www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

komunikator SAGEM
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2010 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Pri meni so odpovedali zelo kitajski elektroliti v napajalniku... sem jih zamenjal z malo manj kitajskimi... zaenkrat deluje Very Happy

Z napajalci komunikatorjev je kriza - kot si napisal kocka, prekinja zvok. Kasneje se komunikator ne postavi do konca,izgublja nastavitve,... In ce gre vse po sreci na koncu dokoncno crkne Rolling Eyes
Na Motorolah so istega proizvajalca in skoraj vsak dan menjam kaksnega Confused
Marsikdaj kdo rece : Je dober-sem ga pomeril z voltmetrom !
Ja seveda je dober brez bremena Mr. Green - za napajanje parih navadnih LEDic je se vedno uporaben Mr. Green

gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.31
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 08, 2010 12:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če kdo rabi komunikator za dele imam jaz enega. Poskušal sem ga popraviti, a brez uspeha! Rolling Eyes Težava je, da se sploh ne prižge (nič od nič ne da od sebe Mr. Green ). Menjal sem 2 DC/DC pretvornika, a še vedno nič. Ostali elementi so pa tudi takšni, da jih je skoraj nemogoče kar tako zamenjati... Adapter je videti OK.
Ker sem obupal, ga šenkam, drugače pa ga vržem v smeti!
Šenkano! Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
a.sukljan
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Mar 2010 20:22
Aktiv.: 0.46
Kraj: Črni Kal

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 11, 2010 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni je strela scvrla pol hiše.. med temi komunikator ki mi vse deluje dokler ga ne povežemo..išče in išče in na koncu piše pokličite tehnično pomoč ali nekaj takega...
Poiskusil bom pregledati utp priključke ampak najbrž ne bo to krivo...:\\\...Ko bi vsaj samo varovalko scvrlo :\\

s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 11, 2010 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a.sukljan je napisal/a:
Tudi meni je strela scvrla pol hiše.. med temi komunikator ki mi vse deluje dokler ga ne povežemo..išče in išče in na koncu piše pokličite tehnično pomoč ali nekaj takega...
Poiskusil bom pregledati utp priključke ampak najbrž ne bo to krivo...:\\\...Ko bi vsaj samo varovalko scvrlo :\\

Vzami Sagem in ga s kratkim preverjenim dobrim in zanesljivim kablom poveži na tretji ali četrti port modema (če nisi v nastavitvah kaj spreminjal in so porti 1 ter 2 nastavljeni na data 3 in 4 pa na video.
V manj kot minuti po vklopu se mora izpisati ura. Če se ne, je scvrlo ethernet na komunikatorju ali pa porte na modemu Smile (če odmislimo, da ima Telekom težave).
To velja za SiOLTV naročnike.

Deflektor
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 12:06
Aktiv.: 1.07
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 13, 2010 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko smo že pri tem, ali obstaja kakšna dobra zaščita za telefonsko linijo?
Pri nas je preko ethernet porta umrl prenosnik, skurjen vse do južnega mosta.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 17:36
Aktiv.: 0.75
Kraj: Severna Primorska-Idrija

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 20, 2010 8:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Iščem 17-33G regulator DC-DC converter, namreč je v stiku (sagem komunikator). Ima mogoče kdo na zalogi, novo ali rabljeno!

lp
Nazaj na vrh
me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.51

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 10, 2010 8:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Komunikator mi pri povezovanju oz. init sekvenci pokaže črn ekran s Siol logom nato pa se po cca 1 minuti izklopi. Na displeju kaže le črtice, utripata pa piki za sekunde. Ko ga vklopim dobim modro obvestilo o teh. napaki in preklop v varni način. V spodnji vrsti na ekranu sicer dobim npr. SLO1 ali podobno a ni ne slike in ne tona. S kabli ni nič narobe kakor tudi ne s portom na modemu (preverjeno z drugim komunikatorjem, ki dela brezhibno na obstoječi infrastrukturi).
Kje naj bika zagrabim za roge?

lp
Nazaj na vrh
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.67
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 10, 2010 10:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Ali se je napaka pojavila po udaru strele?

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
me2d
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 10, 2010 10:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nimam pojma. Tale komunikator sem nasmreč kupil- se nasmolil na bolhi. Brick wall
Nazaj na vrh
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.67
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 10, 2010 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Znal bi bit zanič čip LAN9117.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 10, 2010 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

me2d je napisal/a:
Komunikator mi pri povezovanju oz. init sekvenci pokaže črn ekran s Siol logom nato pa se po cca 1 minuti izklopi. Na displeju kaže le črtice, utripata pa piki za sekunde. Ko ga vklopim dobim modro obvestilo o teh. napaki in preklop v varni način. V spodnji vrsti na ekranu sicer dobim npr. SLO1 ali podobno a ni ne slike in ne tona. S kabli ni nič narobe kakor tudi ne s portom na modemu (preverjeno z drugim komunikatorjem, ki dela brezhibno na obstoječi infrastrukturi).
Kje naj bika zagrabim za roge?

lp

Če ti po začetnem ekranu in napisu INIT ne izpiše ure, potem se ni povezal na Siolov strežnik in je morda napaka na mrežnem delu ali v povezavi do DSL modema.
Včasih je napaka kar na ethernet konektorju na samem sagemu, ki se odcini....

me2d
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 7:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na konektorju izgleda vse ok. Bom LAN9117 poskusil zamenjati.
Hvala za sugestije...
Nazaj na vrh
me2d
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 14, 2010 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uf tale LAN9117 pa ima nogic eno malo morje... Ali je kje kaka duša da mi to zamenja? Nov čip imam že doma.Seveda ne zastonj.
Nazaj na vrh
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.36
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 14, 2010 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pri nas zamenjujemo čipe oz. popravljamo te komunikatorje, ki so doživeli udar strele preko utp... vendar je popravilo 55eur
http://www.microera.si/about.html

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 14, 2010 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

me2d je napisal/a:
Uf tale LAN9117 pa ima nogic eno malo morje... Ali je kje kaka duša da mi to zamenja? Nov čip imam že doma.Seveda ne zastonj.

Lahko, le na obisk moraš priti - dobrodošel!

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni