|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jul 04, 2010 8:38 am Naslov sporočila: Baterijski vrtalnik AS204 Cronenberg - polnjenje baterije |
|
|
Zanima me kako bi lahko enostavno polnil baterijo omenjenega vrtalnika, polnilca namreč nimam. Prosim za predloge;
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.5 MB |
Pogledana: |
4 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.6 MB |
Pogledana: |
0 krat |

|
_________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Jul 04, 2010 12:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na sliki se ne vidi ampak, če ima pack samo 2 priključka, nimaš kaj veliko izbire, polniš s konstantnim tokom do trenutka, ko napetost na akumulatorju začne padati.
Polariteto pa prej izmeriš, da namesto polnilca ne dobiš praznilca.
Če imaš 3 priključke in strojček nima stikala za 2 napetosti (in ekspresno uničevanje akumulatorja), je precejšnja možnost, da je tam priklopljen bimretal, ki polnilcu pošlje signal, da je akumulatorska celica, na katerem je montiran bimetal, dovolj zakuhala in prekine polnjenje.
In seveda najbolj ugodna rešitev, da dobiš originalni polnilec (ki verjetno ni noben biser tehnike) od nekoga, ki so mu akumulatorji v takem strojčku odpovedali in je raje kupil nov stroj, kot šel v nakup novih akumulatorjev ali obnove starih.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Ned Jul 04, 2010 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da je identičen vrtalnik walter (rdeč)ki se dobi v OBI ju na Rudniku za 69€.
Pridejo pa čez 3 tedne ker sem ga hotel kupit pa ga niso imeli na zalogi.
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Jul 04, 2010 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi kje najti kakšne rabljeni polnilnik.
Malo offtopic:
Jaz imam s temi baterijskimi same križe in težave.
Pred kratkim sem zamenjal vložke v paketu baterijske vrtalke Black & Decker. Vložki so bili novi in verjetno večje kapacitete kot originalni. Saj je stroj deloval ok in zelo dolgo časa, samo sem mislil, da je močnejši, v resnici pa je šibkejši od vsakega današnjega kitajskega, vendar ima kljub temu možnost vrtanja v kamen. Je pa verjetno logično, da se stvar ne more primerjati z današnjimi, saj je verjetno zadeva stara približno 10let če ne več.
Skratka vrtalnik sem pridno uporabljal, dokler ni čez kakšne 3 mesece odšel v nebesa njegov inteligentni polnilnik, ki so ga pri proizvajalcu zelo pametno zaprli v škatlo s štirimi kovinskimi neti. Ko se bom lotil popravila samega vezja (ohišje imam že odprto) bom poslikal in objavil tu na forumu. Je pa napetost na izhodu neobremenjenega polnilnika cca. če me spomin ne vara (sem meril že nekaj časa nazaj) okoli 150V.
Sicer pa jaz baterijske vrtalke z Ni-Cd akumulatorji ne kupim več. Sedaj sem naročil eno ceneno na Li-on akumulatorje in bom videl kako zadeva dela, sicer pa jo bom vrnil.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Jul 04, 2010 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si vgradil Ni-Mh akumulatorje, potem res ni prave moči. Ti akumulatorji nimajo tolikšne tokovne zmogljivosti kot Ni-Cd, kljub veliko večji kapaciteti pri istem volumnu.
Litij bo svoje muhe verjetno pokazal šele čez nekaj mesecev uporabe - ne mara brutalnih tokovnih obremenitev, ki jih pri takem orodju ne manjka.
Osebno mislim, da je Ni-Cd z dobrim polnilcem in delanjem polnih ciklov, še najboljši za te stvari.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Ned Jul 04, 2010 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
se strinjam
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jul 04, 2010 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Baterija ima tri priključke kot je bilo omenjeno, sem odprl pa podrobno pogledal in je res bimetal kateri zgolj ob povišanju temperature odklopi GND priključek. Bom probal narediti polnilec z dvema LM317 eden bo omejeval tok drugi pa napetost.
_________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Jul 04, 2010 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
Če si vgradil Ni-Mh akumulatorje, potem res ni prave moči. Ti akumulatorji nimajo tolikšne tokovne zmogljivosti kot Ni-Cd, kljub veliko večji kapaciteti pri istem volumnu.
Litij bo svoje muhe verjetno pokazal šele čez nekaj mesecev uporabe - ne mara brutalnih tokovnih obremenitev, ki jih pri takem orodju ne manjka.
Osebno mislim, da je Ni-Cd z dobrim polnilcem in delanjem polnih ciklov, še najboljši za te stvari. |
Vgradil sem Ni-Cd, če se prav spomnim. Z Li-on pa bom videl kako bo, ker pri meni je težava ta, da jaz ne rabim vijačnika vsak dan ampak ko ga rabim ga pa rabim in tega včasih ni možno predvideti, Ni-Cd akumulatorji pa so sploh od te kitajske šare zelo samopraznljivi in hitro končajo svojo karijero, še posebej ker je ponavadi poleg priložen totalno neinteligenten polnilnik.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni