www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Motoriziran potenciometer
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
iggy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 13:38
Aktiv.: 1.04
Kraj: LJ/ng

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 24, 2006 10:42 pm    Naslov sporočila:  Motoriziran potenciometer Odgovori s citatom

Zanima me, kje bi se dalo dobiti motoriziran potenciometer v tej naši Sloveniji?! Ali pa kakšen pameten digitalen potenciometer z malo popačenja. HTE in IC-ELECT nimajo.

LP

Iggy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70806.23

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 24, 2006 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 24, 2006 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale kit sem našel, ko sem tudi jaz iskal motoriziran potenciometer

http://www.grid.si/dentimax.html

Tretji po vrsti. Uporabno za kakšen homemade ojačevalec. Cene pa ne vem

Lp
Nazaj na vrh
iggy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 24, 2006 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ogled in nakup? Ne dela?! "#$"! Od celega kita bi rabil le motor + potenciometer. Odgovor na komentar pot. + servo je: ne. Problem struganja.

Iggy
Nazaj na vrh
damjanmi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 15 Jan 2006 19:19
Aktiv.: 0.19

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 24, 2006 11:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa ce uporabis stepper motor (takega z majhnim korakom)?
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 24, 2006 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najmanj težav boš imel, če ga naročiš iz Buerklin, Farnell, RS ali kakšnega podobnega distribuerja. Ne bo ravno poceni boš pa dobil točno to kar hočeš.

Kakšnega ALPS-a? Very Happy

Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 24, 2006 11:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisi napisal za kaj bi ga uporabil in s čim bi ga krmilil. Če gre za majhne tokove in napetosti, lahko namesto motoriziranega uporabiš digitalnega. Ta izkorišča multiplekserje oz. demultiplekserje.

Slika pove vse:

Pot.gif
 Opis:
Kvazi digitalni potenciometer
 Velikost datoteke:  7.99 KB
 Pogledana:  5569 krat

Pot.gif

podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2006 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Ogled in nakup? Ne dela?! "#$"! Od celega kita bi rabil le motor + potenciometer

Piše ti, da je kit brez potenciometra in da ga naročiš posebej. Torej če prodajajo kit verjetno prodajajo tudi posamezne potenciometre. Ker nakup in ogled ne delata jih lahko vprašaš na telefon

Lp
Nazaj na vrh
iggy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2006 12:34 am    Naslov sporočila: icon_impressed  Odgovori s citatom

Ja. Sam da mi nebi probali "poturiti" še tiskanino, ker potem grem kupit vse skupi na Dansko. Sicer pa če majo samo 27 verzijo, bom pa sploh šel na Dansko. Hočem 16 na motor in to je vse Smile

Edit: Hvala za link!

Edit2: Za ojačevalec, torej AC. Razmišljal sem, da bi naredil vse skupaj diskretno, pa sem po nekaj hitrih izračunih ugotovil, da je težko, relativno veliko, kompleksno in v končni fazi imam dosti raje vrtljive zadave od tipkastih. Tipke bodo na daljincu.

Iggy
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2006 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Strinjam se z damjanmi, uporabi en majhen steper motor iz disketnika ali kaj podobnega. Preprost steper kontroler narediš lahko tudi z diskretnimi komponentami ali pa s kontrolerjem, saj tukaj hitrosti ne boš spreminjal. Za vrtenje v eno smer narediš kontroler s 4017 števcem, za levo-desno pa lahko 2x4017 ali pa raje kontroler.
Drugi problem je, če želiš električno krmiljen + mehansko na gumb krmiljen potenciometer, saj potem rabiš motorček ali potenciometer v izvedbi tako, da ima os na obeh straneh. Ker takega potenciometra ni, ti ostane le motorček, poleg tega pa rabiš še mehansko zaporo in končna stikala, da ne polomiš potenciometra.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70806.23

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2006 1:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.

TDA3629_1.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  TDA3629_1.pdf
 Velikost datoteke:  175.86 KB
 Downloadano:  21 krat

Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2006 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

iggy

Si uspel dobiti potenciometer? Če si, bi te prosil, da poveš kje, ker ga bi ga tudi jaz rabil

Lp
Nazaj na vrh
iggy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2006 9:45 pm    Naslov sporočila: icon_bad  Odgovori s citatom

No, da zaključim to staro temo. Kontaktiral sem slovenskega uvoznika za Dantimax, to je Grid d.o.o. Prvo na fiksen telefon, kjer so mi dali gsm. Na gsm sem klicaril dva dni brez da bi se mi kdorkoli oglasil. Potem sem končno dobil nekega mladiča ki mi je dejal: "...dejte mi mail poslat...". Vredu, pošljem mail, pa po enem tednu sploh ni bilo odgovora. Potem se mi je počasi začel dvigat pritisk in sem začel spet klicarit. Končno se mi je spet oglasil nek mladič in mi izjavil, da se opravičuje in da je spregledal mail. Takoj mi bo odgovoril. Čez 10 minut bo zihr mail pri meni. Jaz pa še vedno čakam. In ko se bom naveličal čakati bom dvignil cel pekel zaradi enega šašavega potenciometra. Evil or Very Mad Omenil sem, da je stran neki, da ne rečem kaj, pa mi je povedal v stilu "...ja, vemo, tisto ne dela..." Ista reakcija, kot pri indijcih, ko jim omeniš revščino -> "...ja, ja, delamo na tem..." Rolling Eyes 3 dni časa ima.

EDIT: Saj ni, da pljuvam čez indijce. Pač pa čez ta druge.

Iggy
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2006 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

iggy kaj rabiš samo enega ??
iggy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2006 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enega dvojnega zaenkrat.

Iggy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni