|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sob Maj 01, 2010 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz se včasih pozabim zato dam raje polniti na polnilec preko časovne ure.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Sob Maj 01, 2010 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
No mene v tem primeru zanima zgolj zračnost. Pač trenutni "chipshit", ki ga imam doma mi nebo zadostoval za na DIY CNC, razen, če naredim posebej uležajeno osovino in po moji presoji bi to bilo obvezno tudi, če nabavim novega. Namreč pri dosti DIY projektih v okvitu CNCja se je to obneslo za precej precej uspešnejše rezultate. Npr. če vzamemo ravno TIV z tankimi progami so bile te dosti bol ravne kot s direkt vpeto glavo v mašinco (gledano pod povečavo).
Glede baterije od Lidlovega vrtelnika pa ni panike saj bi ga polnil preko modelarskega polnilca.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Maj 01, 2010 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Govoril sem o takšnem gravirniku kot ga ima Silvo in je prikazan na drugi sliki. Uporabljam ga kar pogosto in nima čisto nič zraka.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Sob Maj 01, 2010 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ah sedaj vidim, da ima digitalno regulacijo obratov z displejčkom za prikaz stopenj, to je pa potem povsem drug rang kot pa moja jajčka.
Kje ste "ubodli" prav te zadevce?
Sicer bo naslednji teden v mojo občino prišel InterDiskont in bom pogledal kako se mi bo kaj zadeva zdela na oko, če jo bo sploh imel. Če mi ne bo odgovarjalo bom pa tu naprej sitnaril? Hehe
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sob Maj 01, 2010 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prodaja jih samo Bauhaus, sicer boš pa verjetno lahko kupil samo rahlo novejšo izvedbo, ker takih verjetno ne prodajajo več Je pa zadeva, če se ne motim stala približno 7000SIT. Ima regulacijo obratov od 8000 do 35000obr/min in prikaz nastavljenih na zaslončku. Zraven je priložen tudi gibljiv podaljšek. Vanj ni možno vpeti svedrov, ki v debelini za cca. 1,5mm odstopajo od namenske debeline 3,2mm.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
legenda Član

Pridružen-a: Ned 24 Dec 2006 23:35 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.74 Kraj: Lj. okolica- Dobrunje
|
Objavljeno: Ned Maj 02, 2010 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Govoril sem o takšnem gravirniku kot ga ima Silvo in je prikazan na drugi sliki. Uporabljam ga kar pogosto in nima čisto nič zraka. |
imaš srečo... moj pri povečanih obratih opazno trese(očitno zračnost v pušah),kar pri brušenju in rezanju niti ne moti, na kakšno precizno vrtanje pa lahko kar pozabim .
Se že oziram za kakšno bolj konkretno znamko...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Ned Maj 02, 2010 8:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Take z displejčkom prodaja tudi Interdiskont. Stane nekje 20 - 25€
Jaz sem sicer kupil takega brez displeja(13€). Sama gred nima zračnosti, vendar moram kake 2x - 3x poizkusit preden vpnem sveder da ne opleta. Ne vem zakaj.
Naredil sem si tudi stojalo. Bom poslikal.
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Maj 02, 2010 9:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj pri velikih obratih se trese, samo ne glava ampak bolj del pri motorju. Pa saj največjih obratov za vrtanje ne potrebuješ.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Ned Maj 02, 2010 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Saj pri velikih obratih se trese, samo ne glava ampak bolj del pri motorju. Pa saj največjih obratov za vrtanje ne potrebuješ. |
Drži - sam vrtam nekje s polovičnimi vrtlaji. Vzrok za tresenje je po vsej verjetnosti slabo balanskiran rotor, matica, puša orodje....
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Maj 02, 2010 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dolžen sem par fotografij.
Opis: |
Kompaktno solidno izdelano ohišje. Zelen del je neke vrste trda "guma", ki ne drsi. |
|
Velikost datoteke: |
656.43 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
Polnilec je "primiteven". Po moje nima vgrajene kakege varovalne elektronike za prenapolnjenost. |
|
771.39 KB |
2 krat |

|
Tehnični podatki: Vklop ter regulacija na stikalu potenciometra. Meni občasno regulacija nagaja - spreminjajo se vrtlaji. Imam občutek, da nagaja potenciometer. |
|
794.03 KB |
2 krat |

|
Akumulator 9.6V 1000mAh po podatkih iz navodila naj bi bil NiMh. |
|
754.34 KB |
1 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
navodila-baterijski brusilnik.PDF |
1.08 MB |
Downloadano: |
8 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pahomij Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 21:27 Prispevkov: 37 Aktiv.: 0.19
|
Objavljeno: Sob Maj 22, 2010 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem si pa vrtalnik kar sam naredil. Najprej sem mu naredil stojalo pol pa motor gor, pa vodilo - sveder pa vpnem, kar v navadno glavo (ne vem kako se ji reče uradno ), takšno ki jo ima vsaka "bor mašina"... 1mm sveder gre v glavo brez problema, manjšega nisem testiral. Je pa zadeva narejena izključno za vrtanje TIV. Deluje odlično! Nič opletanja! Če koga zanima ga lahko mogoče poslikam. Trenutno nimam nobene slike....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pon Avg 26, 2013 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
"Bela tabla" Cena je ugodna. Je že v delavnici, montirana na doseg roke zraven mize, kjer se običano programira.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni