|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 12:57 pm Naslov sporočila: Open Office vsv. Windows Office |
|
|
Open Office vsv. Windows Office
O Open Office vem malo. ALi je to nadomestek za Windows Office in koliko. Konkretno ali so excell datoteke kompatibilne z kakim programom Open Office-a?
Uporabnike Open Office-a prosim, da mi posredujejo svoje izkušnje...
Hvala,. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
OpenOffice je nadomestek za Microsoft Office. Kompatibilnost je kar v redu, ni pa 100%. V openOffice-u lahko odpiraš in shranjuješ tudi v Microsoft Office formatih (doc, xls, ...). 'Nadomestek' za Excel se imenuje Calc.
Glede izkušenj: sicer redko uporabljam tako Office ali OpenOffice, samo sem se v zadnjih letih kar navadil na OpenOffice, tako da ga imam kar raje. Nekako bolj pametno razporejeni menuji. Edini program, ki ga še uporabljam iz Office-a, je Outlook - pač služba.
Najbolje da si OpenOffice potegneš dol in preizkusiš, če ti ne odgovarja, ga lahko še vedno zbrišeš
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yacksy Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27 Prispevkov: 499 Aktiv.: 2.62 Kraj: Okolica Šmarjeških toplic
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 1:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem že par let uporabnik izključno OpenOffica. Malo me motijo problemi s kompatibilnostjo z MS Officem pri kakšnih naprednejših funkcionalnostih, ampak ti problemi so v manjšini, običajno ni težav. Svoje datoteke shranjujem v OpenOffice formatih, če pa jih pošljem komu, ki ima MS office lahko shranim dokument v MS Office formatu ali ga dam v .pdf.
Torej moj glas gre za OpenOffice  _________________ [slovenščina je zame španska vas] happens. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
OOOrg uporabljam doma in v službi že več kot 3 leta. M$ Office sem uporabljal do verzije 2000.
Za domačo uporabo OOOrg popolnoma zadošča. Zadeva deluje stabilno narediš lahko praktično vse kar si zamisliš. V službi mogoče pogrešam samo malo več intuitivnosti pri izdelavi in spreminjanju grafov v programu Calc, (execel).
Dnevno tako uporabljam Calc, Writer, Draw, preizkusil sem tudi Base, ki je verjetno še najbolj nedodelan program od vseh v paketu, ter Impress.
Trenutno ne vidim razloga, zakaj bi plačal za MS Office.
Je pa OOOrg verjetno malo bolj požrešna zadeva, kar se računalniških sredstev tiče, tudi zagon je verjetno daljši kot velja to za MS office. To je posledica tudi tega, ker programi delujejo pod Linuxom. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1445 Aktiv.: 7.20 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 2:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glas za OOffice.
Uporabljam doma že več let brez pripomb. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene je od uporabe OOo odvrnila nedodelana funkcija pisanja formul in "podpora", ki je tipično odprtokodna - znajdi se ali naredi sam, ko sem spraševal kakšna je sintaksa pisanja formul.
Kompatibilnost, če nimaš hude smole stvari izgledajo vsaj približno enako, ni pa nujno, da boš lahko urejal formule in podobne objekte. Obstaja možnost, če boš dokument, sploh preglednico, nekaj časa ustvarjal z MS Office in nekaj časa z OOo, da bo dokument postal neberljiv v obeh programih. Če imaš delujoč backup potem bo že, drugače pa...
OOo je vsaj do verzije, ko sem dokončno obupal nad tem izdelkom imel izjemno počasen zagon, več kot minuto na 1.6GHz PCju, ko se naloži vse, je brzina delovanja primerna. Postane moteče, če program večkrat zapreš in spet poženeš.
Glede stabilnosti delovanja OOo nisem imel pripomb.
Zato po mojem mnenju OOo ni 100% nadomestek za MS Office, ampak program, ki je namenjen istim opravilom.
In ker je sicer odlično MS orodje malo predrago zame, sem nato za drobiž (treba počakati na redne akcije, ko je paket samo nekaj € ali celo zastonj, kot je bil v ob zadnjih novoletnih praznikih) kupil Softmaker Office 2008, ki je boljši od OOo kar se hitrosti zagona in kompatibilnosti z MS izdelkom tiče, več.
Slabost Softmaker Office pa je, da v verziji 2008 nima slovenskega črkovalnika in je na voljo samo nemška in angleška verzija programa.
Sesul se mi pa tudi še ni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem ravno te dni ugotavljal kako se piše formule. Ni bilo nič pretresljivo težkega. Res pa je da nisem poskušal napisati ne vem kako komplicirane....
Pa jih verjetno tudi ne bom več rabil pisati tako da...
Bilo je pa to pri uporabi Writerja _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerjur Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.49 Kraj: Žiri
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam oba na istem računalniku. ni problema z kompatibilnostjo samo Open Office je nekaj počasnejši pri zagonu med delom pa je enako. drugače pa glas za Open Office. _________________ Avtomatika je zakon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.93
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Mene je od uporabe OOo odvrnila nedodelana funkcija pisanja formul in "podpora", ki je tipično odprtokodna - znajdi se ali naredi sam, ko sem spraševal kakšna je sintaksa pisanja formul.
|
Klik |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Modlar Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.95 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem "prešaltal" iz MS Office na Open Office  _________________ LP Mare
Kdor visoko leta - daleč vidi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R33D3M33R Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.25
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam OpenOffice.org že dlje časa. Po mojem mnenju mu ne manjka nič, v njem sem uspešno spisal diplomo. Moti me pa le počasna odzivnost, saj je zagon na sistemih, ki imajo manj RAM (256 ali manj), čisti obup. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mznida Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2005 20:32 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Prlekija (JN86BN)
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
V službi uporabljam izključno MS Office. Doma pa oba paketa. Večino stvari postorim v OOo, neke malenkosti pa še kdaj tudi v MS office, predvsem zaradi kompatibilnostnih težavic.
Če nikjer ne delaš kakšnih eksotičnih zadev z MS office paketom, je čisto dovolj OOo. Na novejši računalnikih pa je razlika v hitrosti zagona zanemarljiva. _________________ 73 de S56RIR |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Modlar je napisal/a: |
Sem "prešaltal" iz MS Office na Open Office  |
Jaz sem tudi recimo pred dvema letoma presedlal iz MS Office na Open Office, vendar sem ob izidu MS Office 2010 Beta (ki je bila zastonj za download, ampak je zastonj tudi ostala ob izidu ne-beta) namestil le to in zdaj sem spet na MS Office. Predvsem mi je všeč pisanje formul (naj bi bila tudi možnost, da na touchpad ročno rišeš formule in ti jih samodejno sproti prepoznava) in to, da lahko čisto vsaki pisavo dodaš učinke. Pa 2010 se tudi zažene izredno hitro (v primerjavi z 2007). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam zelo zelo slabe izkušnje z OPen Office. Ko sem na vojem računalniku doma nekaj časa uporabljal Linux sem namesto Microsoft Offica preko emulatorja uporabljal Open Office, sem npr. Soma izdelal poročilo za praktični pouk in ko sem le tega odprl v šoli sem moral vse slike ponovno vmeščati v kolikor nisem tega storil že doma na bratovem računalniku. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 11:05 pm Naslov sporočila: Re: Open Office vsv. Windows Office |
|
|
vilko je napisal/a: |
Open Office vsv. Windows Office
O Open Office vem malo. ALi je to nadomestek za Windows Office in koliko. Konkretno ali so excell datoteke kompatibilne z kakim programom Open Office-a?
Uporabnike Open Office-a prosim, da mi posredujejo svoje izkušnje...
Hvala,. |
Na kratko. Če drugega ne je brezplačen, ko se ga navadiš, pa sploh ni problem delati z njim. Mogoče se kakšne opcije razlikujejo, ampak drugače je vmesnik zelo podoben. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni