www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prehod PC-ja v standby
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.06
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 20, 2010 11:25 am    Naslov sporočila:  Prehod PC-ja v standby Odgovori s citatom

V moji družini sem oseba zadolžena za plačilo el.energije. Verjetno je še komu poznan pojav, da vsi ostali člani družine porabnike samo vklapljajo, izklaplja pa le malokdo ( razen mene ). Vse besede okoli tega so seveda bob ob steno.
Rad bi vsaj naše tri PCje z winxp pripravil do tega, da bi po določenem času prešli avtomatsko v standby.
Opazil sem pa, da to deluje zanesljivo le takoj po instalaciji win, kasneje, ko je na njih več programov pa nezanesljivo.
Torej, po vaših izkušnjah, kateri programi preprečujejo avtomatski prehod v standby ?
Sam najbolj sumim avast antivirus in utorrent.
A kdo pozna kakšen dodaten programček, ki bi bolj zanesljivo opravljal funkcijo prehoda v standby ?

LP

dgrude
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Aktiv.: 1.00
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 20, 2010 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko si pomagaš z dodatnim programčkom power off.
Lp Dejan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.06
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 20, 2010 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, programček PowerOff poznam. Ima sto vrst možnosti, kdaj in kako izklopiti PC,
nima pa možnosti "Izklopi PC po x minutah neaktivnosti"

LP

digital
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11
Aktiv.: 1.22
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 20, 2010 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam se ubadam s popolnoma enakim problemom. Tudi trije PC-ji, (winxp) ki jih ugašam, kolikor morem. Na vseh sem v napajalni shemi nastavil mirovanje po x minutah neaktivnosti in ugotavljam, da zadeva ne deluje. Zaenkrat si pomagam s programom za remote control preko interneta - s katerega koli računalnika z internetom, lahko pogledam namizje mojih domačih računalnikov, če se nič ne dogaja jih daljinsko izklopim, pa še hkrati vidim, kaj počnejo deca na internetu.

Ali obstaja kak dodaten program, ki bi opravil funkcijo izklopa ali mirovanja po x minutah neaktivnosti?

lp
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 12:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

uTorrent ima v nastavitvah pod splošno čisto spodnja kljukica, "prepreči stanje pripravljenosti, če so torrenti dejavni" in glede na to da zagotovo kaj uploadaš so vedno dejavni
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.65
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 8:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Xp-ji so čudni glede tega. Obstaja kup programov, za katere Xp-ji mislijo da "aktivno šarijo po PC-ju" in zato ne ugasnejo računalnika. utorrent res lahko aktivno prepreči ugašanje, potem večina media playerjev, pa kup programov, ki tečejo v ozadju... izvedeti, kateri program je to je pa težko...najti bi moral program, ki gleda premik miške in glede na to ugasne PC.
No, jaz sem itak imel slabe izkušnje s spanjem v XP-jih - po obujanju iz tega stanja dostikrat recimo niso delale dodatne tipke miške, tipkovnice, pa še kaj. Hibernacija je bila boljša, a se je tudi včasih kaj "zataknilo"...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za pripravljenost in hibernacijo nisem nikoli študiral, glede ugašanja pa obstaja nekaj.
Tudi raznorazni shutdown programčki se zgolj sklicujejo na windowsov programčič.
Se splača malce polkna povprašat, kaj se da s shutdown.exe delat...

Koda:
C:\WINDOWS\system32>shutdown ?
Usage: shutdown [-i | -l | -s | -r | -a] [-f] [-m \\computername] [-t xx] [-c "c
omment"] [-d up:xx:yy]

No args                 Display this message (same as -?)
        -i                      Display GUI interface, must be the first option
        -l                      Log off (cannot be used with -m option)
        -s                      Shutdown the computer
        -r                      Shutdown and restart the computer
        -a                      Abort a system shutdown
        -m \\computername       Remote computer to shutdown/restart/abort
        -t xx                   Set timeout for shutdown to xx seconds
        -c "comment"            Shutdown comment (maximum of 127 characters)
        -f                      Forces running applications to close without warning
        -d [u][p]:xx:yy         The reason code for the shutdown
                                u is the user code
                                p is a planned shutdown code
                                xx is the major reason code (positive integer less than 256)
                                yy is the minor reason code (positive integer less than 5536)
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
folc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Aktiv.: 3.56
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz osebno uporabljam PowerOFF, res majhen in uporaben programček ... preprosto nastavič uro in takrat bo naredil točno tisto kar si mu naročil, če pa kakšen program oz. proces tega ne dovoli pa še vedno obstaja funkcija "force" in dobesedno prisili računalnik da gre v stanje pripravljenosti ali pa se izklopi, zažene kak program ... malo si poglej ....

evo prilagam link ... http://www.snapfiles.com/get/poweroff.html

upam da ti je kaj v pomoč

Folc
Nazaj na vrh
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 12:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je na vseh računalnikih mi Torrent imaš opcijo: ugasni računalnik po... :
-se prenosi končajo
-ko se vse konča

Jaz bi poizkusil prvo opcijo.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...in s tem dobil opozorilo oziroma ban s strani sledilnika torrenta, kaj? Not talking
to je drugače tipičen "hit&run" , kar se kaznuje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
TECHNIC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18
Aktiv.: 2.56
Kraj: Senovo

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj bi pa seedal čez noč?
Lahko nadaljuješ, ko je naslednjič prižgan.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@protoncek: v bistvu imaš prav, ampak da ne seedaš čez noč bi mogoče še razumeli, pa konec koncev, sej ne boš"spizdu" ampak prišel nazaj seedat.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

khm...ne ravno. Pri znanem slo trackerju se mi je zgodilo točno to - čez noč sem izklopil, naslednje jutro vklopim, grem na njihovo stran in -----vidim OPOZORILO!!! WTF??? Pišem adminu, pravi da je bil h&r - sem ga moral pošteno nakuriti, razlagati da ima PC v sobi in da ne morem spati pri grupu...da je nekako razumel in mi brisal tisti h&r. Njihova pravila so jasna - ko nekaj vlečeš, moraš biti potem še minimum 24 ur ali do 1:1 gor. Nikjer ni omenjena noč...
Nazaj na vrh
folc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Aktiv.: 3.56
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 3:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hmm, jaz skor nikol ne pustim čez noč, redko kdaj, vedno ko grem spat gre računalnik v stanje pripravljenosti ... če me hočejo banat naj me pa banajo .. ampak v dveh letih se še to ni zgodilo

Folc
Nazaj na vrh
Tomi15
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 15 Jun 2010 12:24
Aktiv.: 0.02
Kraj: N.A

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 4:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Autoshutdown pro , lahko nastaviš , kdaj se računalnik vklopi , izklopi , gre v stanje pripravljenosti.

http://www.barefootinc.com/autoshutdown.htm
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni