www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Baterijski vrtalnik AS204 Cronenberg - polnjenje baterije

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 04, 2010 8:38 am    Naslov sporočila:  Baterijski vrtalnik AS204 Cronenberg - polnjenje baterije Odgovori s citatom

Zanima me kako bi lahko enostavno polnil baterijo omenjenega vrtalnika, polnilca namreč nimam. Prosim za predloge;

DSC06936.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.5 MB
 Pogledana:  4 krat

DSC06936.JPG

DSC06937.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.6 MB
 Pogledana:  0 krat

DSC06937.JPG

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 04, 2010 12:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na sliki se ne vidi ampak, če ima pack samo 2 priključka, nimaš kaj veliko izbire, polniš s konstantnim tokom do trenutka, ko napetost na akumulatorju začne padati.

Polariteto pa prej izmeriš, da namesto polnilca ne dobiš praznilca.

Če imaš 3 priključke in strojček nima stikala za 2 napetosti (in ekspresno uničevanje akumulatorja), je precejšnja možnost, da je tam priklopljen bimretal, ki polnilcu pošlje signal, da je akumulatorska celica, na katerem je montiran bimetal, dovolj zakuhala in prekine polnjenje.

In seveda najbolj ugodna rešitev, da dobiš originalni polnilec (ki verjetno ni noben biser tehnike) od nekoga, ki so mu akumulatorji v takem strojčku odpovedali in je raje kupil nov stroj, kot šel v nakup novih akumulatorjev ali obnove starih.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 04, 2010 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da je identičen vrtalnik walter (rdeč)ki se dobi v OBI ju na Rudniku za 69€.
Pridejo pa čez 3 tedne ker sem ga hotel kupit pa ga niso imeli na zalogi.

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 04, 2010 5:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi kje najti kakšne rabljeni polnilnik.

Malo offtopic:

Jaz imam s temi baterijskimi same križe in težave.

Pred kratkim sem zamenjal vložke v paketu baterijske vrtalke Black & Decker. Vložki so bili novi in verjetno večje kapacitete kot originalni. Saj je stroj deloval ok in zelo dolgo časa, samo sem mislil, da je močnejši, v resnici pa je šibkejši od vsakega današnjega kitajskega, vendar ima kljub temu možnost vrtanja v kamen. Je pa verjetno logično, da se stvar ne more primerjati z današnjimi, saj je verjetno zadeva stara približno 10let če ne več.

Skratka vrtalnik sem pridno uporabljal, dokler ni čez kakšne 3 mesece odšel v nebesa njegov inteligentni polnilnik, ki so ga pri proizvajalcu zelo pametno zaprli v škatlo s štirimi kovinskimi neti. Ko se bom lotil popravila samega vezja (ohišje imam že odprto) bom poslikal in objavil tu na forumu. Je pa napetost na izhodu neobremenjenega polnilnika cca. če me spomin ne vara (sem meril že nekaj časa nazaj) okoli 150V.

Sicer pa jaz baterijske vrtalke z Ni-Cd akumulatorji ne kupim več. Sedaj sem naročil eno ceneno na Li-on akumulatorje in bom videl kako zadeva dela, sicer pa jo bom vrnil.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 04, 2010 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si vgradil Ni-Mh akumulatorje, potem res ni prave moči. Ti akumulatorji nimajo tolikšne tokovne zmogljivosti kot Ni-Cd, kljub veliko večji kapaciteti pri istem volumnu.

Litij bo svoje muhe verjetno pokazal šele čez nekaj mesecev uporabe - ne mara brutalnih tokovnih obremenitev, ki jih pri takem orodju ne manjka.

Osebno mislim, da je Ni-Cd z dobrim polnilcem in delanjem polnih ciklov, še najboljši za te stvari.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 04, 2010 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se strinjam
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 04, 2010 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Baterija ima tri priključke kot je bilo omenjeno, sem odprl pa podrobno pogledal in je res bimetal kateri zgolj ob povišanju temperature odklopi GND priključek. Bom probal narediti polnilec z dvema LM317 eden bo omejeval tok drugi pa napetost.
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 04, 2010 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
Če si vgradil Ni-Mh akumulatorje, potem res ni prave moči. Ti akumulatorji nimajo tolikšne tokovne zmogljivosti kot Ni-Cd, kljub veliko večji kapaciteti pri istem volumnu.

Litij bo svoje muhe verjetno pokazal šele čez nekaj mesecev uporabe - ne mara brutalnih tokovnih obremenitev, ki jih pri takem orodju ne manjka.

Osebno mislim, da je Ni-Cd z dobrim polnilcem in delanjem polnih ciklov, še najboljši za te stvari.

Vgradil sem Ni-Cd, če se prav spomnim. Z Li-on pa bom videl kako bo, ker pri meni je težava ta, da jaz ne rabim vijačnika vsak dan ampak ko ga rabim ga pa rabim in tega včasih ni možno predvideti, Ni-Cd akumulatorji pa so sploh od te kitajske šare zelo samopraznljivi in hitro končajo svojo karijero, še posebej ker je ponavadi poleg priložen totalno neinteligenten polnilnik.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni