www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

siemens tc35 gsm modul

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
maty
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jan 2010 0:57
Aktiv.: 0.66
Kraj: Svečina

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 05, 2010 9:12 pm    Naslov sporočila:  siemens tc35 gsm modul Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Nabavil sem to zadevo :
http://cgi.ebay.at/TC35-GSM-Modem-SMS-Development-Board-/130417811960?pt=PCC_Modems&hash=item1e5d81e1f8#ht_823wt_756

Zanima me, če ima že kdo kakšne izkušnje s takšnim ali podobnim modulom? Namreč težava je v tem, da ga nikakor ne morem povezati s PCjem. Nato sem z osciloskopom pomeril kako je kaj z linijami txd in rxd in se ne spreminjata. Edino kar se spreminja je, da ob klicu se spreminja stanje ring linije. Ima kdo kakšen predlog?
V priponki je pa vse kar sem dobil zraven.

TC35 GSM Modem.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  TC35 GSM Modem.rar
 Velikost datoteke:  4.02 MB
 Downloadano:  13 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 06, 2010 4:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi dal priponko v zip formatu, bi jo lahko prebral.

Delal sem že s telefoni Siemens C35i in jih uporabil kot module za SMS komunikacijo,
potem Falcom-Twist GSM modulom in tudi z Falcom A2 modulom, tudi za SMS komunikacijo, javljanje in upravljanje.
Oba Falcoma potrebujeta RS232 nivoje, med tem, ko sem telefonček C35i krmilil z TTL nivoji. A slab stran telefončka je, da pozna le PDU mode SMS formata in je potrebno pred pošiljanjem in po sprejemu precej programske telovadbe, da dobiš vsebino SMS-a.

Prilagam dokumnetacije.

s35i_c35i_m35i_atc_commandset_v01.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  s35i_c35i_m35i_atc_commandset_v01.pdf
 Velikost datoteke:  173.5 KB
 Downloadano:  16 krat

falcom_twist_eng.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  falcom_twist_eng.pdf
 Velikost datoteke:  2.31 MB
 Downloadano:  12 krat

A2man[1].pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  A2man[1].pdf
 Velikost datoteke:  1.61 MB
 Downloadano:  12 krat

Nazaj na vrh
maty
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jan 2010 0:57
Aktiv.: 0.66
Kraj: Svečina

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 06, 2010 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor.
Prilagam še priponko v zip formatu.
Prav tako sem še sedaj naknadno ugotovil da se čip max 232 segreva. To ni normalno ali?
Prav tako sem pomeril (potrebno pogledati shemo v zip datoteki), da na pinu 1 jumperja jp6 (to je linija : rxd0) imam direktno napajalno napetost. Če odstranim čip max 232, potem je ni več.

TC35 GSM Modem.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  TC35 GSM Modem.zip
 Velikost datoteke:  4.1 MB
 Downloadano:  27 krat

Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 06, 2010 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno nimam časa, moram 'k zobarju'. Bom pogledal. Max232 se ne sme segrevati!
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 06, 2010 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

delal sem s siemens Mc35i, samo tam že imaš rs232 pretvornik in ga direkt na PC priključiš.

Imam pa po novem tudi svoj modul, ki ga direkt na USB povežeš. Trenutno pa za njega pišem SMS gateway Mr. Green

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 06, 2010 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uh, dvigam roke, se predam!

Ta naprava potrebuje več študija, ko so ga moje. In ker si gotovo mlajši od mene, boš ti to lažje naštudiral kot jaz. In prepričan sem, da se boš prekopal skozi in uspel. Potem pa bi bilo dobro sprejeto, če bi svoje izkušnje objavil.

Rad pomagam s tistim, kar vem in sem izkusil, nisem pa pripravljen študirati nekaj samo za to, da bi razlagal naprej.

Veliko uspeha in oprosti!
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 06, 2010 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če lahko odstrani modul in pomeri napetosti če štimajo.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
barosa
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2010 23:28
Aktiv.: 0.79
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2017 9:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Zanima me kaksne izkusnje imate z TC35 in novimi sim karticami?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni