www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

S7-200 problem z vzpostavitvijo komunikacije PPI

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JOST
Član
Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01
Aktiv.: 0.64
Kraj: Lokovica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 1:30 pm    Naslov sporočila:  S7-200 problem z vzpostavitvijo komunikacije PPI Odgovori s citatom

Imam S7-200 (CPU224 z oznako 214-1AD22-0XB0), s katerim ne morem vzpostaviti povezave z računalnikom preko CP5611 komunikacijskega procesorja.
Komunikacijski procesor je nastavljen na PPI hitrosti 9,6kBaud, oz.višje hitrosti in dobiš odgovor programa da ni mogoče vzpostaviti komunikacije. To se dogaja samo na tem CPUju, medtem ko na ostalih lahko vzpostaviš komunikacijo. Ta problem se pojavlja z vsemi računalniki, katerimi smo hoteli vzpostaviti komunikacijo, zato izključujemo problem kabla oz.software-a(uporabljamo MICROWIN 4.0.)
Ali je že imel kdo kdaj takšen problem. Hvala za odgovor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 2:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš možnost izposoje poizkusi s kablom (adapterjem) COM/PPI.
Nazaj na vrh
joze
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jan 2007 10:27
Aktiv.: 0.91

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 22, 2010 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP!¨

Tudi sam procesor mora imeti port nastavljen na 9,6kBaud.
Nazaj na vrh
JOST
Član
Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01
Aktiv.: 0.64
Kraj: Lokovica

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 6:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako je, v tem primeru ima CPU hitrost nastavljeno na 187,5 kBaud in komunikacija se je vzpostavila
Nazaj na vrh
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CP5611 zna sam ugotoviti hitrost komunikacije za razliko od COM/PPI adapterja, kjer jo moraš nastaviti s pomočjo DIP stikal.
Je pa res, da je včasih potrebno tu kar nekaj telovadbe z nastavitvami, pa še kako resetiranje računalnika vmes, da zadeva začne komunicirati.

urosfrcec
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 18 Nov 2007 0:03
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav! Tudi jaz sem v samem začetku programiranja plc-jev, nabavil sem simatica s7, cpu216-2! Naletel sem že na težavo z povezavo, kot je razvidno iz spodnje slike! Če je že kdo delal s tem, bi ga res prosil za pomoč
Hvala!

DSCN1992.JPG
 Opis:
Zanima me kam mora bit nastavljeno stikalo na pc adapterju
 Velikost datoteke:  2.99 MB
 Pogledana:  11 krat

DSCN1992.JPG

DSCN2001.JPG
 Opis:
Spreminjal sem že skoraj vse mogoče varijante!
 Velikost datoteke:  2.96 MB
 Pogledana:  18 krat

DSCN2001.JPG

DSCN1993.JPG
 Opis:
V kateri položaj mora bit nastavljeno stikalo pa plc-ju( Stop, Term ali Run)
 Velikost datoteke:  2.92 MB
 Pogledana:  10 krat

DSCN1993.JPG

Nazaj na vrh
poule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Postavitev stikala na CPU za vzpostavitev povezave ni važna. Za delovanje (ko boš že imel naložen program) ga daš na RUN. Če imaš na term potem preko računalnika kontrolirašRUN/STOP mode.
Poglej DIP stikalo na adapterju. Poglej hitrost nastavljeno na adapterju. Poglej hitrost nastavljeno na "comunication " in "sistemblock". Povsod nastavi na 19,x. Adreso 2. Klikni na " double click to refresh". Izpisatitimora CPU. Potem ti bo delalo. Je CPU nov, še nikoli naložen? Lahko da je na nastavljen na drugačno adreso/hitrost (če je že bil narejen download).

Nazadnje urejal/a poule Čet Nov 01, 2012 9:59 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
urosfrcec
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Plc, je rabljen! Sledil sem tvojim napotkom, na pc adapterju nastavljeno(19,2kBaud), communication nastavljeno (19,2kBaud), system block nastavljena oba porta (19,2kBaud), adressa nastavljena na 2 !

Slika 007.jpg
 Opis:
Ko kliknem osveži, kar začne iskat neke adrese od o-126?
 Velikost datoteke:  3.08 MB
 Pogledana:  7 krat

Slika 007.jpg

Slika 004.jpg
 Opis:
Ko pa stisnem ok pa mi javi napako!
 Velikost datoteke:  3.13 MB
 Pogledana:  8 krat

Slika 004.jpg

Nazaj na vrh
poule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Klikni na PG/PC interface. Kaj imaš izbrano?
Nazaj na vrh
TRAFO
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Dec 2011 22:58
Aktiv.: 0.38
Kraj: TOLMIN

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2012 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo, takole na prvo žogo bi rekel da je je adapter, ki s katerim hočeš vzpostaviti povezavo MPI tipa, moral bi biti PPI.
Z MPI-jem ne bo šlo.
L.P.
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 02, 2012 9:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kabel za programiranje S7-200 izgleda kot na priloženi sliki

LP

20121027_181308griak.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  404.79 KB
 Pogledana:  19 krat

20121027_181308griak.jpg

urosfrcec
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 02, 2012 11:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha po zadnji objavi mi pa je vse jasno, malo so me zaj...! Kolko truda sem zapravo za zadevo ki sploh ne more funkcionirati, bi že imel kak projekt izpeljan:) Zaenkrat se vam vsem zahvaljujem, bom pa nabavo pravi kabl! Če bom imel še kake težave v prihodnosti, pa vem kam se obrnit!
Hvala!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni