www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

EU vs. Balkan
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70753.63

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2010 11:40 pm    Naslov sporočila:  EU vs. Balkan Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.

IMGP5416.jpg
 Opis:
Levo balkanska nutela, desno EU nutela
 Velikost datoteke:  149.25 KB
 Pogledana:  7 krat

IMGP5416.jpg

IMGP5417.jpg
 Opis:
Levo EU deklaracija, desno balkanska deklaracija
 Velikost datoteke:  112.56 KB
 Pogledana:  29 krat

IMGP5417.jpg

IMGP5418.jpg
 Opis:
Levo EU embalaža, desno balkanska embalaža
 Velikost datoteke:  116.25 KB
 Pogledana:  19 krat

IMGP5418.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.81
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2010 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Je še kdo opazil kaj podobnega? A smo res tretjerazredni trg? Je tudi drugje tako?

jap....jaz nutelo samo pokusim in naša (balkanska) je presladka Mad

podobno je s barvili za lase za ženske ,

plenice (zdaj sem expert ) vpojni gel

praški to ve vsaka ženska...

jaz EU zadeve hodim kupovat v MILLERja ... preveri v NM ga imate kot noč in dan
(včasih skočim tudi tja ) sicer rudnik ali BTC

dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.50
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2010 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je. Milk a za nas, Balkance, je izdelana na Poljskem.
Taprava je iz Švice.
Razlika je v količini in ceni.
Original je 300g, balkanska je zadnje čase le še 250g.
Original je v Avstriji precej (1,99€ v akciji, takoj čez mejo v Gornji Radgoni) cenejša, kot balkanska.

Original ovitek je plastičen, ki se ga da večkrat odpreti in zapreti.

Razlika v okusu pa je zadosten razlog, da tista trgovinica vsaj nekajkrat na leto ostane povsem brez zalog čokolade. Tako je to, če gredo Balkanci po nakupih.

milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.08
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2010 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgleda, da na eni manjka bistven napis tj. Ferrero

Sicer je pa od obeh nutel daleč boljša domača babičina marmelada

LP

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 12:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Edino kar imajo ti dve NUTELLI skupnega je to, da bo kos kruha, ki ti bo zdrsnili iz rok, namazan z eno ali drugo padel na tla obakrat z namazano stranjo ... Laughing

Drugače pa je ta logika razlikovanja made-for-EU / made-for-balkan že stara desetletja. Začelo se je pri avtomobilih sedaj pa se nadaljuje že do vsake malenkosti ...

Če se želite temu izognit kupujte pač izdelke na katerih ni že v originalu SLO navodil ali celo navedbe za kam so izdelani ... Whistle
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.00
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 1:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747 je napisal/a:
Sicer je pa od obeh nutel daleč boljša domača babičina marmelada

Komentar vreden pohvale.

Jejte babičino marmelado in naj si potem proizvajalec nutele vtakne obe ( balkansko in EU) nekam !

David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.92
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 2:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Italijanska je tista taprava. V novogoriškem Sparu dejansko prodajajo slovensko in italijansko nutello posebej. Italijanska je seveda dražja, ampak bolj okusna. Razz
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 7:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V shrambi imam več vrst marmelade z manj sladkorja iz kosmulje,ribeč,jabolčni,robide in bezgove jagode.To vse moja žena napravila.Nikoli ne kupujeva v trgovini.Nutele pa že dolgo ne.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.98

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 7:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Je še kdo opazil kaj podobnega? A smo res tretjerazredni trg? Je tudi drugje tako? Gre morda za ponaredek, ki ga prodajajo nekateri trgovci?

Smo. Isto je z gumami od save.

Aja. Mogoče nisi opazil ampak poljska nutela je tudi mnogo bolj mastna.
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.78
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 8:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem podobno opazil z našo/italjansko pašto - testeninami. Isti paket Barilla pašte, en kupljen v Sloveniji, drugi v Italiji imata povsem drug okus in čas kuhanja.

Po moje še vedno spadamo pod "Balkan".

SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.11
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je že staro.
Nuttela in najboljšega soseda je iz madžarske in niti približno ni enako dobra kot ona, ki jo kupiš v italiji (za isto ceno)...
Kaj moremo (nekateri) trgovci gledajo predvsem za svoj zaslužek in pri nabavi igra glavno vlogo cena in ne kvaliteta Sad

Sam se "najdražjega soseda" izogibam, ker imajo zelo slabo kvaliteto ter zelo navito ceno

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 10:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nuttela je "za en drek", veliko boljša mi je Viki krema, verjetno bo vzrok v temu, ker je v naših domačih trgovinah nižjerazredna Nuttela Rolling Eyes

Kar se pa tiče pralnih praškov in podobnih zadev v Mullerju, je pa zgleda da res, mnogi tako pravijo in tudi sami smo se prepričali, glede čokolade pa... prisegam na Gorenjka Wink

KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.89
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pa bral članek o tem stricu (baje italijan? ) kateri je to izdelal, ko so otroci zaradi 2sv. vojne bili zelo podhranjeni saj je marsičesa manjkalo. Seveda kar dvomim da se ni zgledoval po temelju drugih obstoječih receptov. Zaslužil je lepe denarce in firma je še danes med prvimi z močnim dohodkom v Italiji ali Švici..Hmm prava ideja žanje uspeh. Brez hudih umetnosti in tehnologije kot izdelava kakega vezja.. Dobiš Italijanskega (švicarskega) kateri ima okus po lešnikih..Poljski pa imam občutek, da vleče bolj na okus kakavovega dela.
Nevem zakaj a tudi meni diši vikikrema..cenovno pa tudi ni slaba. Kdaj je dobro preiskušati različne izdelke, kot ostajati na enem in istem..
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.74
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem zadovoljen že z Hoferjevo Nutoko. Ampak tako ali tako ne jem tega na kruhu, ker imam probleme z občutljivostjo zobovja na sladko in hladno.
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tržno gospodarstvo ima svoje zakone, samo držati se jih je treba. Če ti nekaj ni všeč ne kupiš več. Ostali zainteresirani javnosti pa poveš zakaj ti ni bilo všeč. Besede "slabo, zanič, drugačen okus" mi ne povejo nič. Pregovor:"Vsake oči imajo svojega malarja". Toliko o okusu. Da pa so dejansko bili proizvodi izdelani za zahod, in drugi za vzhod sem pa že v neki drugi temi napisal. Po preizkusu v naši firmi TV aparati določene znamke niso bili več "vnetljivi" Prej pa. Na srečo je takrat (še v socializmu) zakonodaja zahtevala takšne preizkuse (in ščitila kupce)! Danes je dovolj CE znak! Mu zaupate? Jaz ne.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni