|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.46 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2010 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Končal LC meter iz tele strani; http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/~rice/lc/index2.html
Ker mi narejene TIV niso ustrezale (čuden rele), sem naredil svoj tiv, v pomanjšani obliki; trenutno je zadeva montirana v dozo, ko bo čas pa se seli v manjše ohišje. Prav tako je stvar vezana le za meritev tuljavic.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
131.69 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
|
130.52 KB |
3 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2010 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
rok, Instek gds1042 je.
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pcxboy Član

Pridružen-a: Pon 06 Apr 2009 17:30 Prispevkov: 62 Aktiv.: 0.31
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2010 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
malo sem se danes igral z rezalnikom in nalepkami
Nastalo je to:
- ORIGINAL
- NA NOVO POLEPLJEN
Več slik!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.67 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 4:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Cez 1h in 20min grem na kajakasko regato, vciraj pa sem eno se odvozil, hm nevem ali je trema ali kaj drugega ampak ne morem zapreti oci in zaspati, zato sem od 22ih do 5ih zjutraj prezivel na elektroniku. Najvec casa mi je vzela tema iz leta 2008. Nisem mogel verjeti koliko strani ste natipkali v tistem casu. http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=4425&postdays=0&postorder=asc&start=0 Preko 80 strani v enem mesecu in to po vec projektov na stran, fantje kaj se res pozna recesija da je to toliko vpadlo
_________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.35
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 6:54 am Naslov sporočila: |
|
|
start je napisal/a: |
Preko 80 strani v enem mesecu in to po vec projektov na stran, fantje kaj se res pozna recesija da je to toliko vpadlo  |
Tebi se malo rana ura pozna, ane? Začetek teme je iz 2006, konec pa iz 2009. Malo več, kot en mesec...
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 7:08 am Naslov sporočila: |
|
|
start je napisal/a: |
Cez 1h in 20min grem na kajakasko regato, včeraj pa sem eno že odvozil, hm nevem ali je trema ali kaj drugega ampak ne morem zapreti oci in zaspati, zato sem od 22ih do 5ih zjutraj prezivel na elektroniku. .......... |
So že črke in številke bežale pred očmi.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.40 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 8:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Te dni se mudimo z urejanjem in pripravo prostorov, ki bodo namenjeni poletni šoli radioamaterstva.
|
134.41 KB |
20 krat |

|
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.87 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
KlavdijC je napisal/a: |
Moja mati pa zagnana za gobarjenje..pravkar sta se z očetom vrnila iz gozda s plenom nekajurnega pohoda  |
E! Pri meni isto! Danes sta imela vojno pohod prav na tvojem koncu in se vrnila s tem plenom. |
Lep vojni plen
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.93 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 10:30 am Naslov sporočila: |
|
|
jooooj...
Kdo je to zidal, oziroma risal načrt?
Ker ni narejeno v stilu hiše ampak v stilu stanovanja...
Saj nič ne rečem, vsakemu paše po svoje, ampak kaj za vraga je treba tako špica hišo razdelit na mljawžnt sob??
Sem preštel v naši hiši: 3 sobe + bivalni prostor + kuhinja + kopalnica (pritličje je vse ena delavnica ) in še ena soba na kašči je zrihtana in to je to. Za 5 ljudi...
Ne vem kaj je s tem...
Sem delal inštalacijo nekim vikendašem, ki so naredili hišo, ki je bolj kurnik, kot hiša... ne tič ne miš. So se čudili vsi od malarjev do krovcev...
Je tako bila narejena, da je bilo nekaj prostorov, vse prepredeno s stenami...
Ne vem...
Se uniči prostor brez veze...
lp, Jernej
_________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
sortaj je napisal/a: |
...Saj nič ne rečem, vsakemu paše po svoje, ampak kaj za vraga je treba tako špica hišo razdelit na mljawžnt sob??... |
Hja, nekateri imajo radi sprehode v špajzo. Če imaš polno bajto špajz je to prav gotovo lahko zelo razveseljujoče, saj lahko narediš sprehod iz špajze v špajzo, po želji tudi kar nekajkrat preden opaziš, da v tej špajzi si pa danes že bil
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
sortaj je napisal/a: |
jooooj...
Kdo je to zidal, oziroma risal načrt? |
Zidove podret res ni neka težka reč
Zame je hiša in parcela enostavno prevelika. Zato se prodaja.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hoden Član

Pridružen-a: Tor 04 Nov 2008 13:00 Prispevkov: 208 Aktiv.: 1.02 Kraj: Postojna/Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.27 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 12:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
xsyt je napisal/a: |
Končal LC meter iz tele strani; http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/~rice/lc/index2.html
Ker mi narejene TIV niso ustrezale (čuden rele), sem naredil svoj tiv, v pomanjšani obliki; trenutno je zadeva montirana v dozo, ko bo čas pa se seli v manjše ohišje. Prav tako je stvar vezana le za meritev tuljavic. |
Jaz sem si tudi pred časom naredil ta LC meter, sem pa uporabil original tiv.
Tisti kot praviš (čudni rele) je pa reed rele za 5V in sem ga dobil v IC.
Nism pa ne vem koliko še poizkušal merit z njim.
LP Srečko
_________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.50 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hoden je napisal/a: |
Končno mi je uspelo narediti ojačevalec s TDA7294. In nekaj mora biti narobe, saj mi je že takoj na začetku začel delovati Sicer je le testno povezan, manjka pa tudi ohišje PCB sem narisal sam v Eaglu kar je zame že velik uspeh  |
Hahaha neki bo res narobe ja...mogoče ko ga boš zmontiral v ohišje
OT: Popravil sušilni stroj, razkopal glavno stikalo in vse očistil vendar še vedno ni deloval. Na koncu ugotovil, da so se vrata ''razlavfala'' in so dobila ''lufta'' in ni več preklopilo stikalo, ki ugotavlja, če so vrata zaprta
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni