www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnete maj 2010
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.80
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 28, 2010 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Juhuhu odpisal maturo iz elektrotehnike.

Jutri pa angleščina.

TECHNIC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18
Aktiv.: 2.57
Kraj: Senovo

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 28, 2010 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enako ...

Nihče nam ni povedal, kako se reče preostali gostoti magnetnega pretoka po prvem magnetenju ... Mad Sem sicer narisal skico deviške krivulje s histerezo vendar dvomim, da bo pomagalo. Laughing Naloga s prehodnimi pojavi pa za zadremat ... Uporabil napačno formulo (za polnjenje), vendar pride pravilni rezultat ... Bomo videli. Smile

Jule, na koliko ciljaš? Zlati? Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.01

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 28, 2010 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Nihče nam ni povedal, kako se reče preostali gostoti magnetnega pretoka po prvem magnetenju ... Mad Sem sicer narisal skico deviške krivulje s histerezo vendar dvomim, da bo pomagalo. Laughing Naloga s prehodnimi pojavi pa za zadremat ... Uporabil napačno formulo (za polnjenje), vendar pride pravilni rezultat ... Bomo videli. Smile

Remanenca ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SkunkyLee
Član
Član

Pridružen-a: Čet 12 Feb 2009 16:59
Aktiv.: 1.00
Kraj: Maribor, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 28, 2010 3:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:
Remanenca ?

Ahaha to!
Sem se pri tem vprašanju kar za nekaj časa ustavil (ker je bilo res tako teoretično, da dvomim, da so kje ponovili), in sem potem razmišljal med remanenca in permanenca. Pomagal sem si z angleščino (permanent/remainder), ki jo na srečo znam zelo dobro in izbral remanenco. Dancing

Drugače sem pa maturo rešil precej dobro, razen pri eni nalogi za 8 točk nisem prepričan, če sem uporabil pravilno formulo za izračun gostote magnetnega pretoka (dobil v mikroteslah). Pri tej imam torej polovično možnost za polovični odbitek točk.

Če bo sreča (trkam na les) bom pisal 75+/80 točk, če bo karkoli pod 70/80 bom pa popolnoma razočaran. Smile Seminarska mi je pridelala 20/20, tako da mam tu še malo lufta, kot se reče po domače.

Jutri pa angleščina. Komaj čakam, zastonj 8 točk! Dancing
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 28, 2010 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah ravno zlati ne, vendar od seminarske naloge sem dobil 19 od 20 točk, tako da upam da bo skupna ocena pri elektrotehniki vsaj 4 (upam na več).

Jaz sem obkrožil remanentno ker mi je asocijiralo na remain(ang).

Zgleda da je nas profesor naučil trifazne sisteme narobe. Ker sem gledal po vseh starih maturah - ko narišeš kazalce vseh napetosti, mi koti pridejo narobe, kot da bi bili kazalci zamenjani. (mi smo se učili, da če je U1(fazna), je u2 na j120 in u3 je na -j120 in potem U31= na j30,U23 na -j90 itd)

Pri drugih predmetih bo največja j*** slovenščina. Zakaj bi moral jaz, ki bom najprej študiral elektro in ne bom nikoli več rabil vedeti kakšna književnost je bila v 19 stoletju in sestaviti S strukturo vsake povedi, moral opravljati izpit iz slovenščine.

SkunkyLee
Član
Član

Pridružen-a: Čet 12 Feb 2009 16:59
Aktiv.: 1.00
Kraj: Maribor, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 28, 2010 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nas so učili, da v trifaznih sistemih napetost zaostaja za 120 stopinj.

Torej če je U12 = 0 (brez imaginarne komponente) je U23= -120 in U31 = -240 (+120).

Pri slovenščini upam na dobro oceno pri eseju, pri slovnici se mi pa naravnost gabi, kakšno snov moramo znat. Gimnazija je za splošno izobrazbo, kljub temu pa v slovnici zahajamo v izredno strokovne vode. Tako da se ponedeljka kar malo bojim Smile S strukture nikoli v življenju ne bom več potreboval, ne strinjam se pa kar se tiče književnosti. Literatura pogosto da človeku priložnost, da si razširi svoje razmišljanje, ali pa nek nov pogled na kakšno zadevo. Mislim, da je za nekega splošnega izobraženca (in za razliko od slovnice literatura v gimnaziji je splošna) to kar potrebno.

Mogoče se je pa res težko zavedati na prvi pogled, kaj da literatura. Njen vpliv je pogosto bolj subtilen, ampak prav gotovo ne zanemarljiv.
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 28, 2010 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Književnost pride prav bolj na stara leta (tistim ki se ne začnejo ubadati z elektroniko v taki meri kot VolkD Very Happy)

Nas so učili risati take kazalčne diagrame, pa se koti napetosti ne ujemajo s tistimi ki pridejo v rešitvah za maturo.

Je profesor tako trmast da nam govori, da je na maturi vse narobe. Zdaj pač bo kar bo.

IMG_3744[1].JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  114.3 KB
 Pogledana:  3 krat

IMG_3744[1].JPG

BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.31
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 28, 2010 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule je napisal/a:
... Zakaj bi moral jaz, ki bom najprej študiral elektro in ne bom nikoli več rabil vedeti kakšna književnost je bila v 19 stoletju in sestaviti S strukturo vsake povedi, moral opravljati izpit iz slovenščine.

Zato, da boš razgledan, da boš intelektualec in ne "foh-idiot".
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.59
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 28, 2010 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dokončal nekatere dele frekvenc-metra(uW glava, napajalnik in procesorski del).
Manjka še par par uporčkov in en čip. Oscilatorja nisem še prilotal, ker ko bom zacinil še tistih par uporčkov, gre vezje še enkrat v ultrazvočno kopelj (mislim da za oscilator to ni ravno najbolje) Drool .

Mogoče jutri končam še ostali dve ploščici, potem pa na pregled k Darkotu. Very Happy

P1020122.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  511.8 KB
 Pogledana:  40 krat

P1020122.JPG

P1020125.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  535.86 KB
 Pogledana:  47 krat

P1020125.JPG

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 29, 2010 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sva šla z bratom okli Cerkniškega jezera. Je bilo že ob odhodu nekaj grdo vreme a v tisti smeri je bilo še nekako spremenljivo. Ko sva že praktično prišla okoli in se vračala proti Grahovem pa je začelo deževati. Vedrila sva pod nadstreškom tamkajšnje pošte kakšnih 10min in nato ko je nehalo deževati pod nadaljevala do Martinjaka kjer je spet začelo deževati in sva samo še poklicala dostavno službo(očeta), ki je naju in kolesa zapeljala domov. Mr. Green Evil or Very Mad Laughing

Sem pa pred nekaj dnevi na kolo namestil zračnice z samozapolnjevanjem poškodb, ker zadnje čase kar naprej krpam le te. Zaenkrat se v redu obnesejo. Edino ventil imajo zelo široko zavulkaniziran v gumo, tako da mi ventil bolj malo gleda ven iz obroča, ker je obroč relativno ozek, zavulkaniziran ventil pa rabi več prostroa in zato ostane na območju gume. Sicer me to ne moti samo nevem zakaj je pri eni gumi ventil bolj ven kot pri drugi pa tistega, ki manj ven gleda ne morem več ven potegniti. So pa ventilčki na žalost brez navoja in matice za privitje na obroč, originalne zračnice pa so to imele. Dancing Think

Drugače sem pa pred kratkim obnovil dve troblji Super bas a mi ena nikakor ne deluje.Brick wall

Trenutno pa sem zaključil za nekaj časa z opremljanje škatle za funkcijski generator dokler ne izdelam napajalnika in merilnika frekvence zanj. Napajlnik pa je že v izdelavi.Dancing

Sem pa škatlo nevem zakaj po opravljenih posegih zelo težko sestavi, pa nisem pri delu ničesar zvil. Sem pa tudi poskusil drugače obrniti plošče pa ni bilo razlike.

20100524_07.JPG
 Opis:
Obnovljeni troblji.
 Velikost datoteke:  108.72 KB
 Pogledana:  2 krat

20100524_07.JPG

20100524_01.JPG
 Opis:
Ohišje.
 Velikost datoteke:  82.01 KB

20100524_01.JPG

20100524_06.JPG
 Opis:
Naknadno montirane nožice.
 Velikost datoteke:  66.01 KB
 Pogledana:  0 krat

20100524_06.JPG

20100524_02.JPG
 Opis:
Vtičnica s filtrom in seda za varovalko.
 Velikost datoteke:  44.41 KB

20100524_02.JPG

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.14
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 30, 2010 4:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spat grem Smile

IMG_3847.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  179.28 KB
 Pogledana:  25 krat

IMG_3847.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 30, 2010 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

powr v nedeljo, 30. Maj 2010 4:04 je napisal/a:
Spat grem Smile
Tako zgodaj? Če si do te ure vzdržal, "potegni" še do večera.

Jaz pa razmišljam o tej stvari, dobil sem namreč še dve "luštkani".
Osciloskopov je pri hiši na pretek (zahvaljujoč pikniku med drugim tudi tak iz moje mladosti Wink ), pa bo treba narediti nekaj drugačnega.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 30, 2010 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končno mi je uspelo dokončati valilnico za vsemogočo pernato golazen. Uspelo mi je pa zato, ker sem na bolniški (samonakladalna prikolica mi je nogo stisnila) in upam, da kdo od pristojnih ne bere. Very Happy
Jajca so naložena, bomo videli, če bo kaj pričivkalo...

IMG_12391.jpg
 Opis:
Kot osnova je uporabljen star gorenje hladilnik.
 Velikost datoteke:  501.01 KB
 Pogledana:  6 krat

IMG_12391.jpg

IMG_12401.jpg
 Opis:
User interface. Prikaz dejanske temperature in vlažnosti ter prikaz želene temperature. Desno spodaj pa indikator obračanja jajc.
 Velikost datoteke:  395.43 KB
 Pogledana:  16 krat

IMG_12401.jpg

IMG_12411.jpg
 Opis:
Notranjost hladilnika-valilnice :)
 Velikost datoteke:  748.27 KB
 Pogledana:  12 krat

IMG_12411.jpg

Nazaj na vrh
Unknown_User
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31
Aktiv.: 2.53
Kraj: UFO iz Butal pri T''minu

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 30, 2010 11:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BojanR je napisal/a:
Jule je napisal/a:
... Zakaj bi moral jaz, ki bom najprej študiral elektro in ne bom nikoli več rabil vedeti kakšna književnost je bila v 19 stoletju in sestaviti S strukturo vsake povedi, moral opravljati izpit iz slovenščine.

Zato, da boš razgledan, da boš intelektualec in ne "foh-idiot".

Ja napiši mi kaj bom z leposlovjem razen intrelektualec, ne rečem če bi se piflal pravo in iskal luknje v zakonu, potem bi že imel neko korist. To da je globalizacija v ku*cu tako ali tako vem in mi ni treba še dodatka zraven.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 30, 2010 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sva pravkar s kolegom ugotovila, da servomotor za obračanje jajc ni dovolj močan. Je navadni modelarski servomotorček za 5€. Kje dobiti večje takšne motorje? Z modelarstvom se nikoli nisem ukvarjal in bi prosil za kakšen namig.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  Naslednja
Stran 23 od 27

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni