www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pretvornik nivojev TTL - RS232 in obratno.

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
arksi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Aktiv.: 3.66
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 1:09 pm    Naslov sporočila:  Pretvornik nivojev TTL - RS232 in obratno. Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zanima me, v kateri Slovenski trgovini bi lahko kupil KIT komplet ali pa že sestavljeno vezje pretvornika nivojev TTL v RS232 in obratno RS232 v TTL. Jaz, žal, tega vezja ali KIT-a ne najdem pri slovenskem ponudniku. Ima kdo kakšno informacijo kje v Slo. kupiti?
Za orjentacijo kaj naj bi to za eno vezje bilo prilagam link iz tujine http://www.tronisoft.com/4210.php .

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK, zdaj pa že malo kompliciraš! Smile

Vzameš MAX3311E, 2 kondenzatorja, stabilizator napetosti in imaš ...
Če ti spajkanje SMD ne diši, vzemi MAX232, 5 kondenzatorjev in stabilizator ... Smile

LP, Grega

p.s. Imam narejeno platko, ki ima gor tudi TTL - RS232 (MAX3311E) in USB (FTDI232). Če boš priden in ti SMD spajkanje ni tuje ...

arksi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2010 7:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, ne vem v čem tako kompliciram Wink ? Rad bi samo nabavil en KIT-tek ali pa že sestavljeno platko. Da bi tiskano vezje sam izdelal ne pride v poštev, ker nimam ne znanja, niti ne pribora za izdelavo.
Če imaš, ali ima kdo drug, že izdelano to tiskano vezje in ga ne potrebuje, ali pa ima še kakšnega viška, sem ga pripravljen kupiti. Njraje bi nabavil že sestavljenega in delujočega, ker pri spjkanju zelo rado pride do kakšnih problemčkov....

LP
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2010 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

arksi je napisal/a:
No, ne vem v čem tako kompliciram Wink

Tole resnično vzame samo 15 minut dela... Če hočeš imeti žičke lepo po tleh, če te ne moti, da so po zraku, je 9 minut dovolj Wink

No, ko si napisal, da nimaš niti znanja niti pribora, sklepam, da za izdelavo tiskanega vezja? Ker za tole sploh ne potrebuješ narediti tiskanega vezja, vse se da narediti na "tisoč lukenj plato"

*EDIT*
Zakaj je en kodenzator ležeč? Wink

SNC00769.jpg
 Opis:
Na sliki je MAX232CPE, se ne vidi oznaka
 Velikost datoteke:  1.29 MB
 Pogledana:  2 krat

SNC00769.jpg

SNC00770.jpg
 Opis:
Ostanki rdeče in črne žičke - zunanje napajanje +5V
 Velikost datoteke:  1.32 MB
 Pogledana:  1 krat

SNC00770.jpg

Nazadnje urejal/a Dexboy Pet Sep 03, 2010 9:30 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.13
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2010 9:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni lahko dobiš že narejeno vezje in za drobiž tudi ves potreben material. http://wlan-lj.net/wiki/Podrobnosti/SerijskiKabel

Imam še verzjo vezja za router linksys WRT54GL. Če potrebuješ za kaj drugega pa si moraš narediti samo poseben kabel.

Za kaj pa potrebuješ to vezje?

Piši na ZS če rabiš tiskanino.

Lp
Nazaj na vrh
arksi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2010 11:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Dexboy-u za lepo predstavitev vezja. Da nimam znanja ne pribora sem mislil za izdelavo tiskanega vezja. Če ne bom nikjer dobil, se bom mogoče pa res lotil izdelave na tej ploščici.
Zakaj je en kondezator leži pa ne bi vedel, mogoče zaradi motenj.?
Bom povprašal še Musty-ja za tiskanino, pa bom potem videl kako naprej.

Hvala še enkrat! LP
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2010 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehe kondenzator leži zato, da se lažje sname MAX232, ko ga zakuriš Laughing

Zelo koristna zadeva!

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2010 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dexboy je napisal/a:
hehe kondenzator leži zato, da se lažje sname MAX232, ko ga zakuriš Laughing

Zelo koristna zadeva!

Sem pa mislil, da lažje prebereš vrednost kondenzatorja. Dancing

Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.13
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2010 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom jaz arksi-u poslal vezje. Če kdo drug še potrebuje tiskanino, pa naj kar pove. Bom mel jutri jedkanje party.
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2010 3:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me, če se priključim na napravo (modul modem serijski port), ki je napajana na +3,3V s čipom MAX 232 (v Datasheetu piše, da je VCC od 0.6-6V) in priključim napajalno napetost 3,3V na MAX232, ali bo to delovalo v redu?

Namreč bojim se, da bi napravo, na katero bi se priključil, skuril.
Do sedaj sem vse delal samo na +5VDC.

LP M.

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2010 4:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

He, he, pojavljajo se mi ista vprašanja. Po prvih nekaj testih na 3,3 V logiki z MAX232 (napajan preko svojega regulatorja z 7805) zadeva deluje. Nisem pa preizkusil MAXa napajati s 3,3 V. Deklarirana napajalna napetost je res v območju, ki ga navajaš, a deklarirana power supply pa je 5 V.

Lp, g

ticla
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52
Aktiv.: 2.06
Kraj: Župečja vas

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2010 4:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je MAX232 normalno deloval tudi z 3,3V napajanjem.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni