|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.00 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Jul 01, 2010 7:39 pm Naslov sporočila: Poletna šola radioamaterstva |
|
|
Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Društvo elektronikov Slovenije in Zveza radioamaterjev Slovenije,
skupaj organiziramo Poletni tabor Menina 2010.
Zbiranje prijav do 28.07.2010 na naslovu : http://zotks.gimteam.net/tabori/?site=prva
Tole bo verjetno zanimivo za marsikaterega našega člana, mogoče pa tudi za otroke naših članov. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo.
Nazadnje urejal/a VolkD Pet Jul 02, 2010 8:51 am; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.91 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Čet Jul 01, 2010 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem že mislil, da letos ne bo nič iz tega. Moram svojo hčer prepričati, da bi se ga udeležila. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MCAT Član

Pridružen-a: Ned 18 Nov 2007 22:06 Prispevkov: 306 Aktiv.: 1.43 Kraj: Moravče (JN76JD)
|
Objavljeno: Čet Jul 01, 2010 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne gre mi v nos, da tabor ne bo potekal na Domu na Menini planini, kjer je do sedaj bil že dvakrat in je veliko boljša lokacija za predstavitev dejavnosti radioamaterstva, kot pa nekje v dolini.
http://menina.hamradio.si/ _________________ Gregor, S53SL
Think out of . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.00 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Jul 02, 2010 8:14 am Naslov sporočila: |
|
|
MCAT je napisal/a: |
Ne gre mi v nos, da tabor ne bo potekal na Domu na Menini planini, kjer je do sedaj bil že dvakrat in je veliko boljša lokacija za predstavitev dejavnosti radioamaterstva, kot pa nekje v dolini.
http://menina.hamradio.si/ |
Ali ti misliš resno ? Z otroci en teden v okolju, kjer je 1 uro cigu migu makadamskih poti preden prideš na asfalt in do zdravnika. Z okoljem kjer ni osnovnih higienskih pogojev za bivanje 1 cel teden. Pod šotorom, kjer ni dovolj svetlobe za drobna dela, ali pa na višinskem soncu, ki te v enem dopoldnevu pošteno opeče, če nisi dovolj zaščiten.
Nova lokacija je neprimerno boljša. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MCAT Član

Pridružen-a: Ned 18 Nov 2007 22:06 Prispevkov: 306 Aktiv.: 1.43 Kraj: Moravče (JN76JD)
|
Objavljeno: Pet Jul 02, 2010 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, glede dostopnosti imaš čisto prav, glede na to, kar se je zgodilo lansko leto. Samo, če pa gledaš, pa je lani bilo v programu dvakratni obisk radioamaterske postojanke, kjer so lahko v živo videli antenske stolpe z najrazličnejšimi antenami ter delo v radioklubski postojanki. Ostalo, pa ja, tako tako. Sicer nisem opazil, da bi v domu kaj mankjalo. Glede spajkanja tam, pa imaš prav, tiste klopce in mize so res neudobne za takšno delo, vse se je majalo in ni se dalo dobro delati.
Po fotografijah sodeč, na njihovi spletni strani pa zdaj vidim, da vseeno ni tako, kot sem si jaz predstavlal do bo zgledal kemp (imajo tudi barake in hostel).
No, bomo še videli, kako se bo vse to izpeljalo.  _________________ Gregor, S53SL
Think out of . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Pet Jul 02, 2010 7:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
MCAT je napisal/a: |
Sicer nisem opazil, da bi v domu kaj mankjalo. |
Kakšen tuš s toplo vodo ? Bilo je tudi nekaj deklet ..... emmm žensk. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MCAT Član

|
Objavljeno: Sob Jul 03, 2010 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Kakšen tuš s toplo vodo ? |
Ok, Darko. Dam ti prav. Moje mnenje o novi lokaciji pa se je tudi spremenilo.
Tako samo želim čimbolj uspešno izvedbo tabora.
Verjetno bo letos več kot dovolj odličnih mentorjev, tako, da mene verjetno letos ne bo. Če bo pa potreba po kakšnem, bom pa pripravljen sodelovati.
Lep pozdrav,
Grega S53SL
P.S.: Zdaj pa nazaj na kontest. _________________ Gregor, S53SL
Think out of . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70752.81
|
Objavljeno: Sob Jul 03, 2010 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.13 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Ned Jul 04, 2010 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Me veseli, da bo tudi letos ta tabor zaživel. Pred dvema letoma sem bil tam kot udeleženec, lani pa kar kot "mentor" za nekaj dni. Prav ta tabor je kriv, da sem postal radioamater in da sem pričel delati vezja v SMD tehniki (VolkD hvala). Res priporočam udeležbo vsem nadebudnim mladim tehnikom.
Letos žal ne morem sodelovati, saj se bom ravno takrat potepal po skrajnem severu evrope (finska, norveška, vse do nordkapa). Če srečam kakšnega radioamaterja z opremo, pa lahko poizkusimo vspostaviti tudi zvezo.
Glede na vreme pri nas, pa bo na taboru predvidoma malo hladneje in prijetneje, ker bo skrit v dolini.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MCAT Član

|
Objavljeno: Tor Jul 13, 2010 12:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, tudi jaz sem bil enako, kot Luka (Musty) pred dvema letoma kot udeleženec, lani pa kot mentor. Spoznal sem pa tudi način spajkanja SMD elementov, ki mi je bil prej tuj. Če ste mladi in vas zanima elektronika, tehnika ali telekomunikacije, je skrajni čas da prijavite.
Med prebiranjem spleta pa sem prišel do tele strani, ki bi bila za marsikoga koristna:
Vabilo na Poletno šolo radioamaterstva _________________ Gregor, S53SL
Think out of . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Tor Jul 13, 2010 9:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Musty je napisal/a: |
Glede na vreme pri nas, pa bo na taboru predvidoma malo hladneje in prijetneje, ker bo skrit v dolini.
Lp |
Hja, kaj pa vem....te dni se kar pošteno pečemo (sploh na soncu) . Dežja ni bilo bilo veliko, kakšno nevihto ali ploho pričakujemo v naslednjih dneh. Na prostoru, kjer bo tabor, je prav gotovo dovolj sence in dreves, tako da se vam za to ni treba bati . Imamo vremensko postajo cirka 2km stran, tako da lahko spremljate vremenske podatke pri nas. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.99 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Avg 03, 2010 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prav super se počutim, ko ob nazivu "našega" tabora piše Čakalna vrsta!  _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Avg 03, 2010 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Adi tudi jaz. Pa še s prijavo smo bili uspešni. Se vidimo . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Pet Avg 06, 2010 8:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem prijavljen, se vidimo. _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni