www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Low-cost LPC900 programator
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 26, 2005 7:59 pm    Naslov sporočila:  Low-cost LPC900 programator Odgovori s citatom

A je ze kdo sestavil kaksno tako zadevo (da ne bom izumljal tople vode) ? Na Googlu ne pade ven nic pametnega, ker so eni geniji zasmetili iskalni vzorec "LPC900" s svojimi reklamami. Na strani od Flashmagica (programa za programiranje LPC900) je objavljena shema (v tem app. note-u, stran 5), ki zgleda tako preprosto, da bi se mi jo zdelo neumno ne-narediti, ce ni druge alternative.

Tisti MAX na sredi za delovanje pri 3.3V je malce eksoticen in ga ne najdem v katalogih IC in HTE, pa se nekaj MAX232 imam na zalogi, tako da bom dal med RX in TX na TTL strani MAXa in MCU en 74*03 ali kaj podobnega + pull-upe na 3.3V pa bi to moralo delati na nizjih nivojih, pa se 232ji so taka potrosna roba, da se jih najbrz dobi skupaj z enim 74* z open-collector izhodi skupaj za manj denarja, kot bi stal tisti 563. Datasheeti cele serije LPC900 so malo zmedeno napisani in ne pise kje na vidnem mestu kateri pini so oziroma niso "5V tolerant", tako da ne vem, ali bi lahko celo brez take komplikacije delovalo kar neposredno z MAX232.

A bi to prislo se komu prav (da vem, ali ima sploh smisel risati PCBjcek in nahecati koga, da ga zjedka - ce bo ze kdo to pocel, bo najbrz raje naredil vec kosov kot enega samega in pride cenejse po komadu).

Programator je univerzalen za bolj ali manj celo paleto LPC900 (mislim, da je izkljucen samo en od prvih 932, ki so bili ocitno nekam cudni). Po mojem mnenju najbolj zanimiv model te serije za enostavno elektroniko - 89LPC925 v DIP varianti za tiste med nami, ki nismo ravno snajperji Laughing - je recimo kot Atmelov 89C4051 na steroidih: 2x vec flasha, 6x hitrejse delovanje, A/D konverterji, HW I2C, RTC, vec RAMa, interni RC oscilator, in-application programmable flash (tudi samo po en bajt naenkrat) itd., po besedah distributerja pa bi cena v maloprodaji ze za nabavno kolicino n=100 morala biti enaka AT89C4051, torej ~ 500 SIT ... Edina ovira za (ne)uporabo bi bil programator, a ker je software zastonj (link za download se nahaja tukaj), programator pa pod 2 jurja z vsem materialom in platko (navadno podnozje namesto ZIFa), ovire torej ni.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 26, 2005 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi 5V MAX in potem za znižanje nivoja naredi z dvema uporoma delilnik, za zvišanje nivoja pa uporabi dva tranzistorja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 26, 2005 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se boljse: "All port pins are 5-volt tolerant with the exception of P3.0, P3.1, and P1.5.". RXD in TXD nista nobena od nastetih pinov. Juhej.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70810.65

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2005 10:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2005 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoce bo pa prispeval kaksno idejo Smile Moji MAXi so sicer eni kloni, pa se mi zdajle ne ljubi pogledati katerega proizvajalca, tako da nisem povsem preprican, kako delujejo zunaj predvidenega obmocja Vcc.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2005 11:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2005 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ziv
Jaz sem pred casom naredil univezralni programatior za vso serijo LPC900 (za tisti cas) Objavljen je bil v reviji SE (ne spomnim se vec kateri isci...) MAX3232 sem narocil v Farnellu (zastopnik IC) sicer pa jih imam se nekaj na zalogi. Program za LPC932 dobis pri meni.

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2005 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2005 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Sokrat: lenobe pa ne bomo podpirali Dancing

V zvezi s cim to ? Simon bo (zdaj ze je) kaj povedal o svojem projektu, ki si ga omenil, moj MAX klon bo pa delal na 5V s pull-upom iz MCUja in delilnikom v smeri proti MCUju, da se izognem morebitnim komplikacijam zaradi nekompatibilnosti. Lenoba ... Question
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2005 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2005 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat
Plata se napaja z 3.3V MAX232 ne bo zadovoljen z taksno napetostijo! Prav zato je tu uporabljen MAX3232 !
Aja, kdor bo delal to plosco je priporoclivo dodati se kristal (poljubne vrednosti se najbolje 7.373 Mhz) ter dva kondenzatorja 33pF proti GND. To je pa zaradi programiranja novejsih procesorjev LPC932A1 in visji. No saj cip bos lahko normalno sprogramiral, dokler uporabljas interni RC oscilator. Ko pa uklopis zunanji pa se veselje konca...

Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2005 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Pa ne vzemi vsega preveč zares, saj je zraven smepko Wink

Aja, ta del te je mucil Smile Itak nisem napisal, kdo je proizvajalec, tako da niti po nesreci ne bi mogel kdo namesto mene poiskati datasheeta ali kaj podobnega Mr. Green

Moram si ogledati se Simonovo plosco - sam sem nameraval narediti na 5V, kot sem ze napisal, in to zmanjsati samo za LPC in RXD. Bom se malo premlel vse skupaj. Definitivno so to fine stvari za manjse zadeve.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2005 4:08 pm    Naslov sporočila: icon_warning  Odgovori s citatom

Pazi!!!!
Pini so res 5V tolerantni nikakor pa ni tolerantna napajalna napetost, ki je lahko maximalna 3.6V!!!!!!!!!
Naredi raje tako, kot je na moji ploscici, da ne bos cez kak dan jokal Wink

Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2005 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se morda spomnis v kateri stevilki SE je bilo to objavljeno ? Ze nekaj casa nisem vec narocnik in si jo moram izposoditi, stevilka + letnik bi pri tem mocno pomagala.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2005 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni