www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

driver za IBM xSeries 206m 8490
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 11, 2010 6:50 pm    Naslov sporočila:  driver za IBM xSeries 206m 8490 Odgovori s citatom

kupil rabljen PC pri BBT .
Problem: ne najdem driverjev za tista dva rumena vprašaja. Najprej so bili trije, a za omrežno kartico sem našel, za video in tisto drugo (ki bi naj bilo nekaj v zvezi z USB vhodi), pa ne najdem.

Iskal sem na tej strani: povezava . Sicer je nekaj za video kartico in za osnovno/matično ploščo, a ne vem, kaj naj s tem. V poglavju "Networking" pa sem našel driver za omrežno kartico.

Naredil sem si tudi vse štiri "Update Express" CD-je, a si z njimi ne znam pomagati. Je kdo naletel na isti problem in kako ga je rešil ?

DSC02602.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  719.01 KB
 Pogledana:  1 krat

DSC02602.JPG

DSC02600.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  730.67 KB
 Pogledana:  1 krat

DSC02600.JPG

driver_problem.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  37.21 KB
 Pogledana:  2 krat

driver_problem.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 11, 2010 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tole sem tudi jaz naletel. Rešil, ne spomnim se pa kaj je potrebno gor dat. CD s potrebnimi driverji pa ni doma. Če ne boš prej rešil, ti sporočim drug teden.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.29
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 11, 2010 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najdeš EVEREST home free pa pogledaš katero strojno opremo imaš in nato najdeš gonilnike.

LP
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.50
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 11, 2010 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preberi si tole. V tekstu poišči "System Managment Bus Controller".......
V upravitelju naprav imaš za vsako napravo podrobnosti (ID primerka naprave), kjer je zapisano nekaj podobnega kot : PCI\VEN_8086\DEV_24D2......
Nato pa googlanje(iskalni niz: "VEN_8086"+"DEV_24D2" ali pa samo DEV_24D2).
Do sedaj sem našel še vsak gonilnik brez Everestov in podobnih zadev!

Zgoraj sem napisal System Managment namesto kratic, ker, če napišem kratice, dobi tekst namesto njih [slovenščina je zame španska vas]!?

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 12, 2010 1:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SMBus - nekaj podobnega kot I2C. Dostikrat v povezavi z monitoringom temperatur in hitrostjo ventilatorjev.

VEN in DEV številke najdi - nekatere mašine zlistajo seznam naprav ob vklopu.

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 12, 2010 4:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala za info. Način iskanja sem že našel, vseh driverjev še ne.
Po predlogih zgoraj poiščem številke in jih potem vtipkam v http://www.pcidatabase.com/ .

hardwID.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  35.97 KB
 Pogledana:  0 krat

hardwID.jpg

hardwID2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  75.05 KB
 Pogledana:  12 krat

hardwID2.jpg

Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.50
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 12, 2010 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odtipkaj v googla "VEN_8086 + DEV_2658" in dobil boš kar nekaj zadetkov, ki kažejo, kje lahko dol potegneš gonilnike.
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 13, 2010 11:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tisto na sliki zgoraj je samo primer iz nekega prenosnika, če bo še kdo drug iskal po isti poti. Jaz bom poskusil najti ustrezne driverje na ibm.com ali vsaj preko kakšnega IBM-foruma. Če že imam IBM-ov računalnik, potem naj bodo original driverji, ali pa to nima nobenega pomena ? Kot bi npr. iskal ELF-ov bencin za Renaultov avto ?
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.69
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 13, 2010 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo,

Najlažje problem rešiš (če je izvedljivo pa veš ti) da si celoten sistem postaviš na novo s pomočjo Update Express Medija, s katerega obvezno zaženeš namestitev sistema (preden vstaviš medij za OS). Zažene se IBM-ova alikacija, katera pregleda HW, naloži in pripravi vse ustrezne potrebne gonilnike na začasno particijo, nato pa šele vstaviš medij za instalacijo OS-a. Takrat se začne tudi instalacija sistema. Predvidevam, da je govora o Windows 2003 Server?

Seveda pa moraš za svoj strežnik imeti tudi pravo verzijo Update Express medija.

LP

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 13, 2010 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
s pomočjo Update Express Medija, s katerega obvezno zaženeš namestitev sistema (preden vstaviš medij za OS)
- aja, zgleda da si nisem točno prebral navodil za Update Xpress.
Ni Windows 2003, ampak čisto navadni Windows XP Professional. Sem že včeraj zabil cel dan za kloniranje (Norton Ghost) starega diska, ponovno nalaganje Windows XP (ker je s tistim na kloniranem disku PC zapadel v neko neskončno zanko resetiranja) ter s tem povezano inštalacijo malega milijona security updates, SP3 itd, tako da ne bi še enkrat vsega na novo. Bo kar OK, če zgineta tista dva rumena klicaja.
Ko sem škatlo kupil, je sicer bil naložen nek neaktiviran nemški Win XP, kjer se je v opisu sistema (control panel -> System) dvakrat pojavila oznaka procesorja, kot da sta vgrajena dva CPU-ja, česar pa v moji (uradni) verziji Win XP ne najdem več. Mogoče se bo pojavilo po tem, ko odpravim rumene klicaje.
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 13, 2010 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prava verzija Update Express medija za tvoj server je 4.06a ;

http://www-947.ibm.com/support/entry/portal/docdisplay?lndocid=MIGR-5072962&brandind=5000008

Sicer XP-jev med podprtimi OS-i ni, zato dvomim da ti bo sam Utility ki se zažene kaj veliko pomagal, zato v ponovno reinstalacijo ne bi šel.

Mimogrede, gonilnike si dol potegni tukaj - točno katere, ti pa povem če mi zaupaš kaj že si poinštaliral;
http://www-947.ibm.com/support/entry/portal/sdd?key=5263368&osKey=5118054&brand=5000008
Izbira XP-jev za OS rezultira s praktično nič gonilniki, tisti ki so pisani za Server 2003 so pa praktično enaki kot za XP.

SMBus klicaj se praviloma odpravi z instalacijo gonilnikov za chipset, grafika pa mislim da je Ati ES1000 - oba gonilnika si lahko snameš na linku ki sem ga pripel.

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 13, 2010 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala za odgovor.
Kot je razvidno iz naslovnega sporočila, sem v poglavju "Networking" našel driver za omrežno kartico, manjka pa še za video in tisti SMbus, karkoli to pač je.

Aja, si še nekaj pripisal medtem ko sem jaz tipkal svoje sporočilo. Pod "Adapter" ali "Video" je samo nekaj za BIOS, tisto drugo pa sem iskal pod "Baseboard", a tudi brez uspeha.

P.S.: tukaj bo verjetno finta
Citiram:
Izbira XP-jev za OS rezultira s praktično nič gonilniki, tisti ki so pisani za Server 2003 so pa praktično enaki kot za XP
- jaz sem vztrajno iskal driverje za Win XP, kjer pa driverja za ES1000 ni izpisanega. Ok, bom poskusil s tistim za Win 2003.

Nazadnje urejal/a psevdonim Pon Sep 13, 2010 9:16 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 13, 2010 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Chipset;

http://www-947.ibm.com/support/entry/portal/docdisplay?lndocid=MIGR-61863&brandind=5000008

Video (VGA);

http://www-947.ibm.com/support/entry/portal/docdisplay?lndocid=MIGR-61910&brandind=5000008

Obe datoteki si potegni na disk, raztegni v svoje mape (ne zaganjaj instalacije), potem pa prek Device Managerja za vsako izmed naprav s klicajem izberes Properties in Update driver. Pokaži na ustrezno mapo in bi moralo delat.

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 13, 2010 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elson2k, hvala, deluje. Delaš pri IBM ? Smile
Driver za video sem inštaliral tako kot si prej napisal - ne inštalirati unzipanih datotek, samo pokazati, kje naj išče driver.
Za chipset pa je šlo drugače: najprej Yes, lahko iščeš sam kjer hočeš - in je dejansko nekaj našel. Ne vem kaj, ampak rumenega vprašaja/klicaja ni več Smile
Pa tudi izpis za dva CPU-ja se je pojavil, ali pa je že stalno bil prisoten, pa ga prej nisem opazil.
Evo, pa imam "nov" IBM PC Smile Upam, da bo dolgo delal, a sem malo skeptičen, ker se na enem širokem PCI slotu poznata dve ožganini, na matični plošči pa je tudi že nekdo delal neke žične prevezave... bomo videli.

Clipboard01.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  93.22 KB
 Pogledana:  5 krat

Clipboard01.jpg

Clipboard01.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  119.98 KB
 Pogledana:  3 krat

Clipboard01.jpg

cpu.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  119.9 KB
 Pogledana:  5 krat

cpu.jpg

Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 14, 2010 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
elson2k, hvala, deluje. Delaš pri IBM ? Smile

Kul, sam da dela Mr. Green Drugače pa je firma v kateri sem zaposlen IBM partner in ja, del mojega posla so tudi IBM strežniki. Mr. Green

Drugače pa ti ta metoda pride prav pri vseh PC-jih in strežnikih, če se zatakne. Ni specifična za IBM Wink

LP

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni