Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
juref Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 11:45 Prispevkov: 226 Aktiv.: 1.19 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Tor Avg 17, 2010 5:00 pm Naslov sporočila: Računalniški CD pogon kot Audio predvajalnik |
|
|
Pozdravljeni!
Potreboval bi eden hitro narejen Audio predvajalnik za kampiranje in tako sem se spomnil, da imam doma rabljen CD računalniški pogon ter napajalnik od starega računalnita. Zvedal sem zadevo ter vstavil Audio CD,"jumper" iztaknil ven, ter priključil slušalke na sprednji "jack". Vse vredu ter prav samo glasbe se ni slišalo . Sedaj me pa zanima ali se je že kdo igral z to zadevo ter bi prosil če bi mi lahko kdo pomagal.
Hvala lepa !!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.76 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Tor Avg 17, 2010 5:15 pm Naslov sporočila: Re: Računalniški CD pogon kot Audio predvajalnik |
|
|
[quote="juref"]Pozdravljeni!
Potreboval bi eden hitro narejen Audio predvajalnik za kampiranje in tako sem se spomnil, da imam doma rabljen CD računalniški pogon ter napajalnik od starega računalnita. Zvedal sem zadevo ter vstavil Audio CD,"jumper" iztaknil ven, ter priključil slušalke na sprednji "jack". Vse vredu ter prav samo glasbe se ni slišalo :lol: . Sedaj me pa zanima ali se je že kdo igral z to zadevo ter bi prosil če bi mi lahko kdo pomagal.
Hvala lepa !!![/quote] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.02 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Avg 17, 2010 5:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Precej stari cd-romi so imeli na sprednji strani play tipko in so delovali na način ki bi ga rad naredil ti, torej brez pc-ja so igrali muziko z cd-ja.
če ti ga uspe dobit kje, si zmagal  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.76 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Tor Avg 17, 2010 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj si pa vzel ven "jumper"? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.67 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Tor Avg 17, 2010 5:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sem jaz ze enkrat naredil. Potrebno je imeti maticno plosco, napajalnik in CD predvajalnik ki ima na sprednji strani 2 tipki, play/next in eject. To lepo povezes in veselje se pricne. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Tor Avg 17, 2010 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Matične ne rabiš. Sledi navodilom:
http://www.youtube.com/watch?v=ogkIwzsUAsE&feature=related
Nekateri cd pogoni so imeli na prednji strani tipke in so bili bolj praktični za poslušanje glasbe.
Bi ti pa predlagal, da rajši uporabiš kak diskman. Po moje ga na forumu dobiš za pivo, ker jih veliko prah nabira po predalih. Po prihodu mp3 playerjev pač več niso bili zanimivi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juref Član

|
Objavljeno: Tor Avg 17, 2010 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
audiox je napisal/a: |
Matične ne rabiš. Sledi navodilom:
http://www.youtube.com/watch?v=ogkIwzsUAsE&feature=related
Nekateri cd pogoni so imeli na prednji strani tipke in so bili bolj praktični za poslušanje glasbe.
Bi ti pa predlagal, da rajši uporabiš kak diskman. Po moje ga na forumu dobiš za pivo, ker jih veliko prah nabira po predalih. Po prihodu mp3 playerjev pač več niso bili zanimivi. |
Hvala lepa za nasvet, vedar sem napajalnik že "brikal" ter deluje CD enota deluje vendar glasbe ne predvaja. Mogoče je problem, da bi moral povedati analogni izhod na zadnji strani CD pogona na ojačevalec? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juref Član

|
Objavljeno: Tor Avg 17, 2010 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
laura je napisal/a: |
Zakaj si pa vzel ven "jumper"? |
Ven sem ga vzel zato, ker sklepam, da je "jumper" le za povezavo, če imaš na PC priključenih več diskov in če je le eden je "juper" na master. Ali se motim? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juref Član

|
Objavljeno: Tor Avg 17, 2010 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pobesneli je napisal/a: |
Precej stari cd-romi so imeli na sprednji strani play tipko in so delovali na način ki bi ga rad naredil ti, torej brez pc-ja so igrali muziko z cd-ja.
če ti ga uspe dobit kje, si zmagal  |
Enega imam, vendar je problem, ker ta tipka ne dela ali pa je pogon šel v nebesa hehe |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Avg 17, 2010 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti tvoj pogon pusti en čas stat, priključen. CD se bo kmalu ustavil
Nič ne predvaja, če ne dobi ukaza za predvajanje. Najdi takega s tipko ali pa na bolhi rabljen Discman  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Avg 17, 2010 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem si takega napravil Dela super. More bit tak s tipko play spredaj. V starejših računlnikih so precej pogosti. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Majster Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05 Prispevkov: 344 Aktiv.: 1.81 Kraj: Majšperk
|
Objavljeno: Tor Avg 17, 2010 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, če rabiš na hitro bo najhitrejši skok v trgovino po nek cheap mp3 player. Rahlo bol priročen bo kot pa CD enota, glede na to da na kempiranju tudi prostor šteje  _________________ Smith & Wesson — the original point and click interface. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|