www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

HP 1730 LCD - popravilo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Eisenhorn
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Dec 2009 11:50
Aktiv.: 1.06
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 15, 2010 5:26 pm    Naslov sporočila:  HP 1730 LCD - popravilo Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Dobil sem v naslovu omenjeni monitor, ki pa ne deluje. Pri neki firmi so se ga že lotili popravljati. Odstranjen je bil eden izmed dveh trafotov. Enega sem dobil zraven in sem ga zaspajkal nazaj. Takoj po vklopu se je za kakšno sekundo pokazala slika, ki pa je izginila. To se je še enkrat ponovilo, sedaj pa monitor ne da ničesar več od sebe. Je mogoče imel kdo podoben simptom ali pa ima kdo idejo kaj bi lahko bilo narobe?
Ker so tehniki tisti trafo odstranili, je verjetno tisti trafo zanič, tako da iščem novega če se komu valja isti ali podobni LCD doma.

Lp,
David

DSC00908.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  782.12 KB
 Pogledana:  0 krat

DSC00908.JPG

DSC00911.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  591.82 KB
 Pogledana:  1 krat

DSC00911.JPG

DSC00912.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  627.04 KB
 Pogledana:  6 krat

DSC00912.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
yoghurt
Član
Član

Pridružen-a: Tor 19 Jan 2010 23:26
Aktiv.: 0.20
Kraj: Pod Krvavcem

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 18, 2010 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

imam isti model monitorja vendar s težavo da mi ob vklopu kratko "zažvižga" monitor pa pomežikne. Videl sem pregoret element 27J 3KV ki sem ga zamenjal, vendar so simptomi ostali enaki. Mogoče ima še kdo idejo kaj bi bilo lahko narobe. Prilagam slike vendar je vezje kar precej načeto beri črno.

l.p. B

P1010266.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.34 MB
 Pogledana:  38 krat

P1010266.JPG

P1010268.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.32 MB
 Pogledana:  18 krat

P1010268.JPG

Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 18, 2010 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
imam isti model monitorja vendar s težavo da mi ob vklopu kratko "zažvižga" monitor pa pomežikne. Videl sem pregoret element 27J 3KV ki sem ga zamenjal, vendar so simptomi ostali enaki. Mogoče ima še kdo idejo kaj bi bilo lahko narobe. Prilagam slike vendar je vezje kar precej načeto beri črno.

Menjaj vse 4 vraga no.
Nazaj na vrh
yoghurt
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 18, 2010 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za namig Pyr0Beast, sem vedel da sem ga malo v Brick wall .
Priznam da sem samo ljubiteljski elektronik in popravljam zadeve katere so že "odpisane", vendar pa nekatere še veselo delajo (imajo še dim v sebi) Pray .

L.p. B
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2010 6:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Možno je tudi kakšen mosfet odbilo, zadeva zgleda blazno pregreta. Pod tistimi kondiji bi bilo pametno narediti luknje, ker bo sčasoma začelo prebijati.

Menjaj tudi kondenzatorje zraven dušilk ker so definitivno skuhani.
Nazaj na vrh
yoghurt
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 19, 2010 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za nasvet.
Ko staknem visokonapetostne kondenzatorje jih pomenjam, preventivno bom zamenjal tudi mosfete (ker jih ne znam pomeriti) in oba kondenzatorja pri tuljavah. Poročam o rezultatih.

BTW kje imajo visokonapetostne kond. v HTE jih nimajo na zalogi.

L.p. B
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.02
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 20, 2010 12:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšne vrednosti so ? Imam kar nekaj tega.
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 20, 2010 6:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mosfete zaenkrat pusti pri miru. Da ne bo ne-delalo še zaradi njih.
Nazaj na vrh
yoghurt
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 20, 2010 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD vrednosti kondenzatorjev so 27J 3KV. Po preverjanju naj bi to bilo 27pF 3000V upam da sem pravilno prevedel vrednost. Hvala za pomoč.

L.p. B
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.02
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 20, 2010 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo čudno. V vsej moji zbirki nisem našel tako male vrednosti. Res je sicer, da sem pregledal le eno škatlo a vendar. Bom jutri še preostanek. V območju do 100pF praktično nimam primerka.

A si prepričan da je 27J da ni slučajno 271 ?

matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.68
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 20, 2010 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

27pF bo kar prava vrednost.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
yoghurt
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 21, 2010 5:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za trud in pomoč vsem.
Ta primerek monitorja se je uporabljal v službi, vendar je uporabnik pustil monitor prižgan 24/7 brez ohranjevalnika in brez izklopa. Sem mu poizkušal nastaviti ohranjevalnike pa so naši IT-jevci zaklenili vse nastavitve Brick wall . Kaj hočemo vedno več je omejitev za nas "navadne" uporabnike, ki ne spadamo v politiko IT-ja. Imam pa dva takšna monitorja z enako napako - in dva taka "pametna" uporabnika :angr: .

l.p. B
Nazaj na vrh
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popravljal sem enak monitor, le da so z njim ravnali malo lepše - prižgan po potrebi in z ohranjevalniki zaslona, tako da ploščica na mojem ni tako potemnela kot na tvojem. In pri mojem sem samo menjal elektrolite na sekundarni strani, sploh tisti zeleni so bili totalka zdelani. In je delovalo.

Sem pa popravljal še model s podobnimi oznakami - HP 1955, ki je imel podobno napajalno/invertersko ploščo. Pri tem modelu pa sem našel prebit tranzistor 2sc5707 in 2SJ598. V tvojem primeru sta to tranzistorja označena kot Q815 in Q816 na desni strani, medtem ko sta na levi strani enaka. Preveri ju. Pa še zakamuflirano varovalko ki se jo težko opazi sem moral menjat na svojem - v tvojem primeru je označena kot PF701.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni