj album.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sadida Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53 Prispevkov: 636 Aktiv.: 3.22 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 4:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
Če ustrezajo ti za Proxxon, ti jih lahko odstopim - sem dokupil hitro vpenjalno glavo.
Pošlji mi naslov na PM, pa ti pošljem.
LP, Grega |
Nimam pojma, če pašejo. Bo mogoče kdo drug vedel? Vrtalnik je takšen.
http://www.sk.rs/2007/06/skse01.spec09velika.jpg
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 4:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uh, to je 230V vrtalnik. Ti niso nikoli bili neke dobre kvalitete.
Če te zanima, če stročnice pašejo, pomeri premer notranje luknje in globino.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tak mini vrtalnik kot Sadida imam tudi jaz le, da je znamke Alpha Tools in moram reči, da po več letih in, kar pogosti uporabi za rezkanje kovin, vrtanje TIV, graviranje v steklo, poliranje cilindrov,..deluje odlično in glava nič ne opleta. Uporabljal sem ga za vrtanje TIV a se s tem prenehal, saj sem zaradi držanja v rokah polomil kar nekaj svedrov za tiskana vezja Kemmer, katerih mi je še vedno žal. Sedaj pa vrtam z svedri Proxon z 2,3mm vpetjem v navadnem stolpičnem vrtalnem stroju in gre ok le glava stroja rahlo opleta, ker je bil pred kratkim za male denarje kupljen v Merkurju.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
andrejj je napisal/a: |
6.maja prodaja vrtalnik |
Ga imam. Je kar precej v uporabi. |
Ali lahko napišeš kaj več o tem vrtalniku? Namreč kolebam ali bi vzel tega ali onega od InterDiskonta, ki ima v kompletu podaljšano gibljivo gred(tisti je 230V). Menda ste že nekateri napisali, da so tisti med 12V in 30V boljši. Sedaj imam doma tako tistega, ki je na 230V kot tistega, ki je 18V ampak sta oba za en kakec in imata zračnost, tako da bi mi prav prišla kakšna informacija o tem ali je zračnost ničelna prav tako pri vstavkih oz. stročnicah. Aja stročnice so začuda vredu pri modelu z 230V pri 18V modelu mi pa ne ustrezajo, ker ima manjši premer in zategovalno glavo sem pa izgubil (ob priliki lahko pomerim, pa vprašam če ima kdo kaj takega ter da ne potrebuj).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Sob Maj 01, 2010 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot prvo je potrebno vedeti zakaj se bo vrtalnik uporabljal. Opevani Proxxon vsaj zame ni tisto kar bi pričakoval glede na ceno. Imel sem enegega 12V. (v kompletu je bil napajalnik ter nekaj pribora - pred vsem za graviranje na steklo) Za vrtanje tiv z roko je bil zelo primeren, lepo je sedel v roko. Za karkoli drugega pa (rezanje, brušenje ...) pa bistveno preslab. Moteč je bil tudi napajalnik. Na mizi mi je bil vedno napoti. Sedaj ga ima sestra za graviranje.
Za vrtanje tiv že nekaj let uporabljam en low cost vrtalnik na kompaktnem stojalu za običajni vrtalnik. Vse razne "igrače" ki so namensko narejene za tovrstno vrtanje se lahko skrijejo. Za razno brušenje uporabljam še en tak vrtalnik. (oboje je za napetost 230V). Težav z premalo močjo nimam.
Lidl-ov je po moči skoraj primerljiv tema dvema. Ima močan ter vzdržljiv akumulator. Polnilna naprava je primitvna. Zadnjič sem ga pozabil izključiti, pa se je akumulator kar precej segrel. Kako fotografijo pripnem kasneje. Ga ravno nimam pri roki. (brat je z njim na novogradnji porezal par doz, ki so bile postavljene za kak mm previsoko)
|
701.3 KB |
3 krat |

|
|
703.33 KB |
14 krat |

|
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni