www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Okna mi postajajo vse počasnejša
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 11, 2010 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še vedno lahko startam Firefox samo iz diska
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 11, 2010 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredi novo bližnjico. Še bolje, preveri kam kaže stara bližnjica.
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 11, 2010 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko naredim novo bližnjico, (drag and drop ikono na omizje) in pogledam lastnosti nove bližnjice, le ta nima informacije, da gre za firefox

snap.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  34.44 KB
 Pogledana:  1 krat

snap.jpg

Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 11, 2010 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nov disk , sveža instalacija potem pa prečistit star disk....malce neelegantno zato pa učinkovito . Aja pa ghost sveže instalacije ne pozabit! Vse skupaj urejeno v par urah -sigurno prej kot že poteka tale tema Mr. Green
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.04

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 11, 2010 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Internetna bližnjica nima programa, s katerim se zažene.
Ko jo dvoklikneš bi se moral zagnati privzeti program.
To se nastavi v Firefoxu, da naj bo privzeti, ne vem sicer kje.
Za IE je v -> Orodja -> Internetne možnosti -> Programi

vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 11, 2010 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krampus je napisal/a:

Firefox se sploh ne starta . če dvokliknem na ikono.
Firefox s starta le, če grem na zaženi in programi

Lucca brasi: za format c: je še vedno čas. pri meni traja to nekaj dni in ne nekaj ur, sem pač bolj počasne sorte, potrpljenje torej.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 11, 2010 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še to, firewall mi javlja, da hoče nek program, ki ga ne poznam na internet, zato odgovarjam z Deny

Ali kdo ve za kakšen program gre?

snap.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  27.94 KB
 Pogledana:  0 krat

snap.jpg

Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 11, 2010 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V firefoxu to najdeš pod Orodja -> Možnosti -> Napredno -> vedno preveri, če je Firefox privzet brskalnik. Ali poleg tega in tistega programa opaziš (FilePathSrv.exe is the daemon that monitors file activity for Tivoli Continuous Data Protection for Files) še kaj nenavadnega?
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 11, 2010 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Gašper, sedaj vem, da je lahko CDP stalno onemogočen, ker ga ne uporabljam, kar se tiče privzetega brkljalnika, sem po tvojih navodili specificiral, da je firefox privzeti brkljalnik, a kar se tiče bližnic, ni spremembe: ne delajo in v lastnostih ni kazalca na program firefox...
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2010 9:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Računalnik je opazno hitrejši.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 6:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Vilko,

Najprej preveri hardware. Precej računalnikov ima možnost kontrole napetosti, stanja ventilatorjev že v biosu. Računalnik postane počasen zaradi pregretega procesorja. Vzrok je lahko nedelovanje ventilatorja, zaprašen ventilator ter hladilnik. Vzrok so lahko tudi elektroliti, napajalnik....

Včeraj sem vzel tudi ta nasvet. Odprl sem računalnik, počistil prah, le potem sem se kar nekaj časa trudil, da sem demontiral ventilator mikrokrmilnika s hladilnikom. Prvič sem to počel in sem se bal, da kaj polomim: vse je sestavljeno s pomočjo plastičnih zaskočk, ki jih je potrebno napeti, da sproste del, ki ga drže. Hladilnik je bil res zapacan. Le nisem imel paste, ki naredi toplotni stik z mikrokrmilnikom in sem ga dal nazaj na mesto ker brez nje. Potil sem se pa kot kak težak...

In spet imam občutek, da je računalnik in tišji in hitrejši.

Hvala vsem za nasvete.

Me pa je bilo strah, da pacient po operaciji ne bo oživel, saj takih operacij v preteklosti še nisem delal.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, pasto bi vsekakor bilo dobro dat nazaj pod hladilnik. Gostota moči, ki se troši lahko na momente na procesorju ni zanemarljiva. Zato je uporaba paste nujna.

Kar se tiče programov in požarnih zidov, samo vpišeš ime izvršne datoteke v google pa najde en kup komentarjev na izvor in "varnost" datoteke. Ponavadi sam pogledam ene 3-4, ker prvi zadetki so na razne reklamne strani, ki prodajajo super-duper programe za analizo .... Rolling Eyes

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.65
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 9:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, glede paste, nekaj je je gotovo ostalo gor, in če stik ni dober, se bo računalnik pregreval, oziroma če pride do kritične temperature, bo ugasnil. Dobro je, da nekaj časa nadziraš temperaturo CPU-ja (zato obstajajo tudi programi, lahko pa enostavno "šlataš" hladilnik), enkrat v bodočnosti pa si le nabavi pasto.
Drugače če si v prašnih razmerah, je to opravilo lahko kar pogosto - jaz to delam pa 2-3 mesece...ampak v večini primerov ni potrebno odstranjevati celega hladilnika. Samo po možnosti odviješ dol ventilator ali tisto, kar lahko, potem pa samo spihaš - recimo vzameš eno cevko, premera cca 1 cm in gre ves prah lepo ven iz rež.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.81
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Krampus je napisal/a:

Firefox se sploh ne starta . če dvokliknem na ikono.
Firefox s starta le, če grem na zaženi in programi

Lucca brasi: za format c: je še vedno čas. pri meni traja to nekaj dni in ne nekaj ur, sem pač bolj počasne sorte, potrpljenje torej.

Če prav razumem, naredi takole:
- štartaj Firefox
- ročno vtipkaj "www.elektronik.si"
- potem zmanjšaj firefox
- primi ikono in jo odnesi na namizje (glej sliko)
- sedaj je bližnjica do elektronik na namizju
- za ostale spletne strani narediš enako, če jih hočeš na namizju.

Ups, šele sedaj sem prebral, da se ti bližnjica za Firefox ne dela! Confused d'oh!
Bližnjico na namizje v tem primeru potegni iz Start menija na namizje.

elektronik.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  97.7 KB
 Pogledana:  9 krat

elektronik.jpg

vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 11:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lojz je napisal/a:

Če prav razumem, naredi takole:
- štartaj Firefox
- ročno vtipkaj "www.elektronik.si"
- potem zmanjšaj firefox
- primi ikono in jo odnesi na namizje (glej sliko)
- sedaj je bližnjica do elektronik na namizju
- za ostale spletne strani narediš enako, če jih hočeš na namizju.

Ups, šele sedaj sem prebral, da se ti bližnjica za Firefox ne dela! Confused d'oh!
Bližnjico na namizje v tem primeru potegni iz Start menija na namizje.

Ko sem iz diska, kjer je firefox, naredil bližnjico na namizje, le ta dela, a samo na strani, ki je definirana kot domača stran. Točno po tvojem postopku sem delal ostale bližnjice z ostalimi startnimi naslovi, ki so me zanimali, na omizju se prikaže ikona, a ko jo dvokliknem se firefox ne požene, samo malo pomežikne in izgine.
Po tem postopku sem si nekoč že naredil bližnjice na različne naslove, a potem ko sem pognal Combofix, je le ta nekaj spremenil, da to več ne gre..

Sedaj si pač pomagam tako, da startam najprej firefox na domači strani, potem pa izberem priljubljeno stran iz menija 'Zaznamki'. Morda bi veljalo Firefox ponovno instalirati.

Ostali programi, (do sedaj) mi delajo brez problemov..
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 4 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni