|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.80 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pet Maj 28, 2010 2:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Juhuhu odpisal maturo iz elektrotehnike.
Jutri pa angleščina.
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TECHNIC Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18 Prispevkov: 582 Aktiv.: 2.57 Kraj: Senovo
|
Objavljeno: Pet Maj 28, 2010 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enako ...
Nihče nam ni povedal, kako se reče preostali gostoti magnetnega pretoka po prvem magnetenju ... Sem sicer narisal skico deviške krivulje s histerezo vendar dvomim, da bo pomagalo. Naloga s prehodnimi pojavi pa za zadremat ... Uporabil napačno formulo (za polnjenje), vendar pride pravilni rezultat ... Bomo videli.
Jule, na koliko ciljaš? Zlati?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.01
|
Objavljeno: Pet Maj 28, 2010 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Nihče nam ni povedal, kako se reče preostali gostoti magnetnega pretoka po prvem magnetenju ... Mad Sem sicer narisal skico deviške krivulje s histerezo vendar dvomim, da bo pomagalo. Laughing Naloga s prehodnimi pojavi pa za zadremat ... Uporabil napačno formulo (za polnjenje), vendar pride pravilni rezultat ... Bomo videli. Smile
|
Remanenca ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SkunkyLee Član

Pridružen-a: Čet 12 Feb 2009 16:59 Prispevkov: 198 Aktiv.: 1.00 Kraj: Maribor, Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 28, 2010 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast je napisal/a: |
Remanenca ? |
Ahaha to!
Sem se pri tem vprašanju kar za nekaj časa ustavil (ker je bilo res tako teoretično, da dvomim, da so kje ponovili), in sem potem razmišljal med remanenca in permanenca. Pomagal sem si z angleščino (permanent/remainder), ki jo na srečo znam zelo dobro in izbral remanenco.
Drugače sem pa maturo rešil precej dobro, razen pri eni nalogi za 8 točk nisem prepričan, če sem uporabil pravilno formulo za izračun gostote magnetnega pretoka (dobil v mikroteslah). Pri tej imam torej polovično možnost za polovični odbitek točk.
Če bo sreča (trkam na les) bom pisal 75+/80 točk, če bo karkoli pod 70/80 bom pa popolnoma razočaran. Seminarska mi je pridelala 20/20, tako da mam tu še malo lufta, kot se reče po domače.
Jutri pa angleščina. Komaj čakam, zastonj 8 točk!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.80 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pet Maj 28, 2010 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ah ravno zlati ne, vendar od seminarske naloge sem dobil 19 od 20 točk, tako da upam da bo skupna ocena pri elektrotehniki vsaj 4 (upam na več).
Jaz sem obkrožil remanentno ker mi je asocijiralo na remain(ang).
Zgleda da je nas profesor naučil trifazne sisteme narobe. Ker sem gledal po vseh starih maturah - ko narišeš kazalce vseh napetosti, mi koti pridejo narobe, kot da bi bili kazalci zamenjani. (mi smo se učili, da če je U1(fazna), je u2 na j120 in u3 je na -j120 in potem U31= na j30,U23 na -j90 itd)
Pri drugih predmetih bo največja j*** slovenščina. Zakaj bi moral jaz, ki bom najprej študiral elektro in ne bom nikoli več rabil vedeti kakšna književnost je bila v 19 stoletju in sestaviti S strukturo vsake povedi, moral opravljati izpit iz slovenščine.
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SkunkyLee Član

Pridružen-a: Čet 12 Feb 2009 16:59 Prispevkov: 198 Aktiv.: 1.00 Kraj: Maribor, Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 28, 2010 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nas so učili, da v trifaznih sistemih napetost zaostaja za 120 stopinj.
Torej če je U12 = 0 (brez imaginarne komponente) je U23= -120 in U31 = -240 (+120).
Pri slovenščini upam na dobro oceno pri eseju, pri slovnici se mi pa naravnost gabi, kakšno snov moramo znat. Gimnazija je za splošno izobrazbo, kljub temu pa v slovnici zahajamo v izredno strokovne vode. Tako da se ponedeljka kar malo bojim S strukture nikoli v življenju ne bom več potreboval, ne strinjam se pa kar se tiče književnosti. Literatura pogosto da človeku priložnost, da si razširi svoje razmišljanje, ali pa nek nov pogled na kakšno zadevo. Mislim, da je za nekega splošnega izobraženca (in za razliko od slovnice literatura v gimnaziji je splošna) to kar potrebno.
Mogoče se je pa res težko zavedati na prvi pogled, kaj da literatura. Njen vpliv je pogosto bolj subtilen, ampak prav gotovo ne zanemarljiv.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.31 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Pet Maj 28, 2010 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
... Zakaj bi moral jaz, ki bom najprej študiral elektro in ne bom nikoli več rabil vedeti kakšna književnost je bila v 19 stoletju in sestaviti S strukturo vsake povedi, moral opravljati izpit iz slovenščine. |
Zato, da boš razgledan, da boš intelektualec in ne "foh-idiot".
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.59 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Pet Maj 28, 2010 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dokončal nekatere dele frekvenc-metra(uW glava, napajalnik in procesorski del).
Manjka še par par uporčkov in en čip. Oscilatorja nisem še prilotal, ker ko bom zacinil še tistih par uporčkov, gre vezje še enkrat v ultrazvočno kopelj (mislim da za oscilator to ni ravno najbolje) .
Mogoče jutri končam še ostali dve ploščici, potem pa na pregled k Darkotu.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
511.8 KB |
Pogledana: |
40 krat |

|
|
535.86 KB |
47 krat |

|
_________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Maj 29, 2010 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes sva šla z bratom okli Cerkniškega jezera. Je bilo že ob odhodu nekaj grdo vreme a v tisti smeri je bilo še nekako spremenljivo. Ko sva že praktično prišla okoli in se vračala proti Grahovem pa je začelo deževati. Vedrila sva pod nadstreškom tamkajšnje pošte kakšnih 10min in nato ko je nehalo deževati pod nadaljevala do Martinjaka kjer je spet začelo deževati in sva samo še poklicala dostavno službo(očeta), ki je naju in kolesa zapeljala domov.
Sem pa pred nekaj dnevi na kolo namestil zračnice z samozapolnjevanjem poškodb, ker zadnje čase kar naprej krpam le te. Zaenkrat se v redu obnesejo. Edino ventil imajo zelo široko zavulkaniziran v gumo, tako da mi ventil bolj malo gleda ven iz obroča, ker je obroč relativno ozek, zavulkaniziran ventil pa rabi več prostroa in zato ostane na območju gume. Sicer me to ne moti samo nevem zakaj je pri eni gumi ventil bolj ven kot pri drugi pa tistega, ki manj ven gleda ne morem več ven potegniti. So pa ventilčki na žalost brez navoja in matice za privitje na obroč, originalne zračnice pa so to imele.
Drugače sem pa pred kratkim obnovil dve troblji Super bas a mi ena nikakor ne deluje.
Trenutno pa sem zaključil za nekaj časa z opremljanje škatle za funkcijski generator dokler ne izdelam napajalnika in merilnika frekvence zanj. Napajlnik pa je že v izdelavi.
Sem pa škatlo nevem zakaj po opravljenih posegih zelo težko sestavi, pa nisem pri delu ničesar zvil. Sem pa tudi poskusil drugače obrniti plošče pa ni bilo razlike.
|
108.72 KB |
2 krat |

|
|
82.01 KB |
2 krat |

|
Naknadno montirane nožice. |
|
66.01 KB |
0 krat |

|
Vtičnica s filtrom in seda za varovalko. |
|
44.41 KB |
2 krat |

|
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.14 Kraj: Postojna
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Maj 30, 2010 9:29 am Naslov sporočila: |
|
|
powr v nedeljo, 30. Maj 2010 4:04 je napisal/a: |
Spat grem  |
Tako zgodaj? Če si do te ure vzdržal, "potegni" še do večera.
Jaz pa razmišljam o tej stvari, dobil sem namreč še dve "luštkani".
Osciloskopov je pri hiši na pretek (zahvaljujoč pikniku med drugim tudi tak iz moje mladosti ), pa bo treba narediti nekaj drugačnega.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Ned Maj 30, 2010 11:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Končno mi je uspelo dokončati valilnico za vsemogočo pernato golazen. Uspelo mi je pa zato, ker sem na bolniški (samonakladalna prikolica mi je nogo stisnila) in upam, da kdo od pristojnih ne bere.
Jajca so naložena, bomo videli, če bo kaj pričivkalo...
Kot osnova je uporabljen star gorenje hladilnik. |
|
501.01 KB |
6 krat |

|
User interface. Prikaz dejanske temperature in vlažnosti ter prikaz želene temperature. Desno spodaj pa indikator obračanja jajc. |
|
395.43 KB |
16 krat |

|
Notranjost hladilnika-valilnice :) |
|
748.27 KB |
12 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.53 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Ned Maj 30, 2010 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
BojanR je napisal/a: |
Jule je napisal/a: |
... Zakaj bi moral jaz, ki bom najprej študiral elektro in ne bom nikoli več rabil vedeti kakšna književnost je bila v 19 stoletju in sestaviti S strukturo vsake povedi, moral opravljati izpit iz slovenščine. |
Zato, da boš razgledan, da boš intelektualec in ne "foh-idiot". |
Ja napiši mi kaj bom z leposlovjem razen intrelektualec, ne rečem če bi se piflal pravo in iskal luknje v zakonu, potem bi že imel neko korist. To da je globalizacija v ku*cu tako ali tako vem in mi ni treba še dodatka zraven.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Ned Maj 30, 2010 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Sva pravkar s kolegom ugotovila, da servomotor za obračanje jajc ni dovolj močan. Je navadni modelarski servomotorček za 5€. Kje dobiti večje takšne motorje? Z modelarstvom se nikoli nisem ukvarjal in bi prosil za kakšen namig.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni