www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DVD/RW NE ZAPISUJE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 5.98
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 28, 2010 11:23 am    Naslov sporočila: icon_idea  Odgovori s citatom

Zapisujte s polovično brzino zmožnosti ploščka ! Idea
folc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Aktiv.: 3.56
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 28, 2010 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dvd-ji so v tortici v omari na suhem, skriti pred sončno svetlobo... stari so cirka 2-3 leta

pečem vedno na najnižji hitrosti ko pečem slike (iso) pa naj bo to CD ali DVD

dvomim da je pekač kriv, kajti podobno sem imel na domačem računalniku, nov pekač pa ni pekel, ko pa sem ponovno naložil windowse pa je peklo vse normalno
nažalost tu na prenosniku ta rešitev ni pomagala Sad

Folc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 28, 2010 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne veš kaj se je z mediji dogajajo preden so prišli do tebe. In obstaja trditev, ne vem ali je to mit ali dejstvo, da so mediji v torticah slabše kvalitete.

Če ta trditev drži, je po moje to posledica pakiranja v tortice.

Upoštevaj nasvet, ki ti ga je dal Spajky. Tistih nekaj sekund daljša peka, lahko pomeni precej razlike.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 28, 2010 11:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Azrel ja pomojem da je pakiranje krivo, glede hitrosti sem pa že povedal, da vedno pečem na najnižji hitrosti, max hitrost skoraj da ne uporabljam, ker vse ostale stvari prenašam z USB-jem ali pa imam arhivirane na prenosnem disku (1TB) ... tukaj se gre za peko windows in linux slike

Folc
Nazaj na vrh
R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 28, 2010 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čisto mogoče je, da si naletel na slabo serijo. Pri poceni medijih pač ne moreš pričakovati, da bodo delali vsi. Sem se enkrat opekel s Smartbuy CDji, od takrat sem previdnejši pri nakupu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 28, 2010 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ma zanimivo je da do sedaj so vsi DVD-ji lepo delovali ... problemi so se pojavili šele v zadnjem mesecu ...
je pa res da so bili med cenejšimi Sad

Folc
Nazaj na vrh
Batman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43
Aktiv.: 1.12
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 07, 2010 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor vem pri "calibration error" pomaga le menjava pekača.
Po domače povedano, laser je šel u maloro. Je pa res, da ponavadi crkne le en laser, se pravi če ti ne peče DVD-jev, lahko še vedno pečeš CD-je, in obratno.
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.68
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 07, 2010 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

folc, dve ali tri leta stari mediji so meni naredili toliko sivih las da verjel ne bi. Imel sem zalogo takih medijev, ker je bila cena ugodna, pa sem jih malo več kupil.
Če skrajšam; niti eden medij, ki sem ga hotel "zakurit" (ne glede na hitrost!) ni bil normalno zapisljiv. Kakšna izjema se je resda zgodila, ampak to je to. Sem najprej menjal pekač, pa je bila zgodba ista. Menjal medije z novimi, nobenih težav - tudi na starem pekaču. Moja zgodba pač, a z istimi simptomi kot so tvoji.

Preizkusi tvoj pekač še s kakšnim drugim medijem, boš hitro vedel na čem si.

zizeb291288
Član
Član

Pridružen-a: Sre 09 Dec 2009 15:25
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 11, 2010 10:42 am    Naslov sporočila:  power calib. error Odgovori s citatom

Probej zapisovat na najmanjši hitrosti. Pojdi na nadzorno ploščo pod skrbniška orodja, storitve. Potem najdi tole "IMAPI CD-Burning COM Service" nato desni klik in lastnosti, zagon spremeni na onemogočeno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni