www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

težave z digitalnim tv pretvornikom
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2010 7:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@vilko

Ne dam roke v ogenj nisem preveril, analogni izhod, torej modulator, naj bi imel sprejemnik Edision Triton:

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?p=253396#253396

Drugače pa ukradeš modulator iz neke odpisane naprave (VCR, SAT sprejemnik in podobno) in ga uporabiš kot je predlagal uporabnik robert.

Mogoče pa se modulator tudi dobi v trgovinah, saj je nekdaj bil na voljo kot dodatek za nekatere igralne konzole, da si jih lahko priklopil preko antenskega vhoda na TV.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tihi10
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Okt 2009 21:32
Aktiv.: 0.32
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2010 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, Edision Triton ima rf izhod.Edini, katerega sem jaz zasledil.
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pinkiler21
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Feb 2010 14:46
Aktiv.: 0.39
Kraj: Dobravlje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 28, 2010 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Da ne bi odpiral nove teme na podobno vprašanje bi kar tukaj vprašal. Kupil sem digitalni pretvornik za tv. Deluje vse vredu razen problem je da je v ozadju nek zvok ki breči. Najbolj pa pride o izraza ko je na sliki dosti bele barve. Poskusil sem že malo scart kabel premikat pa ni bilo učinka. Za trenutek je malo bolje nato se zvok spet pojavi.

Za odgovore se že v naprej zahvaljujem!

Lp
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 28, 2010 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi še s katerim drugim Scart kablom, nekateri ti kabli bi se z vso pravico morali imenovati škart.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali to brenčanje slišiš iz televizorja ali digitalnega pretvornika? Ker omenjaš belo barvo, domnevam, da prihaja iz TV.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pkucler
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2007 15:34
Aktiv.: 0.50
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 10:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz bi imel eno vprašanje. Kupli smo digitalni pretvornik, če dam na tv-ju glasnost na 3/4 in na digitv 1/4 mi hrešči/šumi v tv-ju, če dam na tv-ju 1/4 glasnosti in na digitv 3/4 pa je vredu. Tv je star 9 let.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi imel en odgovor. Povprečna garancijska doba 9 let starih sprejemnikov je bila 1 leto.

Kaj si dejansko želel vprašati?
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.76
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na splošno je tole res odličen biznis. Zdajle prodajo na tone teh sprejemnikov, čez leto, dve bodo pa praktično vsi romali na odpade. Moje mnenje o tem je da če res ni denarja potem se skoraj ne splača kupovati sprejemnika, saj bo stari TV (posebej če je res star) prej ali slej odpovedal in takrat bo novi za ceno pretvornika dražji kot če bi ga kupil sedaj. LCD za nezahtevne je lahko zelo poceni. Itak se na koncu pri večini zelo starih TVjev izkaže da sploh niso "today-scart" kompatibilni...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 1:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj bi romal na odpade. Če ima nekdo spodoben TV, ne vidim razloga, da bi ga menjal. Sam gledam digitalno več kot eno leto. (od lanskega novembra) Sprejemnika sem preplačal - kar sem tudi vedel ob nakupu (eden 100 drugi 80€) Kajti v Metroju v Avstriji si takrat mpeg2 sprejemnik dobil za manj kot 20€. Take cene lahko pričakujemo tudi pri nas, ko se bo trg napolnil. Vseeno mi ni žal. Prej sem imel le dva nacionalna programa, sedaj sem jih lahko gledal devet + Avstrijo.
Razlog za menjavo TV bo edino okvara. Prav tako se lahko pričakuje znatni padec cen TV -jev v drugi polovici sledečega leta, razvno zaradi zapolnjenega trga. Trgovci so po moji presoji malo pretiravali pri nabavi le teh. Ko sem pred letom spraševal za tak sprejemnik, so me debelo gledali celo v BigBang-u. Na razpolago je bil en sony-ev, pa še temu je bilo potrebno dokupiti kartico. Cena je bila v višavah. Tudi sam sprejemnik sem komaj staknil. Enega pri zasebniku, ki se sicer ukvarja z antenskimi ter satelitskimi sistemi, ki pa je povedal, da čaka sedaj na drugo večjo pošilko, kajti v "prvi rundi" jih je naročil le par, ker ni bilo nobenega povpraševanja. Drugega sem kupil v Merkurju ena dva meseca po tem. (odnesel razstavni eksponat- tudi tam so ji baje imeli le ene par) Skratka digitalni signal je pri nas prisoten več kot eno leto. Trgovci pa so sprejemnike zaželi množično prodajat zadnja dva meseca.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.76
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 2:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, TV in njemu podobne zadeve se (vsaj včasih se je) kupuje za dalj časa, ne za leto, dve. In če je TV že danes star recimo 9, 10 let, potem sicer lahko deluje še nekaj let, lahko pa kaj kmalu umre. Takrat bo konverter romal v koš ker bo novi TV imel vgrajen digitalni tuner. Sicer 50 evrov (plus-minus) za leto, dve recimo ni tak denar, pa vseeno...
v tvojem primeru je drugače, ja. Preskok z dveh na devet+ je velik in tukaj je strošek hitreje pokrit.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 3:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trgovci so tudi pravi viperji. So sosedu pred pol leta prodali tv z dvbt in mpeg2 kodiranjem. Seveda je trgovec zatrjeval, da bo delalo po prehodu na digitalno tv.
Nazaj na vrh
Pinkiler21
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 5:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma ta brenčeč zvok prihaja iz tv-ja. Saj v petek ko se vrnem z lj bom poskusil menjati scart kabel. Potem bom videl če bo kaj bolje.
Nazaj na vrh
pkucler
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2007 15:34
Aktiv.: 0.50
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj dobiš zastonj navaden tv
Nazaj na vrh
Mirko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 16:03
Aktiv.: 0.99

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tisti strani SKART kabla, ki gre v TV skart priključek odpri in prekini 7. 11. 15. R.G.B. žico.Šteje se od tiste končnice ki je pravokotna.L.P.
Nazaj na vrh
Pinkiler21
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2010 1:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam niso ti priključki za sliko. Če R.G.B. prekinem potem tudi slike ne bo. Ali bis se stem znebil brenčanja v ozadju in bi delalo normalno? L.P.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni