www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Merilnik porabe - katerega se splača izdelati v samogradnji

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sloman
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 15:41
Aktiv.: 0.66
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 15, 2010 11:50 pm    Naslov sporočila:  Merilnik porabe - katerega se splača izdelati v samogradnji Odgovori s citatom

Pozna kdo kakšen načrt za kvaliteten in v praksi mnogokrat preizkušen merilnik porabe. Se pravi lastna izdelava. In merjeneje porabe naprav priključenih na omrežno napetost.

Saj so poceni v trgovinah te zadeve. Ampak vseeno že dolgo nisem izdelal nobenega projekta v samogradnji. Pa bi morda to poskusil sedaj izdelati! Da vidim če še znam lotat!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.94

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 2:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samogradnja - ni govora, prenevarno.
Nazaj na vrh
Sloman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 12:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dve leti že občasno študiram kaj naj naredim zanimivega v samogradnji. Pa dobim idejo. Potem pa to. Projekt je prenevaren za samogradnjo.

Mah bom vrgel spajkalnik kar v smeti. Ojačevalec sem že naredil pred leti... Kaj drugega pa zgleda da res nima smisla narediti.

Ali pa jeklo iz LED lučk za Božič.

Hvala ti za odgovor. Ni to letelo direktno na tebe. Ampak osebno sem sedaj dognal, da nima več elektronika in lotanje nekega čara. In da ni to več niti približno vznemirljiv hobi!
Nazaj na vrh
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.68
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 12:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sloman je napisal/a:
Dve leti že občasno študiram kaj naj naredim zanimivega v samogradnji. Pa dobim idejo. Potem pa to. Projekt je prenevaren za samogradnjo.

Mah bom vrgel spajkalnik kar v smeti. Ojačevalec sem že naredil pred leti... Kaj drugega pa zgleda da res nima smisla narediti.

Ali pa jeklo iz LED lučk za Božič.

Hvala ti za odgovor. Ni to letelo direktno na tebe. Ampak osebno sem sedaj dognal, da nima več elektronika in lotanje nekega čara. In da ni to več niti približno vznemirljiv hobi!

Slomon ne delaj napake! Ne meci spajkalnika stran! Poglej pod zbirko projektov ali objavljeni projekti, se najde kaj zanimivega.

Aljaž T.

Nazadnje urejal/a start Tor Avg 17, 2010 12:25 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sloman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo da sem še o dveh letih imel prav:

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=11849&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Od tukaj naprej nisem praktično nič uporabnega izdelal. Zakaj? Ker preprosto ni bilo ideje ki bi me pritegnila. Pa ne me razumeti narobe. RAD bi nekaj izdelal kar bo mi potem še čez leta ko bom pogledal ali uporabil dalo neko veselje!

Shocked
Nazaj na vrh
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.68
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm se zgodi tudi meni da nic ne najdem, zato spremljam teme in dobim kaksno idejo, teme so lahko le asociajacije... Se pa tudi zgodi da dobis ideje za 5 ali vec projektov in to vse v tako kratkem casu da neves kje bi se kaj lotil... To je pac elektronika. Wink

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredi si termostat, kar diferenčnega.
Nato regulirani napajalnik.
Polnilec NiCd NiMh akkujev z delta V odklopom, po možnosti še Pb
Krmilnik koračnih motorjev
Vzdrževalni polnilnik avtomobilskega ali skuterjevega akkuja
Ločilni trafo
Rezervno napajanje za tvoje telekomunikacijske sisteme (modem ipd.)
Vklop ekrana računalnika skupaj z računalnikom

Tega je ko boga, pa še dobro ogrel se nisem.
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.46
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko (oz. če) bo čas, se bom lotil podobnega projekta (trifazna zadeva). V mojem primeru niti ne bo nevarno, saj bom tok meril preko tokovnikov, napetost pa preko transformatorjev, torej vse galvansko ločeno. Pa Maxim ima en super čip, sam se zdajle ne spomnim iz glave.

EDIT: MAXQ3180

Nazadnje urejal/a damo Sre Avg 18, 2010 8:13 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 18, 2010 6:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damo je napisal/a:
Ko (oz. če) bo čas, se bom lotil podobnega projekta (trifazna zadeva). V mojem primeru niti ne bo nevarno, saj bom tok meril preko tokovnikov, napetost pa preko transformatorjev, torej vse galvansko ločeno. Pa Maxim ima en super čip, sam se zdajle ne spomnim iz glave.

Tudi jaz imam v glavi en tak projekt.
Sem pa za ločevanje napetosti razmišljal nekako o ISO124 ali podobnem (kar drago), za ločevanje tokov pa hallove merilne pretvornike recimo ACS712 (tudi ne prav poceni). Definitivno manjše in lažje od transformatorčkov.

Samo stvar bo še čakala, imam druge pomembnejše stvari na tapeti.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 18, 2010 11:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hall je dosti boljša zadeva. Če poskrbiš za galvansko ločitev, ni problema.
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 18, 2010 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tule je en appnote na temo merilnika porabe: http://focus.ti.com/mcu/docs/litabsmultiplefilelist.tsp?sectionId=96&tabId=1502&literatureNumber=slaa409a&docCategoryId=1&familyId=342
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 5 dni