www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Orodje in oprema za delavnico
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 01, 2010 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz se včasih pozabim zato dam raje polniti na polnilec preko časovne ure.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Unknown_User
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31
Aktiv.: 2.52
Kraj: UFO iz Butal pri T''minu

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 01, 2010 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No mene v tem primeru zanima zgolj zračnost. Pač trenutni "chipshit", ki ga imam doma mi nebo zadostoval za na DIY CNC, razen, če naredim posebej uležajeno osovino in po moji presoji bi to bilo obvezno tudi, če nabavim novega. Namreč pri dosti DIY projektih v okvitu CNCja se je to obneslo za precej precej uspešnejše rezultate. Npr. če vzamemo ravno TIV z tankimi progami so bile te dosti bol ravne kot s direkt vpeto glavo v mašinco (gledano pod povečavo).

Glede baterije od Lidlovega vrtelnika pa ni panike saj bi ga polnil preko modelarskega polnilca.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 01, 2010 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Govoril sem o takšnem gravirniku kot ga ima Silvo in je prikazan na drugi sliki. Uporabljam ga kar pogosto in nima čisto nič zraka.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Unknown_User
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31
Aktiv.: 2.52
Kraj: UFO iz Butal pri T''minu

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 01, 2010 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah sedaj vidim, da ima digitalno regulacijo obratov z displejčkom za prikaz stopenj, to je pa potem povsem drug rang kot pa moja jajčka.

Kje ste "ubodli" prav te zadevce?

Sicer bo naslednji teden v mojo občino prišel InterDiskont in bom pogledal kako se mi bo kaj zadeva zdela na oko, če jo bo sploh imel. Če mi ne bo odgovarjalo bom pa tu naprej sitnaril? Hehe Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 01, 2010 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prodaja jih samo Bauhaus, sicer boš pa verjetno lahko kupil samo rahlo novejšo izvedbo, ker takih verjetno ne prodajajo več Je pa zadeva, če se ne motim stala približno 7000SIT. Ima regulacijo obratov od 8000 do 35000obr/min in prikaz nastavljenih na zaslončku. Zraven je priložen tudi gibljiv podaljšek. Vanj ni možno vpeti svedrov, ki v debelini za cca. 1,5mm odstopajo od namenske debeline 3,2mm.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
legenda
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Dec 2006 23:35
Aktiv.: 0.74
Kraj: Lj. okolica- Dobrunje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 02, 2010 12:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Govoril sem o takšnem gravirniku kot ga ima Silvo in je prikazan na drugi sliki. Uporabljam ga kar pogosto in nima čisto nič zraka.

imaš srečo... moj pri povečanih obratih opazno trese(očitno zračnost v pušah),kar pri brušenju in rezanju niti ne moti, na kakšno precizno vrtanje pa lahko kar pozabim :angr: .
Se že oziram za kakšno bolj konkretno znamko...
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 02, 2010 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Take z displejčkom prodaja tudi Interdiskont. Stane nekje 20 - 25€

Jaz sem sicer kupil takega brez displeja(13€). Sama gred nima zračnosti, vendar moram kake 2x - 3x poizkusit preden vpnem sveder da ne opleta. Ne vem zakaj.

Naredil sem si tudi stojalo. Bom poslikal.

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 02, 2010 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj pri velikih obratih se trese, samo ne glava ampak bolj del pri motorju. Pa saj največjih obratov za vrtanje ne potrebuješ.
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 02, 2010 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Saj pri velikih obratih se trese, samo ne glava ampak bolj del pri motorju. Pa saj največjih obratov za vrtanje ne potrebuješ.

Drži - sam vrtam nekje s polovičnimi vrtlaji. Vzrok za tresenje je po vsej verjetnosti slabo balanskiran rotor, matica, puša orodje....

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 02, 2010 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dolžen sem par fotografij.

BILD0203.JPG
 Opis:
Kompaktno solidno izdelano ohišje. Zelen del je neke vrste trda "guma", ki ne drsi.
 Velikost datoteke:  656.43 KB
 Pogledana:  1 krat

BILD0203.JPG

BILD0204.JPG
 Opis:
Polnilec je "primiteven". Po moje nima vgrajene kakege varovalne elektronike za prenapolnjenost.
 Velikost datoteke:  771.39 KB
 Pogledana:  2 krat

BILD0204.JPG

BILD0210.JPG
 Opis:
Tehnični podatki: Vklop ter regulacija na stikalu potenciometra. Meni občasno regulacija nagaja - spreminjajo se vrtlaji. Imam občutek, da nagaja potenciometer.
 Velikost datoteke:  794.03 KB
 Pogledana:  2 krat

BILD0210.JPG

BILD0211.JPG
 Opis:
Akumulator 9.6V 1000mAh po podatkih iz navodila naj bi bil NiMh.
 Velikost datoteke:  754.34 KB
 Pogledana:  1 krat

BILD0211.JPG

navodila-baterijski brusilnik.PDF
 Opis:
Navodilo

Download
 Ime datoteke:  navodila-baterijski brusilnik.PDF
 Velikost datoteke:  1.08 MB
 Downloadano:  8 krat

pahomij
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 21:27
Aktiv.: 0.19

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 22, 2010 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem si pa vrtalnik kar sam naredil. Najprej sem mu naredil stojalo pol pa motor gor, pa vodilo - sveder pa vpnem, kar v navadno glavo (ne vem kako se ji reče uradno Wink), takšno ki jo ima vsaka "bor mašina"... 1mm sveder gre v glavo brez problema, manjšega nisem testiral. Je pa zadeva narejena izključno za vrtanje TIV. Deluje odlično! Nič opletanja! Če koga zanima ga lahko mogoče poslikam. Trenutno nimam nobene slike....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 26, 2013 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"Bela tabla" Cena je ugodna. Je že v delavnici, montirana na doseg roke zraven mize, kjer se običano programira.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni