www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Računalniški CD pogon kot Audio predvajalnik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
juref
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 11:45
Aktiv.: 1.19
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 5:00 pm    Naslov sporočila: icon_mocker Računalniški CD pogon kot Audio predvajalnik Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Potreboval bi eden hitro narejen Audio predvajalnik za kampiranje in tako sem se spomnil, da imam doma rabljen CD računalniški pogon ter napajalnik od starega računalnita. Zvedal sem zadevo ter vstavil Audio CD,"jumper" iztaknil ven, ter priključil slušalke na sprednji "jack". Vse vredu ter prav samo glasbe se ni slišalo Laughing . Sedaj me pa zanima ali se je že kdo igral z to zadevo ter bi prosil če bi mi lahko kdo pomagal.

Hvala lepa !!!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.76
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 5:15 pm    Naslov sporočila: icon_mocker Re: Računalniški CD pogon kot Audio predvajalnik Odgovori s citatom

[quote="juref"]Pozdravljeni!

Potreboval bi eden hitro narejen Audio predvajalnik za kampiranje in tako sem se spomnil, da imam doma rabljen CD računalniški pogon ter napajalnik od starega računalnita. Zvedal sem zadevo ter vstavil Audio CD,"jumper" iztaknil ven, ter priključil slušalke na sprednji "jack". Vse vredu ter prav samo glasbe se ni slišalo :lol: . Sedaj me pa zanima ali se je že kdo igral z to zadevo ter bi prosil če bi mi lahko kdo pomagal.

Hvala lepa !!![/quote]
Nazaj na vrh
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.02
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 5:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Precej stari cd-romi so imeli na sprednji strani play tipko in so delovali na način ki bi ga rad naredil ti, torej brez pc-ja so igrali muziko z cd-ja.
če ti ga uspe dobit kje, si zmagal Wink
Nazaj na vrh
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.76
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj si pa vzel ven "jumper"?
Nazaj na vrh
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.67
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem jaz ze enkrat naredil. Potrebno je imeti maticno plosco, napajalnik in CD predvajalnik ki ima na sprednji strani 2 tipki, play/next in eject. To lepo povezes in veselje se pricne.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.79
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Matične ne rabiš. Sledi navodilom:
http://www.youtube.com/watch?v=ogkIwzsUAsE&feature=related

Nekateri cd pogoni so imeli na prednji strani tipke in so bili bolj praktični za poslušanje glasbe.

Bi ti pa predlagal, da rajši uporabiš kak diskman. Po moje ga na forumu dobiš za pivo, ker jih veliko prah nabira po predalih. Po prihodu mp3 playerjev pač več niso bili zanimivi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
juref
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

audiox je napisal/a:
Matične ne rabiš. Sledi navodilom:
http://www.youtube.com/watch?v=ogkIwzsUAsE&feature=related

Nekateri cd pogoni so imeli na prednji strani tipke in so bili bolj praktični za poslušanje glasbe.

Bi ti pa predlagal, da rajši uporabiš kak diskman. Po moje ga na forumu dobiš za pivo, ker jih veliko prah nabira po predalih. Po prihodu mp3 playerjev pač več niso bili zanimivi.

Hvala lepa za nasvet, vedar sem napajalnik že "brikal" ter deluje Very Happy CD enota deluje vendar glasbe ne predvaja. Mogoče je problem, da bi moral povedati analogni izhod na zadnji strani CD pogona na ojačevalec?
Nazaj na vrh
juref
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
Zakaj si pa vzel ven "jumper"?
Ven sem ga vzel zato, ker sklepam, da je "jumper" le za povezavo, če imaš na PC priključenih več diskov in če je le eden je "juper" na master. Ali se motim?
Nazaj na vrh
juref
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pobesneli je napisal/a:
Precej stari cd-romi so imeli na sprednji strani play tipko in so delovali na način ki bi ga rad naredil ti, torej brez pc-ja so igrali muziko z cd-ja.
če ti ga uspe dobit kje, si zmagal Wink

Enega imam, vendar je problem, ker ta tipka ne dela Very Happy ali pa je pogon šel v nebesa Very Happy hehe
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti tvoj pogon pusti en čas stat, priključen. CD se bo kmalu ustavil Wink
Nič ne predvaja, če ne dobi ukaza za predvajanje. Najdi takega s tipko ali pa na bolhi rabljen Discman Dancing

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem si takega napravil Dela super. More bit tak s tipko play spredaj. V starejših računlnikih so precej pogosti.
Majster
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05
Aktiv.: 1.81
Kraj: Majšperk

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 17, 2010 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, če rabiš na hitro bo najhitrejši skok v trgovino po nek cheap mp3 player. Rahlo bol priročen bo kot pa CD enota, glede na to da na kempiranju tudi prostor šteje Smile
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni