www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Funkcijski generator z MAX038
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 17, 18, 19  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rolling Eyes 20 € !! d'oh! Tole je pa res drago. Bom moral objaviti moj projekt DDS signal generatorja. Toliko pa že ne dam za en "obsolete" zastarel čip. Shame on you
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.69
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Bom moral objaviti moj projekt DDS signal generatorja.

Upirali se ravno ne bomo.... Mr. Green

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 7:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In potem beremo takele zadeve

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=14678&start=11

Imam en MAX038 doma, naj bi iz njega naredil funkcijski, pa mi leži v predalčku, poslal mi ga je nekdo od forumašev, nisem več prepričan kdo, ja, odstopil mi ga je brezplačno, saj je bil free.

Moram preletet celotno temo da vidim, ali naj se lotim izdelave, čeprav imam 2 funkcijska generatorja doma, najbrž ne bo odveč še eden Wink

Mihec
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10
Aktiv.: 1.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@VolkD: Smem zvedeti na kateri osnovi bi bil baziran tvoj generator? uP? Kakšen drug čip?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mihec je napisal/a:
@VolkD: Smem zvedeti na kateri osnovi bi bil baziran tvoj generator? uP? Kakšen drug čip?

ATMega324 +r2r D/A in še nekaj druge čiparije.
Več tukaj

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 7:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

če objaviš ta projekt bom mogoče celo jaz zlezel iz svoje lenobe in končno oddal prijavnico za društvo...sem jo natisnil že parkrat, pa nikoli noče sama na pošto...bi bilo treba enkrat narediti kulturen funkcijski...sicer imam doma za silo narejenega z XR2206, ampak tale bo gotovo boljši...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.31
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Več tukaj

VAUUUU... Čisto sem fasciniran... Surprised Very Happy .
Še najbolj mi je všeč simulacija polvalnega in polnovalnega usmerjanja in pa tisto, ko lahko kakršenkoli signal "na roke" preoblikuješ Cool .
Edino, ni mi všeč pri vseh teh tanovih zadevah, da je skoraj nujno imeti zraven še računalnik, saj je drugače zadeva precej pusta in omejena kar se funkcij tiče. Sem še malo bolj staromoden! Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Protoncek, sva že dva z istim problemom. Imam vsaj dve izpolnjeni kopiji doma že od pomladi Whistle

Ontopic: sam sem bil kar navdušen na AD9833 DDSom. Sicer se je projekt končal tako, kot večna mojih projektov: zaživel na protoboardu in končal nekje v predalu... Rolling Eyes

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj se pa strinjam s tabo. Dosti bolj priročen je stand-alone instrument. Vklopiš, nastaviš, dela. Nima pa toliko funkcij, to je logično.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čeprav, dober inženir oz. kakršenkoli inženir ima skoraj vedno pred sabo PC. Brez tega danes pač ne gre več...
Sam ga pa še nimam v mojem "lab-u", ampak bo kmalu prenosnik pri meni Smile .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, tudi jaz ga imam -sicer ni ravno čudo tehnike, ampak zadošča potrebam. Samo nimam vedno prižganega in ne da se mi prižigati PC samo zato, da dobim recimo 1 kHz signal ven...
Nazaj na vrh
luka1995
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 11:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima mogoče kdo MAX038 in da ne rabi?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Bobi61
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2011 12:02
Aktiv.: 0.02
Kraj: Russija

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 12:18 pm    Naslov sporočila:  Re: Funkcijski generator z MAX038 Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Malo spravljam skupaj "papirje" o omenjenem generatorju, mogoče bo pa stvar zanimiva še za koga. Sam ga uporabljam že skoraj eno leto brez problema. Dodal sem še enostaven frekvencmeter za prikaz nastavljene frekvence, ki je po mojem mnenju da uporabno kombinacijo.

Pripeta je dokumentacija avtorja in slika mojega izdelanega generatorja.

Lp, Frenki

_____________________________________--
Ahoj Frenki.
Napsali jste radioamatér z Ruska.
Jmenuji se Anatolij.
Jsem 62 let.
Ptám se, že odešlete schématu a konfiguraci jeho design generátoru Funkcijski z MAX038.
Na fóru jsem registrován, ale stahovat soubory jsem nebyl dán.
Doufám, že moc za vaši pomoc.
Můj e-mail: patrin@tamb.ru
Pozdravy,
Anatolij.
I am 62 years old.
I ask that you send the schema and configuration of its design Funkcijski generator z MAX038.
At the forum I'm registered, but download the files I was not given.
I hope very much for your help.
My Email: patrin@tamb.ru
Regards,
Anatoly.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hello Anatoly!
For you to be able to download files you must be registered for 3 days and you must be active user, which means post at least one message per month. So, for now you just wait, 3 days after this (first) post you will be able to download files.
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 20, 2011 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V priponki še ena shema na temo MAX038. Mogoče bo prišla komu prav.

LP

funkcijski_max038.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  funkcijski_max038.pdf
 Velikost datoteke:  70.92 KB
 Downloadano:  179 krat

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 17, 18, 19  Naslednja
Stran 18 od 19

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni