www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Funkcijski generator s picem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mdogsa
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Dec 2003 16:17
Aktiv.: 0.19
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 4:40 pm    Naslov sporočila:  Funkcijski generator s picem Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Med brskanjem po internetu sem naletel na zanimiv projekt funkcijskega generatorja z MAX038 in PIC 16f877.Stvar se mi zdi dokaj zanimiva zato bom si verjetno izdelal en primerek. Članek v pdf-u in source code sem dodal tudi kot priponko, lahko pa tudi vse skupaj brezplačno najdete na strani EPE magazin-a.

No, stvar je v tem, da je program napisan v asemblerju, ni pa tudi hex kode. Zato bi prosil, če je mogoče kdo pripravljen vse skupaj prevesti v .hex. Sam namreč ne uporabljam asemblerja. Vseeno sem poizkusil z MPLAB-om ampak noče in noče funkcionirat.

LP

Funkcijski generator.zip
 Opis:
Koda

Download
 Ime datoteke:  Funkcijski generator.zip
 Velikost datoteke:  5.81 KB
 Downloadano:  70 krat

PIC-Gen Frequency Generator.pdf
 Opis:
Članek

Download
 Ime datoteke:  PIC-Gen Frequency Generator.pdf
 Velikost datoteke:  1.37 MB
 Downloadano:  102 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mdogsa
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Dec 2003 16:17
Aktiv.: 0.19
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako, prvo kot prvo sem ugotovil, da je program napisan v TASM assemblerju, zato stvar ni delovala v MPLAB-u. Po mučnem iskanju na internetu sem uspel najti vse potrebne programe. Tako mi je uspelo narediti .hex direktno iz originalne .asm datoteke, ter to datoteko prevesti v obliko katero pozna tudi MPLAB.
Pa vseeno hvala za vaše 'številne' odgovore in 'pomoč'! Applause Brick wall
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Me veseli, da si se iz zadeve nekaj naučil.

Še vedno pa ti ne gre v betico, da večina znalcev tu ne dežura in se dolgočasi v pričakovanju takih vprašanj, da bi takoj začela glodat kost in ti zadevo prežvečeno servirala na pladnju.

Zato je način tvoje "zahvale" neprimeren.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pepek
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 12 Jun 2010 12:08
Aktiv.: 0.01
Kraj: Brest

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 12, 2010 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Собрал этот генератор, но есть одна проблема: на выходе наблюдается срыв генерации во время вывода показаний частотомера на дисплей.
--------------------------------------------------------

Zberite ta generator, vendar obstaja ena težava: je proizvodnja opaženi med razčlenitev generacije proizvodnje odčitkov merilnika frekvence na zaslonu.
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 12, 2010 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pepek je napisal/a:
Собрал этот генератор, но есть одна проблема: на выходе наблюдается срыв генерации во время вывода показаний частотомера на дисплей.

Prevod: This generator assembled, but there is one problem: the disruption of generation during the output of the indications of frequency meter to display is observed at the output. Shocked Think

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni