|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
WR3 Član

Pridružen-a: Čet 10 Dec 2009 1:16 Prispevkov: 166 Aktiv.: 0.88 Kraj: Okolica Tolmina
|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2010 1:48 am Naslov sporočila: write protect HDD |
|
|
Pred časom sem šel v kopirnico, sprintam učbenik z usb ključa, pridem domov in dam ključ v računalnik. Disk začne brnet , mal počakam, in lej ga zlomka antivirusni dobi dva trojanca. Odprem filemoon in gledam kako mi se nekaj procesov brska po vseh mapah... Zaprem računalnik in grem jezn delat okrog hiše!
Še isti teden hočem kupit usb ključ s stikalom za write protect, pa ga pri nas nisem mogel dobit za kakšno primerno ceno, zato sem nabavil SDkartico in usb čitalec zanjo. Pa si lepo mislim da je stvar končana.
No danes me prijatel prosi, da mu prinesem zanimive youtube filmčke, ki jih imam shranjene na enem od diskov. Ker nočem, da bi spet dobil miljon neželjenih stvari, grem brskat po internetu kako zaklenit disk proti pisanju. Skratka veliko ljudi sprasuje po tem in nikjer nobenega pametnega odgovora.
Pozna kdo tukaj kakšno rešitev, ali naj prijatelju rečem da mu diska nočem posodit. Filmčkov na SD ne bom prenašal, ker bi trajalo celo večnost.
Močno me jezi da so včasih diski imeli možnost zaklenitve. Prav tako si lahko pri IDE disku montiral ledico na določen pin in ti je svetila ob prenosu podatkov, sedaj ko imamo SATA in hot-swap in bi indikacija prenosa podatkov prišla prav, pa to ni možno. Kakorkoli že, zdi se mi neumno, da na diske za splošno uporabo ne dodajo pina za write protect in malo spremenijo kontroler, ali pa da bi vsaj ohišja za prenosni disk imela mini stikalce.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2010 3:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Uporabi kaki Ubuntu, da prvo preveriš vsebino ključa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2010 8:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Eh. Na disk naredi mapo "autorun.inf", pa se rešiš velike večine trojancev. Naslednja zadeva je, da izklopiš autorun na svojem računalniku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.66 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2010 9:06 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Naslednja zadeva je, da izklopiš autorun na svojem računalniku. |
Tole je prva zadeva, ki bi jo vsak moral storiti takoj, ko inštalira oz. prvič zažene windowse. Jaz sem se takole rešil že nevem koliko virusov.
A na kak DVD pa nemoreš zapečt filmov? Jih imaš preveč?
Drugače pa uporabljam program TrueCrypt, ki ima možnost, da disk mount-aš kot read-only. Samo tole velja za diske, ki so šifrirani s tem programom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.41
|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2010 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Obstaja tudi program. _________________ LP
Srečko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70771.92
|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2010 10:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
WR3 Član

Pridružen-a: Čet 10 Dec 2009 1:16 Prispevkov: 166 Aktiv.: 0.88 Kraj: Okolica Tolmina
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast, hvala za idejo, čisto sem pozabil na ubuntu... Bom kar v terminalu pregledal datoteke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni