|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Sep 17, 2010 1:38 am Naslov sporočila: |
|
|
To z jermeni in kotnimi reduktorji popolnoma razumem. Samo imam prostora na stropu tega prostora le 2cm, vertikalno osišče (zeleno), ki ga moram gnat za 110 stopinj pa je 15cm iz kota, 1cm od stene s silo 300Nm ...
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Ned Dec 12, 2010 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva rešena s koleščki in pletenico. Šlo se je pa za garažna vrata, ki se lahko odprejo samo na noter, na stropu nad njimi skoraj ni prostora, za njimi pa je v kotu in srednjem delu le 10cm prostora, da se lahko odprejo do konca celih 110 stopinj ...
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Ned Dec 12, 2010 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če zadeva ni patentirana, bi prosil še za kakšno sliko.
Saj ne mislim delat česa podobnega ali celo kopirat.
Le radoveden sem, ko vidim nekaj dobro narejenega
in uporabnega.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pon Dec 13, 2010 12:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Nič ni patentirano čeprav sem se kar malo namučil z izenačevanjem dveh radiusov (vrata & pogonska roka), ki med hodom vrat precej spreminjata dolžino pletenice. AutoCad je bil pri tem zelo uporaben pripomoček. Oba radiusa mi je uspelo ujet na "kontra" tako, da dolžina pletenice varira le za kakšne 3cm kar pa kompenzira tista vzmet. Več fotografij trenutno nimam, sem ti pa poslal na ZS filmček kjer se vidi kompleten ciklus in še nekaj podrobnosti.
Za pogon sem uporabil kar dva elektromotorna "cilindra" iz tega kompleta, ki je v osnovi namenjen za zunanja dvoriščna vrata. Upravljanje je preko daljincev in preko kodne ključavnice ob vratih, ki ni "poenostavljena" ker drugače z njo ne bi mogel dajat signala v 24V avtomatiko ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 872 Aktiv.: 4.92 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Pon Dec 13, 2010 1:42 am Naslov sporočila: |
|
|
In, če zmanjka elektrike se jih da ročno odpret?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pon Dec 13, 2010 2:06 am Naslov sporočila: |
|
|
hudamravljica je napisal/a: |
In, če zmanjka elektrike se jih da ročno odpret?? |
Če boš podrobneje pogledal prej pripeto PDF dokumentacijo pogona (stran 30/35) boš zasledil tudi "Notstromakku".
Namesto njega sem uporabil kar zunanji 12V/60Ah solarni akumulator, ki poleg avtomatike teh garažnih vrat napaja še elektronsko ključavnico in daljinsko upravljanje, ki upravlja s to avtomatiko in tudi el. mag. na vhodnih vratih poleg teh tako, da pri meni vsa vhoda vrata brez težav delujejo tudi če cel mesec ni elektrike iz omrežja.
Ko npr. pridem domov in je avto že v zaprti garaži šele opazim, da sveti v stanovanju le LED razsvetljava, kakšen TV ali pa 220V halogenka na stropu pa ne delata tako kot ponavadi ...
Če pa še vse to odpove pa sem izdelal še dodaten mehanski sistem s katerim lahko sprostim pletenice ali zaklepe vrat s preprostim posegom. Pri tem mi je zelo prav prišel malce dodelan star mehanizem/zaklep za varnostne pasove iz avta ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni