www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

elektronski hišni zvonec
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gasilko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52
Aktiv.: 1.13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2007 8:41 pm    Naslov sporočila:  elektronski hišni zvonec Odgovori s citatom

Pred dnevi sem pri kolegu priklopil hišni zvonec ,ki za prožitev pOtrebuje 220V za delovanje pa ima 9V baterijo.Po priklopu na tipkalo je deloval normalno ko pa sem ga priklopil na drugo tipkalo ki je odaljeno 20 m,pa je nenehno zvonil.
Drugo tipkalo je bilo povezano s telefonskim kablom Shocked Shocked zanimiva zadeva.Kaj narediti da nebi sam zvonil Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2007 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Isti primer sem imel pri sebi doma pred parimi dnevi. Tipka je imela tlivko vezano vzporedno na kontakte tipke, zato je že tisti manjši tok prožil zvonec. Po odstranitvi tlivke je bilo ok. Oziroma, da mi je tlivka vseeno svetila, sem moral pripeljati še nulo do tipke.

Preveri, če imaš enako težavo.
Nazaj na vrh
DMan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03
Aktiv.: 0.52
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2007 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel enak problem cca 1 leto nazaj. Zvonec se je sam vzbujal zaradi transformatorja na napeljavi od zvonca 220V/8V. Tako je bil vhod za tipko vezan na sekundar transformatorja, ki je stalno vzbujal zvonec. Moja rešitev: zaporedno en kondenzator, ki je enosmerno ločil vhod od sekundarja transformatorja.

Preveri situacijo na terenu.
Nazaj na vrh
gasilko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52
Aktiv.: 1.13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eno zadevo sem rešil,menjal sem zvonec z takim ,ki potrebuje za delovanje samo sklenitev kontaktov in stvar dela normalno.Je pa se pojavil drugi problem ker sem probal na obstoječi zvonec priključiti še enega v drugem prostoru kateri bi deloval istočasno kot prvi,vendar mi prvi nenehno zvoni oba sta elektronska in potrebujeta od 0 V DO 12V sta pa na drugi liniji kot ta prvi.
Nazaj na vrh
unistar
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 22 Maj 2008 23:00
Aktiv.: 0.01
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 22, 2008 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ma gdo shemo naj jo prosim da gor Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
coolpix
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 16:13
Aktiv.: 0.05
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 29, 2008 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kakšna pa je velikost tega kondenzatorja za vzporedno vezavo? Kam točno ga naj vežem, ker imam enak problem, ko ni stikala gor oz. ničesar (na 230V) se vseeno pojavlja napetost okrog 70V... Imam pa tak zvonec, da za delovanje uporablja 9V baterijo (merkur verzija), za tipko pa uporablja 230V omrežne nap. (tudi ko nimam ničesar gor na tistih kablih (230V) ne zvonca in ne tiste tipke se pojavlja napetost...
No ko dam pa gor tipko pa se pojavi napetost okrog 170V....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
sailor
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38
Aktiv.: 2.95
Kraj: Ljubljana-Moste

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 29, 2008 4:10 pm    Naslov sporočila:  hisni zvonci Odgovori s citatom

Taksni in drugacni zvonci so (lahko) narejeni na zelo razlicne nacine.

Zato tudi (lahko) imajo mnozico svojih posebnosti,
pri cemur slepo ugibanje ne more dati uporabnega rezultata.

Obicajno je takim napravicam prilozeno (vsaj) kratko navodilo
o namenu in nacinu uporabe napravice,
vcasih imamo sreco, pa dobimo celo shemo ....

Prosim, poglejte te svoje skatljice, pa precitajte
firmo, typ in ostale podatke, ki bi lahko
dobrovoljcem na forumu olajsali raziskavo te vase uganke.

gl, DD+
Nazaj na vrh
frgy
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 14 Jun 2010 20:15
Aktiv.: 0.03
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A mi lahko kdo pove kam nej priklopm označene žičke iz zvonca 220V iz 9V baterijo

zvonc.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  182.61 KB
 Pogledana:  12 krat

zvonc.JPG

Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rdeča na +, črna na -. Najbolj praktično je, če na žice zalotaš kontakte, vzete iz prazne 9V baterije, spoje pa zaliješ z vročim lepilom. Tako narejen konektor je celo boljši kot tisti, ki jih lahko kupiš v trgovini.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
frgy
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ok to [slovenščina je zame španska vas] že ubistvu naredu iz povno baterijo pa [slovenščina je zame španska vas] mislu da bo kej cinglal pa ni Brick wall torej kaj še rabm da bo zvonc delu

:adminedit: rulez
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.07

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej rabiš tečaj slovenščine, da boš lahko napisal vprašanje Evil or Very Mad
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.69
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čakaj, čakaj. Ti bi rad zvonec, ki je dizajniran za 220V priklopil na 9V?
frgy
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz bi rad sam sprobu če zvonec dela . pa me zanima kaj poleg baterije še rabim ker se mi zdi da bi mogu met tud brežično tipko.

rulez

Pazi na jezik!
Še en tak zmazek in greš letet!
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva na sliki je zvonec, ki dobi prožilni impulz iz električnega omrežja (preko tipke), napajan pa je iz 9V baterije. Vsaj videti je tako. Precej nevarna igrača, saj lahko faza pride do baterije (ni galvanske ločitve).

Imam nekaj podobnega, bom jutri pogledal kako in kaj, da ne bom preveč govoril na pamet.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva se napaja iz baterije, na vhodu rabi pa nekaj za sprožitev.
Variante so 3:
1. zadeva rabi samo tipko, torej kratek stik med kontakti
2. zadeva rabi na kontakte 8VAC iz trafota za zvonce
3. zadeva rabi na kontakte 230VAC iz omrežja

Greš torej po vrsti probavat. Če ne dela 1. ali 2., potem tudi 3. ne more narediti škode očitno že nedelujočemu zvoncu (ob predpostavki da pri 3. ne povzročiš objave v črni kroniki).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni